Gość: seb IP: *.localnet.niezapominajki.krakow.pl / 192.168.7.* 31.05.03, 02:54 Czy ktos ma moze podobny problem i jak sobie z nim radzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trakl Re: WZDECIA I GAZY IP: 217.8.176.* 02.06.03, 17:55 Przede wsztystkim zmiana diety, mniej cukru, niełączenie pewnych produktów itp. Trochę pomaga espumisan. Pogadaj lepiej z gastrologiem. Takie problemy mogą być czasem skutkiem czegoś poważniejszego np. wzw C. Odpowiedz Link Zgłoś
pesymistka000 Re: WZDECIA I GAZY 03.06.03, 07:29 i ja mam ten problem, robiłam nawet badania i wszystko mam w porządku. Lekarze mówią że to być może jelito drażliwe, ale do stwierdzenia tego potrzebne są jakieś bardziej specjalistyczne badania. W każdym razie przyjmowałam debridat i nic nie pomógł. Najlepszy był taki lek - w składzie miał opium (na receptę 18 tabletek) nie pamiętam nazwy. Ponieważ problem mam nadal przyjmuję już na własną rękę esputikon, całkowicie ograniczyłam cukier i nie jem jabłek. Na razie jest jako tako. Kiedyś przyjmowałam espumisan ale nie pomagał. Weź jeszcze pod uwagę czy żyjesz w stresie, ja tak, więc może i tu należy szukać przyczyn. Zbadaj pasożyty może to to? No i ćwicz, kiedy dużo siedzisz jelita nie pracują normalnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: WZDECIA I GAZY IP: *.ss.shawcable.net 04.06.03, 17:23 chalina napisała: > A co to jest "Zywienie Optymalne"? Lepiej nie pytaj i trzymaj sie od tego z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: WZDECIA I GAZY IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 08:14 Mnie juz męczą wzdęcia i gazy kilka miesięcy. Nawet gdy zjadłam samą bułeczkę to pojawiały się wzdęcia. Poszłam do lekarza. Badania krwi i inne nic nie wykazały. Natomiast usg jamy brzusznej wykazało że mam kamien w pęcherzyku żółciowym i on powoduje wzdęcia. A ostatnio znowu wzdęcia się nasiliły. Miałam robioną sigmoidoskopię - badanie jelit i wszystko było w porządku ale prawdopodobnie to jelito wrazliwe. Przyczym wzdęć jest wiele. Najpierw trzeba zmienic sposób żywienia. Ja piję duzo niegazowanej wody, jem warzywa i owoce, jogurty z dodatkiem otrębów pszennych i płatków owsianych, nie przesadzam ze słodyczami. Ale nie żałuję sobie czasem kawy, czekolady no i jem normalne obiady - w stylu schabowy czy kurczak. I co najważniejsze - jeść po trochu ale kilka razy dziennie, żeby posiłki nie były duże tylko rozłożone na cały dzień. Życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowana Re: WZDECIA I GAZY IP: *.solcon.nl 08.06.03, 15:53 Moze ktos moglby podac link n/t jelita drazliwego? Tez mam podobne dolegliwosci/wzdecia i gazy/,mialam usg jamy brzusznej i woreczka.Jem wzglednie niskokalorycznie,dietetycznie itp.Ze wzgledu na niska wage nie moge ograniczyc chleba,bulek..etc.Ratuje sie terpicholem,espumisanem jem duzo pokarmow zawierajacych blonnik..a problem jest i meczy.Prosze by ktos podal link.Moze byc po angielsku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydrogen Re: WZDECIA I GAZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 17:56 Gość portalu: zdenerwowana napisał(a): > Moze ktos moglby podac link n/t jelita drazliwego? > Tez mam podobne dolegliwosci/wzdecia i gazy/,mialam usg jamy brzusznej i > woreczka.Jem wzglednie niskokalorycznie,dietetycznie itp.Ze wzgledu na niska > wage nie moge ograniczyc chleba,bulek..etc.Ratuje sie terpicholem,espumisanem > jem duzo pokarmow zawierajacych blonnik..a problem jest i meczy.Prosze by ktos > podal link.Moze byc po angielsku. > Pozdrawiam Jedzenie chleba i bułeczek chyba nie jest najlepszym postępowaniem w twojej sytuacji. No,chyba, że naprawdę chcesz zostać klientką firm farmaceutycznych. Przeczytaj lepiej jeszcze raz moje poprzednie posty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś