Dodaj do ulubionych

Wypadanie wlosow

IP: mieszko.pl.u* 30.04.03, 10:30
Witam!
Od kilku lat mecze sie z wypadaniem wlosow. (mam 26 lat i zaczyna byc widac
przeswity, zwlaszcza na czubku glowy i z przodu)
Niestety moj dziadek byl lysy i chyba odziedziczylem zle geny...
Juz w szkole sredniej wlosy mi sie przetluszczaly i mialem lojotok, ale nie
zwracalem na to uwagi.
Pozniej (na studiach) gdy zauwazylem, ze jednak troche za duzo tych wlosow
wypada zaczalem stosowac Dercos Vichy (ampulki + szampon) oraz witaminy H-
pantoten i wypadanie zatrzymalo sie na 3 miesiace, ale pozniej znowu
powrocilo. Nastepne kuracje Dercos'em nie skutkowaly.
Wczoraj kupilem sobie Anastim i zobacze czy to pomoze.
Dodam jeszcze ze moje paznokcie nie sa gladkie, tylko prazkowane, maja takie
wzdluzne kreski. Byc moze mam niedobor jakichs witamin i dlatego tak jest?
Bardzo prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • kamea7 Re: Wypadanie wlosow 30.04.03, 12:23
      Martin, to bardzo trudny temat i problem czasami nie do rozwiazania. Sa rozne
      przyczyny wypadania wlosow ( genetyczne, stress, niedobor witamin....)
      Co robic? Tak naprawde to nie wiem. Musisz sie skontaktowac z dermatologiem,
      ale nie ludzilabym na jakies wielkie odkrycia. Czasami nie wiadomo dlaczego.
      Lysiejemy i juz.
      Co robic?
      Ja wiem o nastepujacych lekach/paralekach

1. Regaine ( caly zestaw - szmpon, plyn do wcierania w skore dla mezczyzn,
      kobiet)poczytaj cos na stronach internetowych, chyba sie dowiesz wiecej o tym
      specyfiku.
      2. Jest jeszcze paralek , ktory sie nazywa Viviscal ( szampon, tabletki lotion
      do wcierania), produkowany w Finlandii albo Danii. Nie wiem, czy w Polsce jest
      ten specyfik. Ja wlasnie stosowalam Viviscal, gdzy mialam problemy z wlosami ,
      duze problemy, ale to osobny temat.
      Uwazam, ze mnie pomoglo.

Problem w tym, ze po ustaniu kuracji Regaine problemy moga powrocic, po
      Viviscalu rwniez. Oba specyfiki sa dosc drogie. Obecnie nie stuje Viviscalu, bo
      wlosy mam niezle,ale profilaktycznie przymierzam sie do ponownej kuracji.

Na pewno nasi lekarze forumowi wiedza cos wiecej na ten temat, a moze i inni
      sie wypowiedza. Jest to naprawde problem i jak wspominalam trudny do ustalenia
      przyczyn i wybrania terapii i bardzo dlugotrwaly w leczeniu.
      Pozdrawiam.
      • Gość: justy Re: Wypadanie wlosow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 19:03
        preparaty z miniksidilem są całkiem skuteczne. Miniksidil w stęż.2% jest w
        preparatach Regaine (pow.100zł), Loxon (ok.26zł), Piloxidil (ok.25zł)
        • Gość: justy Re: Wypadanie wlosow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.03, 16:38
          powinno być minOxidil
    • Gość: melissa Re: Wypadanie wlosow IP: *.4web.pl 04.05.03, 12:06
      Ani ze mnie lekarz ani mężczyzna więc podłoże genetyczne utraty upierzenia
      odpada ale mam swoje doświadczenia. Wiem że to tylko objaw problemów
      wewnętrznych. U mnie poza przewlekłym stresem(wiele lat) ujawniła sie
      niedokrwistość, którą leczono różnie a najlepiej wyleczyłam ją sama. Z leków
      okazał się idealny zwykły Ascofer plus ziele pokrzywy do picia 2xdziennie
      (świetne z miodem i cytryną) a w diecie więcej wątróbki(niezła z cebulką i
      jabłkiem)oraz czerwonego miesa i surowych warzyw przy istotnym ograniczeniu
      weglowodanów. Konsekwencja trwała 3 m-ce dość rygorystycznie teraz też tego
      pilnuję. Paznokcie sama nie wiem kiedy się wygładziły. No cóż, życzę powodzenia
      z tą czy inną radą tylko czy wystarczy ci siły na te ziółka, pastylki i
      wątróbki?
      • kamea7 Re: Wypadanie wlosow 04.05.03, 12:18
        Kuracje dotyczase wlosow sa dlugotrwale i trzeba miec cierpliwosci... wiare.
        Minimum pol roku systematycznego stosowania ziol, pastylek, preparatow.
        Gwarancji nie ma zadnych, ale moze sie poprawic. Jak u mnie- wlosy wypadaly
        strasznie, ale przy samozaparciu, wkladu pienieznego i wrodzonego optymizmu
        poprawilo sie. Aha, zapomnialabym dodac- zmniejszylam stress:-)))Niestety nie
        bede juz miec takich wlosow jak mialam w mlodosci, ale to, co mam na glowie
        tez jest niezle:-)
        Jest forum dyskusyjne "Piekne wlosy" , przy spisie wszystkich forow na prawo,
        tam specjalista odpowiada na pytania.
      • Gość: pawel Re: Wypadanie wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.03, 13:27
        Hej...
        Mam identyczne objawy,wypadanie wlosow i prazkowane paznokcie..
        do tego moglbym dodac problemy z jelitami czyli jakies burczenia i przelewania.
        Jestem zalamany mam 21 lat w rodzinie zadnych przypadkow lysienia a najgorsze
        jest to ze lekarze XXI wieku bezradnie rozkladaja rece i mowia ze to napewno
        przez stresujace zycie... taaak poprostu groteska bo nie ma drugiej tak
        spokojnej osoby jak ja.
        Chyba dam sie skusic na ta diete z ziela pokrzywowego bo lykanie witamin trwa
        juz 4 miesiace a rezultatow zadnych...
        Ciekawe jest to ze wsrod moich kolezanek zauwazam podobne objawy..
        pozdrawiam!!
        Slyszalem ze Vitapil podobno tez jest skuteczny.
        • kamea7 Re: Wypadanie wlosow 04.05.03, 14:10
          a jak z wasza tarczyca? Przy dolegliwosciach tarczycowych moga wypadac wlosy.
          Moze sie nasi forumowi lekarze wypowiedza, bo oni to maja w malym paluszku
          co,kiedy, jak... to znaczy przy jakich konkretnie dolegliwosciach wypadaja
          wlosy.
    • Gość: Bysiek Re: Wypadanie wlosow IP: *.devs.ac-net.pl 06.05.03, 13:25
      Tak, POKRZYWA zdecydowanie tak! I to zarowno od srodka -wlasciwosci odzywcze i
      regulujace przemiane materii z dzialaniem antynowotworowym, antybiotycznym i
      odmladzajacym wlacznie, jak i od zewnatrz - na choroby skorne.

Plukanie wlosow w herbacie pokrzywowej lub nacieranie skory glowy tinktura
      pokrzywowa wzmania cebulki wlosow i pobudza je do wzrostu (tinktura: drobno
      posiekane korzenie pokrzywy zalac wodka w butelce, pozostawic w cieplym
      pomieszczeniu na ok. 14 dni. Proporcja 2 lyzki stolowe korzeni na 1/4 l wodki).

Ale jest i drugie rownie wyjatkowe ziele, ktore stosowalbym na przemian z
      pokrzywa - SKRZYP. Ma milion wlasciwosci leczniczych i wartosci "nie do
      zastapienia". Wielostronnosc dzialania skrzypu wynika przede wszystkim z duzej
      zawartosci soli mineralnych w postaci krzemionki.
      Krzem ma znaczenie ogolnoustrojowe, gdyz wplywa na przemiane materii, wzmacnia
      kapilary (naczynia wloskowate), zapobiega miazdzycy, WZMACNIA NASKOREK, WLOSY,
      PAZNOKCIE I KOSCI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka