Dodaj do ulubionych

Jak schudnąć?

09.02.07, 18:56
Witam! Jestem pierwszy raz na forum i chciałabym poprosić o radę. Mam do
zrzucenia ok 7 kg. Nie mogę schudnąć chociaż mało jem (zreguły są to 2
posiłki - nie jem potraw węglowodanowych, tłustych potraw, jem duzo warzyw).
Muszę się jednak przyznać że mam słabość do słodyczy. Dodam że średnio 3 razy
w tygodniu ćwiczę. Praktycznie jestem cały dzień poza domem i nie jestem w
stanie zjeść np 5 posiłków dziennie. W domu bywam praktycznie tylko
wieczorami, dlatego nie mogę zapisać się także na siłownie. Proszę o radę jak
mogę schudnąć.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Jak schudnąć? 10.02.07, 09:56
      Przeczytaj dokladnie Twoj post i znajdziesz odpowiedz sama. Moze juz to wiesz,
      ale uznalas, ze schudniesz mimo bledow jakie popelniasz. Moim zdaniem, powinnas
      zaczac od wyeliminowania tych bledow.
      • miss_tempter Re: Jak schudnąć? 12.02.07, 13:30
        Linn ma rację. 5 posiłków to podstawa i moim zdaniem duuużo picia (ja piję ok 3
        litrów dziennie i działa). Zmiana nawyków żywieniowych. Ja kiedyś tak
        pracowałam w kilku miejscach, nie miałam na nic czasu, bo prywatnie jeszcze
        studiowalam i remontowalam mieszkanie... no i czas dla znajomych też warto
        wykrzesać. Ja ratowałam się robieniem sałatek wieczorem i zjadaniem ich w
        pracy, dodtakowo piciem soku pomidorowego. Mi pomagał w diecie i w tym, ze nie
        bolała mnie głowa ze zmęczenia czy niejedzenia. Dodatkowo dodałam Adipex i
        basen (wystarczy 30 min x3) i udało sie zrzucić 15 kg. A uwierz mi, wcześniej
        mialam duzy problem z zaczęciem nawet jakiejkolwiek diety.
        • a.visienka Re: Jak schudnąć? 12.02.07, 21:11
          dzieki za wskazówki, ale tak jak napisałam ja nie mam możliwości jedzenia 5
          posiłków. pracuje w takiej pracy że nie mogę wnosić ze soba jedzenia a nap
          rzerwy też nie mogę chodzić tak często, wieć nie uda mi się zjeść 5 posilków.
          Chciałabym dodać że ja naprawde mało jem i do tego czasami ćwiczę a pomimo tego
          nie udaje mi się schudnąć. Aha dodam że akurat wody to ja pije dużo. raczej nie
          mam prioblemu z zabraniem się za diete tylko że ja nie wiem jaką mam stosować,
          i dlatego proszę o rade.
          • linn_linn Re: Jak schudnąć? 13.02.07, 07:52
            Nie mozesz robic tego, co powinnas. Oczekujesz czarodziejskiej paleczki?
    • trotylda Re: Jak schudnąć? 13.02.07, 10:41
      Masz taki tryb życia, nie możesz go zmienić a chcesz schudnąc 7 kg, to może po
      prostu odstaw słodycze, do których jak piszesz masz słabość. Powinno pomóc;)
    • ms_karolina Re: Jak schudnąć? 13.02.07, 11:44
      Oczywiście ze da się schudnąć przy dwoch posilkach dziennie, tylko muszą to być
      skromne posilki. Napisz co jesz, ile to ma kcal, jakie ilości. Nie powinnaś też
      całkowicie eliminować tłuszczy, zbyt niski poziom tłuszczy w diecie hamuje
      chudnięcie, mogą pojawić się zaparcia.W pracy możesz wypić np. kawę z mlekiem,
      jesli nie masz czasu jesc, zawsze podniesiesz troche poziom insuliny we krwi i
      nie bedzie ci sie pozniej chcialo tak bardzo jesc przed kolacją. Poza tym w
      pracy zawsze mozesz wykonywac jakies skurcze i rozkurcze miesni, np. brzucha
      czy posladkow, nikt tego nie widzi, a zawsze cos kcal spalisz i zadbasz o swoj
      wyglad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka