mamatrunia 13.03.07, 10:49 Czy możliwe jest okropne swędzenie całego ciała ze względu na suchą skóre?A jak by tego mało to jak zaczynam się drapać to powstają czerwone plamy:(Czy ktoś tak miał co przynosi ulgę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: Sucha skóra 13.03.07, 10:58 oczywiście, ale czemu masz tak wysuszoną skórę? może to jaka alergia? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Sucha skóra 13.03.07, 11:24 duża suchość powoduje swędzenie. pomagają oleje do mycia np. oilatum, balneum (balneum ma wersję ze składnikiem dodatkowo zmniejszającym swędzenie), balsamy do ciała np. lipikar, zażywanie oleju z ogórecznika czy wiesiołka; unikanie mydla i agresywnych kosmetykow Odpowiedz Link Zgłoś
klemensus Siemię lniane 13.03.07, 11:30 Jedz siemię lniane, świeżo mielone, 2-3 łyżeczki dziennie. Myj się w wodzie z dodatkiem specjalnego niealergicznego, natłuszczającego płynu. No i po pierwsze, odwiedź dobrego lekarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamatrunia Re: Siemię lniane 13.03.07, 13:32 Dziękuję za odp.Jestem po porodzie dodatkowo karmię piersią i mam od zawsze tak,że wszystkie problemy i przemeczenia odbijaja się na mojej skórze niestety: (Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za odp:) Odpowiedz Link Zgłoś