Dodaj do ulubionych

WZDECIA I GAZY

IP: *.localnet.niezapominajki.krakow.pl / 192.168.7.* 31.05.03, 02:54
Czy ktos ma moze podobny problem i jak sobie z nim radzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: trakl Re: WZDECIA I GAZY IP: 217.8.176.* 02.06.03, 17:55

Przede wsztystkim zmiana diety, mniej cukru, niełączenie pewnych produktów itp.
      Trochę pomaga espumisan.
      Pogadaj lepiej z gastrologiem. Takie problemy mogą być czasem skutkiem czegoś
      poważniejszego np. wzw C.
      • pesymistka000 Re: WZDECIA I GAZY 03.06.03, 07:29
        i ja mam ten problem, robiłam nawet badania i wszystko mam w porządku. Lekarze
        mówią że to być może jelito drażliwe, ale do stwierdzenia tego potrzebne są
        jakieś bardziej specjalistyczne badania. W każdym razie przyjmowałam debridat i
        nic nie pomógł. Najlepszy był taki lek - w składzie miał opium (na receptę 18
        tabletek) nie pamiętam nazwy. Ponieważ problem mam nadal przyjmuję już na
        własną rękę esputikon, całkowicie ograniczyłam cukier i nie jem jabłek. Na
        razie jest jako tako. Kiedyś przyjmowałam espumisan ale nie pomagał.
        Weź jeszcze pod uwagę czy żyjesz w stresie, ja tak, więc może i tu należy
        szukać przyczyn.
        Zbadaj pasożyty może to to?
        No i ćwicz, kiedy dużo siedzisz jelita nie pracują normalnie.
        pozdrawiam
    • chalina Re: WZDECIA I GAZY 04.06.03, 16:39
      A co to jest "Zywienie Optymalne"?
      • Gość: Artur Re: WZDECIA I GAZY IP: *.ss.shawcable.net 04.06.03, 17:23
        chalina napisała:

> A co to jest "Zywienie Optymalne"?

Lepiej nie pytaj i trzymaj sie od tego z daleka.
    • Gość: Marta Re: WZDECIA I GAZY IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 08:14
      Mnie juz męczą wzdęcia i gazy kilka miesięcy. Nawet gdy zjadłam samą bułeczkę
      to pojawiały się wzdęcia. Poszłam do lekarza. Badania krwi i inne nic nie
      wykazały. Natomiast usg jamy brzusznej wykazało że mam kamien w pęcherzyku
      żółciowym i on powoduje wzdęcia. A ostatnio znowu wzdęcia się nasiliły. Miałam
      robioną sigmoidoskopię - badanie jelit i wszystko było w porządku ale
      prawdopodobnie to jelito wrazliwe. Przyczym wzdęć jest wiele. Najpierw trzeba
      zmienic sposób żywienia. Ja piję duzo niegazowanej wody, jem warzywa i owoce,
      jogurty z dodatkiem otrębów pszennych i płatków owsianych, nie przesadzam ze
      słodyczami. Ale nie żałuję sobie czasem kawy, czekolady no i jem normalne
      obiady - w stylu schabowy czy kurczak. I co najważniejsze - jeść po trochu ale
      kilka razy dziennie, żeby posiłki nie były duże tylko rozłożone na cały dzień.
      Życze powodzenia
      • Gość: zdenerwowana Re: WZDECIA I GAZY IP: *.solcon.nl 08.06.03, 15:53
        Moze ktos moglby podac link n/t jelita drazliwego?
        Tez mam podobne dolegliwosci/wzdecia i gazy/,mialam usg jamy brzusznej i
        woreczka.Jem wzglednie niskokalorycznie,dietetycznie itp.Ze wzgledu na niska
        wage nie moge ograniczyc chleba,bulek..etc.Ratuje sie terpicholem,espumisanem
        jem duzo pokarmow zawierajacych blonnik..a problem jest i meczy.Prosze by ktos
        podal link.Moze byc po angielsku.
        Pozdrawiam
        • Gość: Hydrogen Re: WZDECIA I GAZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 17:56
          Gość portalu: zdenerwowana napisał(a):

> Moze ktos moglby podac link n/t jelita drazliwego?
          > Tez mam podobne dolegliwosci/wzdecia i gazy/,mialam usg jamy brzusznej i
          > woreczka.Jem wzglednie niskokalorycznie,dietetycznie itp.Ze wzgledu na niska
          > wage nie moge ograniczyc chleba,bulek..etc.Ratuje sie terpicholem,espumisanem
          > jem duzo pokarmow zawierajacych blonnik..a problem jest i meczy.Prosze by
          ktos
          > podal link.Moze byc po angielsku.
          > Pozdrawiam

Jedzenie chleba i bułeczek chyba nie jest najlepszym postępowaniem w twojej
          sytuacji. No,chyba, że naprawdę chcesz zostać klientką firm farmaceutycznych.
          Przeczytaj lepiej jeszcze raz moje poprzednie posty.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka