Dodaj do ulubionych

Maści końskie??????

15.03.07, 13:35
Czy moze mi ktos powiedziec co wie o tych masciach i czy sa one dobre dla
zdrowia nie powodujac skutkow ubocznych??????? Piszcie:)
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Maści końskie?????? 15.03.07, 13:49
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=58893801&a=58893801
      • agata1123 Re: Maści końskie?????? 16.03.07, 15:47
        hej masci konskie sa bardzo dobre na bole miesni i stawow i sa 2 rodzaje
        rozgrzewajaca i chlodzaca.ja mam ta rozgrzewajaca i owszem pomoglo mi ale cale
        plecy mialam zesypane widocznie jestem uczulona wiec trzeba uwazac.
        • anka9910 Re: Maści końskie?????? 16.03.07, 18:27
          Są świetne . Jedyna rzecz po której przechodzą mi bóle stawów.W składzie są
          różne rośliny zielarskie tylko pewnie tylko pewnie w dośc dużej ilości/ dla
          konia/. Kupuję na allegro i jestem bardzo zadowolona. Poszukaj sprzedawcy i
          maści lub balsamu który kupuje dużo osób. Ludzie znają te maści i wiedzą które
          są najlepsze.Ja kupuję te sprowadzane z Niemiec i się nie zawiodłam.Żadnych
          ubocznych skutków nie zaobserwowałam.Skład to głównie mięta, arnika, mentol,
          kamfora, kasztanowiec. Co tam może zaszkodzić.
          • melisa-bb Re: Maści końskie?????? 18.03.07, 18:41
            mnie sie wydaje ,że zagospodarowali te zapasy żelatyny po wsciekłych krowach,
            bo teraz wszystko w żelu , do prania, do kibla itp.
            • iza186 Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 09:06
              Mojej mamie zaczyna pomagać ta maść. Nie mogła podnieść szklanki a teraz jest
              już lepiej. Wczoraj był w telewizjin program na temat tej maści. Ludzie się
              wypowiadali że jest skuteczna, natomiast lekarze twierdzili że jest
              rakotwórcza. Co o tym sądzicie????
              • snajper55 Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 10:27
                iza186 napisała:

> Co o tym sądzicie????

Że to jest maść dla koni. Ale jak ktoś koniecznie chce, może stosować
                medykamenty dla zwierząt oraz jeść ich karmę. Owies, trawka, zimą siano.
                Ewentualnie Whiskas.

S.
                • iza186 Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 11:02
                  Wiesz Snajper czytając twoich wypowiedzi stwierdzam że są kiepskie i nudne.
                  chyba nie masz co robić i piszesz takie brednie.
                  • rollingstones Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 15:03
                    snajper jest jedna z bardzo niewielu osob odwiedzajacych to forum majacym
                    poczucie humoru i rzeczywistosci. Tak trzymaj snajper!!
                  • gontcha Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 17:20
                    Brednie???

Koń waży 500 kg, krowa podobnie - jak myślisz, maść przygotowana dla dużych
                    zwierząt, ilość i proporcje składników w niej zawartych są odpowiednie dla
                    człowieka? Na początku wątku ktos napisał 'działa, ale dostałam czerwonych
                    plam, czy tam wysypki' - jak mylsisz to efekt działania masci, czy reakcja
                    uczuleniowa na składniki w niej zawarte (troche ich za dużo chyba jak na 60-
                    70kg człowieka).

Równie dobrze można jeść siano, czy whiskas, albo pedegree - przecież to też
                    dla zwierząt...a jak komuś nie zaszkodziło, czy 'pomogło' to wielu naśladowców
                    się znajdzie :)

Snajper, tak trzymać - ludzie ze zdrowym rozsądkiem i poczuciem humoru są tu
                    potrzebni :)

A.
                • sara-marco Re: Maści końskie?????? 19.03.07, 16:57
                  W sobote w tvn i "uwadze" mowili na temat tej masci.Rzeczywiscie jest to masc
                  dla konia i przestrzegali o mozliwosci powstawania nowotworów po stosowaniu
                  lekow zwierzecych m.innymi tej masci a sa chyba dwa rodzaje.
                  • melisa-bb Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 12:59
                    Dla niektórych co POWIEDZIELI W TVN to święte.
                    • tigerness.74 Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 14:49
                      Dla innych z kolei to, co powiedzieli w TVP jest święte ;)
                      • franc_tireur Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 15:02
                        A wszyscy powinni raczej słuchać radia ;)
                        • m888z Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 19:45
                          z Torunia :-))
    • eciepecie8 Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 20:10
      przepraszam, wy naprawdę na serio o specyfikach - dosłownie - końskich?
      • ericca1 Re: smarujcie sobie nimi co popadnie oo mózg 20.03.07, 22:02
      • snajper55 Re: Maści końskie?????? 20.03.07, 22:20
        eciepecie8 napisała:

> przepraszam, wy naprawdę na serio o specyfikach - dosłownie - końskich?

Nie tylko końskich. Modna jest także maść do krowich wymion. Podobno kobiece
        ujędrnia. Nie żartuję, niestety. :(

S.
        • galaxian1 Maści świńskie?????? 03.04.07, 19:12
          Tylko patrzec jak furore zrobia masci świńskie :D
          Jeszcze takich nie ma, ale niedlugo ktos na to wpadnie i zarobi kupe kasy :DDD
    • gontcha Krowie już są :) 03.04.07, 23:23

Jak krowie na wymiona pomaga, to i ludziom... tylko na co ;)

<lol>
    • czesio77 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 13:32
      skoro te maści takie złe i dla koni to czemu je sprzedają w aptece ? wczoraj stałem w kolejce w aptece i gościu kupował......
      • snajper55 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 14:52
        czesio77 napisał(a):

> skoro te maści takie złe i dla koni to czemu je sprzedają w aptece ? wczoraj st
        > ałem w kolejce w aptece i gościu kupował......

Gdyż to przynosi zysk. Podobnie jak sprzedaż preparatów homeopatycznych, które działają tak samo jak ta końska maść.

S.
        • margolcia_63 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 16:39
          portal.abczdrowie.pl/co-to-jest-masc-konska
          Myślę, ze bardziej chodzi o nazwę, wszak mówi się zdrowy jak koń..... jest też maść tygrysia, która nijak ma się do tygrysa, bo zawiera jakieś woski i mentol ale jak to brzmi, no i są też olejki doktora nemo, który nie jest doktorem albo ma rozdwojenie jaźni ...ale jak to brzmi.

Zawsze warto zapoznać się ze składem preparatu i podmiotem odpowiedzialnym za ten skład i jego standaryzację. Na pewno nigdy nie można tego wiedzieć kupując z pokątnych źródeł. W aptece prędzej, przynajmniej jak nie pomoże to jest większe prawdopodobieństwo, że przynajmniej nie zaszkodzi.
          • koziorozka maść końska 21.01.16, 17:55
            Ależ od was można się wiele dowiedzieć :)
            Nie miałam pojęcia, że tę maść w aptece sprzedają. Nie jako produkt weterynaryjny.
        • jan440 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 17:05
          Snajperku.
          Miałem Cię za wykształconego i inteligentnego.
          Proszę Cię nie dawaj plamy bo będę musiał zmienić zdanie.

Ilość składników czynnych w homeo i maści końskiej jest jak 1: miliona(przynajmniej).
          Więc nie ma co porównywać.
      • marz12ka Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 21:23
        masci dla koni kupuje sie u weterynarza a te w aptece to maści dla ludzi tylko mają takie nazwy dziwne:
        " żel koński z ekstraktem z chili".......skład: ekstrakt z papryki chili,mentol,eukaliptus i rumianek.....
        • margolcia_63 Re: Maści końskie?????? 21.01.16, 23:52
          Niestety zdarza się, że ludzie stosują preparaty weterynaryjne u siebie i na odwrót... tylko jak nie jest to poparte wiedzą to skutek może być różny. Jak stosują u siebie to pal licho, gorzej jak stosują ludzkie medykamenty bez sprawdzenia u zwierząt, bo one nie mają ani wyboru, ani możliwości by poszukać informacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka