kameleon46 15.03.07, 13:35 Czy moze mi ktos powiedziec co wie o tych masciach i czy sa one dobre dla zdrowia nie powodujac skutkow ubocznych??????? Piszcie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: Maści końskie?????? 15.03.07, 13:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=58893801&a=58893801 Odpowiedz Link Zgłoś
agata1123 Re: Maści końskie?????? 16.03.07, 15:47 hej masci konskie sa bardzo dobre na bole miesni i stawow i sa 2 rodzaje rozgrzewajaca i chlodzaca.ja mam ta rozgrzewajaca i owszem pomoglo mi ale cale plecy mialam zesypane widocznie jestem uczulona wiec trzeba uwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9910 Re: Maści końskie?????? 16.03.07, 18:27 Są świetne . Jedyna rzecz po której przechodzą mi bóle stawów.W składzie są różne rośliny zielarskie tylko pewnie tylko pewnie w dośc dużej ilości/ dla konia/. Kupuję na allegro i jestem bardzo zadowolona. Poszukaj sprzedawcy i maści lub balsamu który kupuje dużo osób. Ludzie znają te maści i wiedzą które są najlepsze.Ja kupuję te sprowadzane z Niemiec i się nie zawiodłam.Żadnych ubocznych skutków nie zaobserwowałam.Skład to głównie mięta, arnika, mentol, kamfora, kasztanowiec. Co tam może zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Maści końskie?????? 18.03.07, 18:41 mnie sie wydaje ,że zagospodarowali te zapasy żelatyny po wsciekłych krowach, bo teraz wszystko w żelu , do prania, do kibla itp. Odpowiedz Link Zgłoś
iza186 Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 09:06 Mojej mamie zaczyna pomagać ta maść. Nie mogła podnieść szklanki a teraz jest już lepiej. Wczoraj był w telewizjin program na temat tej maści. Ludzie się wypowiadali że jest skuteczna, natomiast lekarze twierdzili że jest rakotwórcza. Co o tym sądzicie???? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 10:27 iza186 napisała: > Co o tym sądzicie???? Że to jest maść dla koni. Ale jak ktoś koniecznie chce, może stosować medykamenty dla zwierząt oraz jeść ich karmę. Owies, trawka, zimą siano. Ewentualnie Whiskas. S. Odpowiedz Link Zgłoś
iza186 Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 11:02 Wiesz Snajper czytając twoich wypowiedzi stwierdzam że są kiepskie i nudne. chyba nie masz co robić i piszesz takie brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
rollingstones Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 15:03 snajper jest jedna z bardzo niewielu osob odwiedzajacych to forum majacym poczucie humoru i rzeczywistosci. Tak trzymaj snajper!! Odpowiedz Link Zgłoś
gontcha Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 17:20 Brednie??? Koń waży 500 kg, krowa podobnie - jak myślisz, maść przygotowana dla dużych zwierząt, ilość i proporcje składników w niej zawartych są odpowiednie dla człowieka? Na początku wątku ktos napisał 'działa, ale dostałam czerwonych plam, czy tam wysypki' - jak mylsisz to efekt działania masci, czy reakcja uczuleniowa na składniki w niej zawarte (troche ich za dużo chyba jak na 60- 70kg człowieka). Równie dobrze można jeść siano, czy whiskas, albo pedegree - przecież to też dla zwierząt...a jak komuś nie zaszkodziło, czy 'pomogło' to wielu naśladowców się znajdzie :) Snajper, tak trzymać - ludzie ze zdrowym rozsądkiem i poczuciem humoru są tu potrzebni :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
sara-marco Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 16:57 W sobote w tvn i "uwadze" mowili na temat tej masci.Rzeczywiscie jest to masc dla konia i przestrzegali o mozliwosci powstawania nowotworów po stosowaniu lekow zwierzecych m.innymi tej masci a sa chyba dwa rodzaje. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 12:59 Dla niektórych co POWIEDZIELI W TVN to święte. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness.74 Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 14:49 Dla innych z kolei to, co powiedzieli w TVP jest święte ;) Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 15:02 A wszyscy powinni raczej słuchać radia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eciepecie8 Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 20:10 przepraszam, wy naprawdę na serio o specyfikach - dosłownie - końskich? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 22:20 eciepecie8 napisała: > przepraszam, wy naprawdę na serio o specyfikach - dosłownie - końskich? Nie tylko końskich. Modna jest także maść do krowich wymion. Podobno kobiece ujędrnia. Nie żartuję, niestety. :( S. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Maści świńskie?????? 03.04.07, 19:12 Tylko patrzec jak furore zrobia masci świńskie :D Jeszcze takich nie ma, ale niedlugo ktos na to wpadnie i zarobi kupe kasy :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
gontcha Krowie już są :) 03.04.07, 23:23 Jak krowie na wymiona pomaga, to i ludziom... tylko na co ;) <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
czesio77 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 13:32 skoro te maści takie złe i dla koni to czemu je sprzedają w aptece ? wczoraj stałem w kolejce w aptece i gościu kupował...... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 14:52 czesio77 napisał(a): > skoro te maści takie złe i dla koni to czemu je sprzedają w aptece ? wczoraj st > ałem w kolejce w aptece i gościu kupował...... Gdyż to przynosi zysk. Podobnie jak sprzedaż preparatów homeopatycznych, które działają tak samo jak ta końska maść. S. Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia_63 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 16:39 portal.abczdrowie.pl/co-to-jest-masc-konska Myślę, ze bardziej chodzi o nazwę, wszak mówi się zdrowy jak koń..... jest też maść tygrysia, która nijak ma się do tygrysa, bo zawiera jakieś woski i mentol ale jak to brzmi, no i są też olejki doktora nemo, który nie jest doktorem albo ma rozdwojenie jaźni ...ale jak to brzmi. Zawsze warto zapoznać się ze składem preparatu i podmiotem odpowiedzialnym za ten skład i jego standaryzację. Na pewno nigdy nie można tego wiedzieć kupując z pokątnych źródeł. W aptece prędzej, przynajmniej jak nie pomoże to jest większe prawdopodobieństwo, że przynajmniej nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka maść końska 21.01.16, 17:55 Ależ od was można się wiele dowiedzieć :) Nie miałam pojęcia, że tę maść w aptece sprzedają. Nie jako produkt weterynaryjny. Odpowiedz Link Zgłoś
jan440 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 17:05 Snajperku. Miałem Cię za wykształconego i inteligentnego. Proszę Cię nie dawaj plamy bo będę musiał zmienić zdanie. Ilość składników czynnych w homeo i maści końskiej jest jak 1: miliona(przynajmniej). Więc nie ma co porównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
marz12ka Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 21:23 masci dla koni kupuje sie u weterynarza a te w aptece to maści dla ludzi tylko mają takie nazwy dziwne: " żel koński z ekstraktem z chili".......skład: ekstrakt z papryki chili,mentol,eukaliptus i rumianek..... Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia_63 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 23:52 Niestety zdarza się, że ludzie stosują preparaty weterynaryjne u siebie i na odwrót... tylko jak nie jest to poparte wiedzą to skutek może być różny. Jak stosują u siebie to pal licho, gorzej jak stosują ludzkie medykamenty bez sprawdzenia u zwierząt, bo one nie mają ani wyboru, ani możliwości by poszukać informacji. Odpowiedz Link Zgłoś