Dodaj do ulubionych

Krwinki białe w moczu

06.04.07, 22:48
Witam, ma pytanie do kogoś mającego wiedzę na temat badania moczu.Dzis
odebralam wyniki kontrolne i trocze sie przerazilam.W moczu bowiem mam ślad
białka i krwinek białych 25-40. Co to może oznaczać?, czy coś poważnego mi
dolega???
Obserwuj wątek
    • jeanne72 Re: Krwinki białe w moczu 06.04.07, 22:57
      Może tak, może nie... może to świadczyć zarówno o błahym stanie zapalnym w
      obrębie dróg moczowych, jak i o poważnej chorobie nerek ( np. kłębuszkowym
      zapaleniu nerek). Z wynikiem idź do lekarza, pewnie konieczne będą dodatkowe
      badania.
    • j2334 Re: Krwinki białe w moczu 06.04.07, 23:01
      Czy to jest tylko jednorazowy taki wynik? A zjakiego powodu w ogole robilas to
      badanie moczu?
    • green_land Re: Krwinki białe w moczu 07.04.07, 10:27
      Podobno jednorazowy wynik ze śladem białka nie przesądza sprawy. Co innego,
      gdyby było go dużo. Powtórz badanie. To wcale nie musi byc coś poważnego.
      • bezia51 Re: Krwinki białe w moczu 07.04.07, 11:17
        Boże nie straszcie mnie tak, nie , nie mialam nigdy takich wynikow, oj sorry
        raz 18 lat temu jak w ciązy byłam.Do tego pisze tam- obfita flora
        bakteryjna.Moze to byc zwykle zapalenie dróg moczowych??? wlasciwie wynik
        odebralam wczoraj w szpitalu(byly to badania kontrolne do pracy), a dzis juz
        boli mnie krzyż i brzuch,Czy ja mogę wziać Nolicin, bo mam w domu i do tago
        urosept??Sa swieta, nie chce aby infekcja sie rozwineła.
        • j2334 Re: Krwinki białe w moczu 07.04.07, 13:50
          jak najbardziej mozesz wziasc te leki ,ktore masz.Nie ma sensu przeciagac,tym
          bardziej ,ze do lekarza to teraz akurat nie pojdziesz.zaraz po swietach
          koniecznie zrob jeszcze raz badanie moczu.Mozliwe ,ze to blaha sprawa ,a bole
          moze wynikaja moze z tego ,ze bardzo sie tym faktem stresujesz.Staraj sie pic
          jak najwiecej niegazowanej wody.Nie martw sie na zapas.ale bagatelizowac tez
          tego nie mozesz.
          • bezia51 Re: Krwinki białe w moczu 08.04.07, 13:50
            Dzieki bardzo, mam nadzieję ,że bedzie to tylko zapalenie drog moczowych, a po
            lekach mi przejdzie.Zaraz po świętach powtorzę wyniki.WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!
            • j2334 Re: Krwinki białe w moczu 08.04.07, 23:46
              dzieki ,rowniez Zycze Ci Wesolych Swiat.napisz pozniej jakie wyjda
              wyniki.pozdrawiam.
              • bezia51 Re: Krwinki białe w moczu 10.04.07, 21:36
                dzis wynik powtorzylam, ale jutro bedzie, moja pani doktor przepisala mi
                silniejszy antybiotyk, kazala po 6 dniach wyniki powtorzyć.Ale czuję sie ciut
                lepiej ;-)))
                • green_land Re: Krwinki białe w moczu 11.04.07, 09:53
                  No to trzymam kciuki:)
                  • j2334 Re: Krwinki białe w moczu 11.04.07, 12:49
                    Bezia ,jaki wynik?
                    • bezia51 Re: Krwinki białe w moczu 11.04.07, 18:36
                      Wyniki wyszły bardzo dobrze, zero białka, zero bakterii, a krwinki białe 1-3,
                      czyli ok wszystko, Możliwe jest to , zeby w ciągu 3 dni tak się poprawiły???
                      • j2334 Re: Krwinki białe w moczu 11.04.07, 19:12
                        No to super ,ze wszystko jest dobrze.Mozliwe ,ze sie porawily ,trzy dni to
                        duzo.Pozdrawiam .
                      • green_land Re: Krwinki białe w moczu 11.04.07, 21:07
                        Możliwe:) Bardzo się cieszę:))) Widac antybiotyk był odpowiedni, szybko
                        zadziałał a zapalenie było "świeże", nie zdążyło się "zadomowic":)
                        Pozdrawiam serdecznie i nie zapomnij robic badań kontrolnych moczu, to parę zł,
                        a oszczędzasz na zdrowiu:)
                        • bezia51 Re: Krwinki białe w moczu 11.04.07, 21:34
                          Dzięki za wsparcoe, pap.Gorąco pozdrawiam.
                          • bezia51 Re: Krwinki białe w moczu 12.04.07, 23:03
                            dzis w higienie pracy pielęgniarka powiedziała mi ,że to nie mozliwe iż wyniki
                            w tak krotkim czasie się tak poprawiły.Powiedziala, ze ktorys z nich był zły,
                            niewiem co o tym myśleć?!
                            • jeanne72 Re: Krwinki białe w moczu 12.04.07, 23:19
                              bezia - jako że badanie kosztuje 6 zł, to ja bym je sobie zrobiła raz jeszcze...
                              tylko przygotuj się odpowiednio do badania.
                              • green_land Re: Krwinki białe w moczu 13.04.07, 15:24
                                Biorąc pod uwagę 10% na pomyłke, to od pierwszego wyniku odejmij 10% a do
                                drugiego dodaj.
                                Powtórz badanie i nie zamartwiaj się:)
                                Pozdrawian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka