17.01.05, 13:27
Wskrzeszam watek. Przydarzylo mi sie cos dziwnego w sobote. Pisalam juz
wczesniej o tych moich codziennych bolach napieciowych. Od nowego roku jek
pisalam nie biore divascanu i do soboty nie mialam migreny (a wiec cale 2
tygodnie). W piatek ten moj bol napieciowy zniknal prawie calkowicie i
poczulam sie jak za dawnych lat, kiedy to owych boli nie mialam. Zniknal i
zdziwiona niesamowicie cieszylam sie, ze moge normalnie funkcjonowac.
Natomiast w sobote nadeszla pani M. Byla krotka, trwala tylko godzine. Potem
boli napieciowych znowu nie bylo. Czyzby moja M. przeszla jakas metamorfozę?
Jesli te bole napieciowe mialyby w owej metamorfozie ustapic, bylabym
strasznie wdzieczna losowi. Ciekawe tylko co ile bedzie mnie spotykala M?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Co u Was? 17.01.05, 17:53
      U mnie po ostatniej M,na ktora imigran wogole nie pomogl,tzw. 3-dniowce
      chwilowo spokoj.Oczywiscie nie liczac boli miedzymigrenowych,tych
      tzw."zwyklych".Ale w porownaniu z M to "kaszka z mleczkiem"!
      Anniu,godzinna "wersja" da sie wytrzymac,prawda?
      ml
      • ania261 Re: Co u Was? 18.01.05, 10:02
        Pewnie,ze godzinne wersje sa jeszcze do wytrzymania. Choc u mnie ta godzinka
        byla naprawde straszna. Ale tym razem pomogl i nie zawiodl ketonal.
        • marialudwika Re: Co u Was? 18.01.05, 11:10
          Mam pytanko,czy ketonal mozna kupic bez recepty?
          ml
          • ania261 Re: Co u Was? 18.01.05, 11:35
            Nie, niestety jest na recepte :(
            • ania261 Re: Co u Was? 18.01.05, 11:49
              Pomimo to polecam go, bo mało razy zdarzylo sie, ze mi nie pomogl. Oczywiste,
              ze kazdy reaguje inaczej ale mozna sprobowac. Mnie akurat pomaga ketonal forte-
              to wieksza dawka.
              • venus22 Re: Co u Was? 18.01.05, 20:13
                Wczoraj moje dziecko znienacka naszlo aby powachac perfumy Envy, tak jakos sie
                jej psiknelo ze polecialo na szafki w lazience a jej na glowe.

Efekt- pomimo ze natychniast ucieklam od zapachu, the kilka sekund
                intensywnego zapachu wystarczylo aby okolo 45 min pozniej trzasnela glowa. W
                rezultacie nawet nie moglam sie polozyc bo musialam byc w pionie i jeden Zmg
                nie pomogl- dopiero dwa...

Venus
                • maenka Re: Co u Was? 20.01.05, 19:47
                  Ja jestem strasznym zapachowcem. Wczoraj bylam na spotkaniu z pracy z kobieta
                  ktora pachniala jakby wylala na siebie buteleczke perfum. W nocy potem
                  przezylam koszmar migrenowy.
                  m.
                  • marialudwika Re: Co u Was? 20.01.05, 19:58
                    U nas w bloku mieszkaja osoby polewajace sie,tanim a nad wyraz woniejacymi,
                    perfumami,o jakis wybitnie wschodnich aromatach,wrrr!!Pozniej winda zapachniona
                    jest kilka godzin..koszmar!!!
                    Inna sprawa,ze sie za winda juz stesknilam,nawet z tymi niedogodnosciami,byla 3
                    tygodnie w "renowacji"..
                    ml
                    • ania261 Re: Co u Was? 21.01.05, 10:03
                      Mnie przyprawiaja o bol glowy przede wszystkim perfumy "ciezkie" i słodkie.
                      Natomiast swieze "morskie" nie. Takie perfumy tez po prostu sama lubie.
    • maenka Re: Co u Was? 22.01.05, 09:40
      Znowu po 2 miesiacach wzglednego spokoju. Mam trwajaca 2 tygodnie z przerwami
      silna migrene. Przewaznie nachodzi noca mija po 1 lub 2 Imigramach i moge
      normalnie funkcjonowac w dzien majac kazdego dnia nadzieje ze to juz koniec. A
      w nocy w godzinach miedzy 1 a 4 znowu budze sie z duzym pulsujacym bolem po
      ktorejs ze stron od ktorego zlewam, sie potem. Imigram znowu dzien iiii....
      znowu noc:(((((((((
      Teraz jest ranek po ciezkiej nocy. Moze dzis w nocy byl ten ostatni raz przed
      kolejna przerwa??? Oby.
      Pozdrawiam wszystkich. Zycze bezbolowego weekendu.
      m.
      • granta Re: Co u Was? 22.01.05, 10:43
        Jeszcze wczoraj się wymądrzałam jak to sobie daję radę z migreną. I co??
        Dzisiaj pozwoliłam sobie na nieco dłuższy sen, w końcu jest sobota. A niech
        to!! Wzięłam 2 saridony i nic. Chyba muszę udać się do lekarza...
        • marialudwika Re: Co u Was? 22.01.05, 11:12
          Wczoraj dostalam migreny,chyba skrzyzowanej z Hortonem,bol pod okiem dawal mi
          uczucie koszmarne,panadol nie pomogl,oczywiscie wiec wypilam Migapriv i
          pomogl.Na jak dlugo nie wiem,pogoda ciagle zmienna..
          Poprzednia migrena byla tortura bo imigran mi NIE pomogl.
          Mam pytanie,co to jest MIGEA,o ktorej wszyscy pisza?
          Zycze weekendu BBG
          ml
          • maenka Re: Co u Was? 22.01.05, 12:36
            Marioludwiko, Odpowiedz o MIGEA masz w temacie "Koszmar!!! Tryptan nie pomogl"
            Dane podaje Eudyfrona w dniu 6.10.2004. Podciagnelam Ci ten temat do gory.
            Pozdrawiam
            M.
            • marialudwika Re: Co u Was? 22.01.05, 13:03
              Dziekuje!!
              ml
              • marialudwika Re: Co u Was? 30.01.05, 10:52
                Witam Was,z niedzielnym bolem gl.
                Znow pogoda sie zmienila,buu :(
                ml
                • maenka Re: Co u Was? 30.01.05, 11:34
                  ja niestety tez w nienajlepszej formie. znowu migrena od niewiadomoczego. u nas
                  pogoda sie nie zmienila. probuje sobie pomagac sumamigrenem ale z marnym
                  skutkiem. walcze z bolem od 1 w nocy
                  m.

• wanesa83 Re: Co u Was? 15.02.05, 13:36
        Droga Maenka!!!

doskonale cię rozumie z tymi bolami!!!
        bo sama takie mam!!!
        brrrrrrrrr cos okropnego!!!!
        Maenka czy ten IMGRAN jest na recepte i ile kosztuje????

ps.pozdrowienia dla wszystkich migrenowiczków
        • maenka Re: Co u Was? 15.02.05, 21:27
          Tak niestety Imigram jest na recepte. 6 tabletek 50 mg kosztuje okolo 140 zl
          (rozni sie o pare zl w zaleznosci od apteki).
          Teraz biare Sumamigren polski odpowiednik (6 tabletek okolo 90 zl). Pomaga mi
          tylko w polaczeniu z Solpadeine rozpuszczalna wzieta 1 h po Sumamigranie.
          Pozdrawiam
          m.
    • koleandra Re: Co u Was? 31.01.05, 20:24
      No to mnie dzis dopadła małpa jedna. Normalnie to nigdy nie trwa dużej niz do
      18 ale juz po wszystkim nie mam siły na nogach ustać. W ogóle to cały dzień
      czułam się jak kret - :) ja wiem, że to znacie. Teraz brak mi siły i oddech
      taki ciężki, na jutro mam nadzieję być zdrowa.
      • ania261 Re: Co u Was? 01.02.05, 09:49
        Mam nadzieje Koleandro, ze dzis sie czujesz lepiej. Natomiast ja sie dzis
        obawiam, zeby mnie cos nie dopadlo, bo wczoraj wypilam 2 piwka wieczorem z
        kolezanka i dzis troche nieswojo sie czuje,...ale wczoraj odreagowalam stresy :)
        Ostatni raz pilam cos w Sylwestra - o dziwo na drugi dzien nie bylo zadnych
        sensacji. A jak jest u Was po alkoholu?
        • koleandra Re: Co u Was? 01.02.05, 11:57
          Ja po niewielkiej dawca alkoholu czuje się znakomicie, gorzej po większej ale
          to nie migrena mnie wtedy męczy.
          Dzis czuje sie super, nawet mam zamiar iść z Adą na dłuzszy spacer.
          • marialudwika Re: Co u Was? 01.02.05, 17:41
            Alkoholu nie pilam,ale cos sie migtrenka zaczyna do mnie zblizac.
            ml
    • koleandra Re: Co u Was? 02.02.05, 12:54
      Juz sie nacieszyłam, dzis znów mnie trafiło...
      • marialudwika Re: Co u Was? 02.02.05, 13:39
        Niestety i mnie tez :(((((
        ml
        • n_nadia Re: Co u Was? 02.02.05, 16:32
          a ja musze przyznac, ze ostatnio M mnie oszczedza. podejrzewam jednak, ze nie na dlugo, bo lekarz przepisal mi plastry antykoncepcyjne w celach leczniczych :( juz na sama mysl robi mi sie slabo, bo znajac zycie, glowa bedzie mnie do nich bolala (wczesniej bolala i od plastrow i od tabletek, wiec czemu teraz mialoby byc inaczej?).
          znalzlam przepis na napar z imbiru, ktory podobno przeciwdziala wymiotom przy migrenie, a regularnie stosowany zmniejsza ilosc i czestosc atakow. gdyby ktos chcial sprobowac, podaje przepis:
          "Zagotowac 1/2 litra wody. Imbir pokroic w cienkie plastry, wrzucic do wrzatku, gotowac pod przykryciem przez 15 min.. Odcedzac, dodac 1-2 lyzki miodu, 1/2 szklanki mleka.""
          nie wiem, czy jest to skuteczne, czy nie, ale jak ktos jest wytrwaly i pic bedzie codziennie takie napary, to moze napisze po jakims czasie, jakie sa efekty kuracji? :)

• n_nadia aha 02.02.05, 16:33
            zapomnialam dodac, gdyby jakas pani chciala popijac sobie owy napar, to nie jest on wskazany dla kobiet w ciazy i matek karmiacych.
            • koleandra Re: aha 02.02.05, 22:48
              no co Ty Nadio, takie napary piją też ciężarne na typowe ciązowe mdłości.
              • n_nadia Re: aha 02.02.05, 23:20
                o widzisz, calkiem mozliwe, skoro imbir jest czesto jednym ze skladnikow lekow p/wymiotnych np. lekow zazywanych przy chorobie lokomocyjnej, wiec czemu nie pic takich naparow w trakcie mdlosci ciazowych?
                ale w gazecie "zdrowie" napisali, ze nie zaleca sie imbiru kobietom ciezarnym, wiec tak tez tutaj napisalam:)
                • marialudwika Re: aha 06.02.05, 21:39
                  Zawsze myslalam,ze wyz to daje ulge w b.g.Okazuje sie,ze nie.Juz trzeci dzien
                  glowa mi peka:(
                  ml
                  • marialudwika Re: aha 12.02.05, 16:46
                    Zmiana pogody,sztorm,niz,etc.= BG!!!
                    ml
    • n_nadia Re: Co u Was? 18.02.05, 12:45
      10 dni temu przykleilam sobie piwerwszy plaster antykoncepcyjny Evra... W ciagu 10 dni mialam 8 porzadnych atakow, ktore zwalczalam bezskutecznie imigranem + solpadeine oraz 2 "male" ataki, na ktore pomogly 3 ibupromy. Wczoraj, w chwili pelnego wyczerpania i poczucia totalnej bezsilnosci po prostu zerwalam plaster. Noc mialam koszmarna, bo dziecko dalo nam pospac jedynie 3h, glowa bolala tak, ze powaznie myslalam o sznurze i galezi. Nad ranem udalo mi sie jednak przespac ok 1,5h. Jest troche lepiej, glowa coprawda boli, ale narazie nie tak strasznie, moze nawet do poludnia wytrzymam bez prochow. Mam nadzieje, ze dzis w nocy bede miala szanse sie wyspac i wstac rano bez tej pie...nej M.
      • n_nadia Re: Co u Was? 18.02.05, 12:52
        zeby tego bylo malo, przez ten czas, kiedy mialam przyklejony plaster, doszly jeszcze potworne bole piersi, a w ostatnich dwoch dniach lekkie zawroty glowy. Kolejna probe zaprzyjaznienia sie z antykoncepcja hormonalna uwazam za nieudana :) Mysle, ze wiecej probowac nie bede.
        • marialudwika Re: Co u Was? 18.02.05, 16:20
          Pozdrawiam Was,z koszmarnie ponurej H.Nie ma ani sniegu,ani mrozu,ale jedno co
          JEST to M.Nic nie moge przelknac,biore imigran i sie morduje..
          ML
          • venus22 Re: Co u Was? 18.02.05, 20:26
            Dobrze zrobilas Nadio, to bylo nawet niebezpieczne.
            A takie bole piersi to ja mam w prezencie od natury, grrrr.. zaczynaja mnie
            bolec pomalutku juz dwa tygodnie przed okresem, i kilka dni tuz przed to tak
            bola ze zwariowac mozna a nikomu nie wolno sie do mnie nawet zblizac.
            Mam nadzieje ze M sie uspokoja wkrotce.

a tu cos dla ML zeby zapomniala o BG

www.otoons.com/weirdOtoons/41.htm

Venus
            Venus
            • marialudwika Re: Co u Was? 19.02.05, 10:15
              O,dzieki Venus !!
              ML
              • marialudwika Re: Co u Was? 27.02.05, 12:16
                Pogoda dzis,nieomal,jak w Kanadzie.Wyz i slonce i snieg,no i wiatr,wiec glowa
                daje znac.Probuje nic nie brac,ciekawe,czy mi sie uda????
                ml
                • venus22 Re: Co u Was? 27.02.05, 22:20
                  Jak w Kanadzie powiadasz :)

U nas na zachodnim wybrzezu pogoda od dwoch tygodni wiosenna, gdyby nie te
                  noce z przymrozkami. ... kwitna miniaturowe zonkile, irysy, ciemiezniki
                  (Hellebores) i krokusy, a nawet fiolki.
                  Ale juz od przyszlego tygodnia ma padac.
                  Caly tydzien okropnie bolala mnie glowa, malo migreny wiecej bolu z tylu glowy
                  i w calej - meczylam sie okropnie. Znowu zaczelam barc paracetamol z kodeina na
                  recepte bo nic innego nie pomagalo... nie byl to bol na tryptan.

No ale dzisiaj pierwszy dzien przerwy - i pierwszy dzien okresu..

Venus
                  • marialudwika Re: Co u Was? 03.03.05, 09:39
                    Nikt tu nie pisze :(
                    U nas zima w pelni,nieomal Zakopane.Z nizu zrobil sie wyz=MIGRENA!
                    Pozdrawiam
                    ml
    • syrka1 Re: Co u Was? 03.03.05, 16:59
      Hej kochane kobitki (i nie tylko).Ale tu dawno nie zaglądałam, co wcale nie
      oznacza że się na zawsze pozegnalam z migrena wrr. Faktem jest iz napady mam
      słabsze i rzadsze ( precz z pigulkami anty hehe). Ratuje sie wtedy solpadeina
      lub ewentulnie migprivem o ile chce mi sie wymiotowac. Oczywiscie nowy rok
      rownież przywitalam z pania M. Ale jak do tej pory nie jest zle. Jestem wlasnie
      po 1.5 miesiecznej kuracji polomigramem i divascanem - troche krotko , ale i
      tak zauwazylam efekt ( nawet na wadze :) polomigram wzmaga apetyt)

P.S. Jagienka twoj Dominik jest mega slodki :)))))))
      • venus22 Re: Co u Was? 03.03.05, 22:46
        fajnie Syrko ze masz sie lepiej! :0
        a u nas pogoda na rzie wiosenna- i obt tak bylo dalej!

Venus

ps ale glowa boli nadal..
        • marialudwika Re: Co u Was? 03.03.05, 23:33
          A u nas zima w pelni,a glowa tez boli :(((
          ml
          • marialudwika Re: Co u Was? 07.03.05, 18:36
            Dzis glowa boli wiosennie:(
            ml
            • ania261 Re: Co u Was? 11.03.05, 12:59
              Dawno Was nie odwiedzalam. Szczegolne pozdrowienia dla mariiludwiki, venus i
              nadii... Dla innych zreszta tez. Nie wiem czy pisalam, ze niestety musialam
              wrocic do flunarizinum, przez te zawroty glowy. Znowu sie boje, ze przytyje.
              Mam juz naprawde dosc tego, ze to sie tak wkolko powtarza. Kiedy w koncu
              przestane to brac??? Dzis czuje sie strasznie sennie, a tu trzeba
              pracowac...niestety. Czekam wiosny... i tym optymistycznym akcentem... Duza
              buzka
              • n_nadia Re: Co u Was? 11.03.05, 13:15
                Dziekuje bardzo za pozdrowienia i ja rowniez Cie pozdrawiam z zasniezonej, zimnej Warszawy :)

U mnie od jakiegos czasu bez M. Podejrzewam jednak, ze juz niedlugo bede sie tym stanem cieszyc, bo okres zbliza sie wielkimi krokami:(

nadia
                • marialudwika Re: Co u Was? 11.03.05, 16:40
                  Witam i pozdrawiam.U mnie bol kregoslupa wyparl wszelkie bole:(((
                  Inn sprawa,ze biore brufen 600 mg,dwa razy dziennie..
                  Chodze na fizjoterapie.Ale to nie wszystko,chyba zczynam grype:(((
                  ml
                  • venus22 Re: Co u Was? 11.03.05, 20:20
                    Pozdrowienia dla wszystkich i wyrazy wspolczucia dla cierpiacych
                    {{{{{{usciski}}}}}

Ja rowniez nie ma najlepszego okresu.
                    od kilku miesiecy nie moge sie rano zwlec z lozka z tragicznymi skutkami w
                    postaci wieczornej insomni i przez to wiekszej ilosci migren.
                    Nie wiem moze rzeczywscie ten nasz reumatyzm to nie prawdziwy reumatyzm ale
                    inny objaw migreny, tyle migrenikow na to narzeka, DonJuan tez to ma..

No nic trzeba jakis zyc wiec lykam prochy, suplementy i ruszam sie jak mucha w
                    smole.

Venus

ML przepraszam ze nie pisze nigdy nic do ciebie na priva... jakos tak brak tego
                    czasu, albo zapomne.. zauwazylam ze ostatnio mniej sie tu pokazujesz.. mam
                    nadzieje ze to przejsciowe i nadal bedziesz z nami jak zawsze .. :)

• n_nadia Re: Co u Was? 11.03.05, 20:52
                      ja od jakiegos czasu tez cierpie z powodu bolow stawow...
                      z tym, ze ja dzieki migrenie stalam sie znerwicowana hipochondryczka i czasami ciezko mi stwierdzic, czy cos mnie boli, bo cos mi dolega, czy wlasnie sobie wmowilam, ze cos mi dolega i dlatego boli :(
                      • venus22 Re: Co u Was? 11.03.05, 21:15
                        Nadiu, nigdy tak o sobie nie mow! w migrenie nie ma hipochondrykow,
                        pamietaj ze migrena to nie tylko bol glowy to caly zespol roznych objawow ktore
                        wystepuja takze oprocz- i -pomiedzy atakami, wiec cokolwiek czujesz, to jest
                        prawdziwe!

Migrene mamy przez caly czas, nie tylko wtedy jak nas boli glowa..

Venus
                    • marialudwika Re: Co u Was? 11.03.05, 23:00
                      Kochana Venus,bywam tutaj codziennie!!!Pozdrawiam!
                      ml
                      • ania261 Re: Co u Was? do nadii 14.03.05, 10:28
                        Nadio droga! Witaj w klubie bolących stawow. Mnie ostatnio bola kolana.
                        Zaczelam od wczoraj brac movalis - zobacze czy pomoze. a to wszystko przez
                        siedzacy tryb zycia-mam na mysli glownie prace.A Ciebie dokladnie co boli?
                        Pozdrawiam
                        • n_nadia Re: Co u Was? do nadii 14.03.05, 10:41
                          najczesciej bola mnie kolana, czasami sa takie jakby zastale, ze jak ide, to az kosci "strzelaja". niekiedy pobolewaja mnie rowniez kosci palcow.
                          swoja droga, odkad pamietam, zawsze podczas okresu mam dosc mocne bole stawow w nogach. zastanawiam sie, czy to nie ma jakiegos zwiazku z hormonami?
                          • ania261 Re: Co u Was? do nadii 14.03.05, 10:52
                            Mi strzela w kolanach szczegolnie jak wchodze po schodach. Zauwazylam to juz
                            dawno. A jesli chodzi o hormony, to wlasnie teraz dostalam i bol jest nasilony,
                            wiec moze faktycznie ma to zwiazek z hormonami. W czwartek ide do swojego
                            neurologa - moze przy okazji sie spytam.
                            Teraz kolana bola mnie nawet jak siedze co mnie martwi.
                            • venus22 Re: Co u Was? do nadii 14.03.05, 19:40
                              ja tez ma problemy z kolanami,

co ciekawe jak nagle zaprzestalam brania mojego leku paracet/kodeina to w nocy
                              tak mi nogi dretwialy ze az bolalo i nie dawalo spac, a kolana i stopy spuchly
                              i mialam problemu ze wstawaniem i siadaniem.
                              Potem po okolo dwoch tgodniach zaczelo pomalu przechodzic, wygladalo to na
                              objawy towarzyszace "glodowi lekowemu" bo do tej pory to sie nie powtorzylo,
                              nie tak intensywnie w kazdym razie.

Kolana zreszta tak bola juz od kilku lat, mam okresy lepsze i gorsze, czasem
                              nie moge chodzic bez bolu po schodach czy wlasnie wstawac i siadac, a czasem
                              nie mam tego.
                              Poza tym tez puchna mi palce, mam przeszywajace bole reumatyczne tu i tam, od
                              czasu do czasu.
                              Zauwazylam tez ze jak mam zespol przedmiesiaczkowy to tak mnie wszystko boli
                              jakby mnie pociag przejechal, czesto sie dusze (nie moge nabrac glebokiego
                              oddechu) a jak dostane okres to od razu poprawa..

To taki "mily" dodatek do bolow zwiazanych z migrena..

Venus
                              • marialudwika Re: Co u Was? do nadii 15.03.05, 12:25
                                Moj dodatek,ostatni,do migren,to grypa,zapalenie korzonkow.Od kaszlu sie ledwo
                                moge ruszac bo "na " korzonki to tragiczne.Wczoraj dostalam kodeine,na
                                kaszel,dzis chodze jak pijana,ufff!!!Nawet nie chodze a snuje sie :(
                                ml
                                • ania261 Re: Co u Was? 15.03.05, 20:07
                                  Wspolczuje korzonkow, to na pewno niezyt mile. Ja nadal narzekam na kolana.
                                  Zaczelam tez brac glukozamine, moze cos pomoze. A jak nadiu Twoje stawy? Moze
                                  znasz jakis sposob na usmierzenie tego bolu. Ja biore ten movalis ale na razie
                                  z miernym skutkiem.
                                  Pozdrawiam
                                  • n_nadia Re: Co u Was? 15.03.05, 22:06
                                    u mnie dzisiaj dobrze, stawy nie daly o sobie znac:)
                                    na takie bole pomaga mi aspiryna musujaca...niestety smak i zapach aspiryny czesto wywoluje u mnie mdlosci i bole glowy, to dziwne, ale tak wlasnie jest:(
                                    • venus22 Re: Co u Was? 16.03.05, 04:03
                                      Moze ta aspiryna ma aspartame albo inny slodzik?
                                      Aspartame u bardzo wielu migrenikow wywoluje ataki..

Venus
                                      • marialudwika Re: Co u Was? 16.03.05, 13:43
                                        Narazie mnie tu nie bedzie,ide na badania do szpitala.Trzymajcie za mnie figi.
                                        ml
                                        • n_nadia Re: Co u Was? 16.03.05, 14:18
                                          ojej ML, trzymam kciuki, oby wszystko bylo w porzadku!
                                    • gloubiboulgomm Re: Co u Was? (dla Nadii) 16.03.05, 18:23
                                      Jaka dawke aspiryny zazyla pani? Od przedawkowania aspiryny moze
                                      bolec ....glowa!!
                                      • n_nadia Re: Co u Was? (dla Nadii) 16.03.05, 18:55
                                        2 tabletki, czyli zalecanej dawki nie przekraczam. musze jednak dodac, ze nie jest to bol migrenowy, tylko charakterystyczny dla zatruc...mdlosci tez zreszta odbieram, jak zatrucie. moze jakis skladnik powoduje u mnie takie dolegliwosci.
                                        • gloubiboulgomm Re: Co u Was? (dla Nadii) 16.03.05, 21:04
                                          Przepraszam, ze nalegam, ale: ile ma miligramôw jedna tabletka?
                                          ile pani wazy?
                                          czy zazywa pani 2 tabletki razem, czy osobno?
                                          (przepraszam za polski....)
                                          • n_nadia Re: Co u Was? (dla Nadii) 16.03.05, 21:24
                                            1 tabletka = 400mg kwasu acetylosalicylowego, biore jednoczesnie dwie, wiec 800mg. Waga 48/49kg.
                                            • gloubiboulgomm Re: Co u Was? (dla Nadii) 16.03.05, 21:48
                                              Czy moze pani "przelamac" dawke na 500 mg cztery razy dziennie? Byc moze 800 mg
                                              jest za duzo jednoczesnie. To prawie 1gr!! Moze miec pani "nadwrazliwosc" na to
                                              lekarstwo. Gdyby pani wazyla 80kg, byloby bez problemu. Prosze sprôbowac. Moze
                                              sie myle, ale aspiryna (=acide acétyl-salicylique?) jest lekarstwem , z ktôrym
                                              trzeba sie obchodzic (raczej) ostroznie. Niektôre osoby eliminuja szybciej,
                                              inne wolniej.
                                              • n_nadia Re: Co u Was? (dla Nadii) 16.03.05, 21:55
                                                oczywiscie, przelamac zawsze moge, nawet jedna tabletka w przypadku bolu stawow czesto pomaga, ale dwie zawsze dzialaja szybciej, mocniej i dluzej...
                                                fakt, po jednej mdlosci nie miewam. chyba rzeczywiscie rozloze te 800mg w czasie:)
                                                dziekuje za rade!!!

pozdrawiam cieplo
                                                nadia
                                                • gloubiboulgomm Re: Co u Was? (dla Nadii) 16.03.05, 22:33
                                                  Nie zaszkodzi, a moze pomôc w leczeniu.
                                                  Bon courage!
    • n_nadia Re: Co u Was? 16.03.05, 15:15
      jest mi niedobrze, jestem otepiala i to tylko kwestia czasu, az glowa mnie rozboli. na wszelki wypadek lyknelam wlasnie ibuprom, a na mdlosci possalam rennie. i tym razem jestem prawie pewna, ze M. bedzie wywolana przez ogorki kiszone.
      • venus22 Re: Co u Was? 16.03.05, 20:11
        A tak, ogorki kiszone jak i kapusta kiszona znajduja sie na bebebe liscie. Na
        szczescie ja akurat za nimi nie przepadam, ale za to uwielbiam zupy z kwaszonek
        i jem je ze strachem..

ML - trzymam kciuki!! jak tylko wrocisz, to daj znac!

Venus
        • ania261 Re: Co u Was? 16.03.05, 21:38
          ml trzymaj sie, koniecznie daj znac co i jak. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka