IP: *.swilcza.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 11:14
Moja mama ma poważną egzemę. Leczy sie ok. 6 miesiecy. Na początku choroba
była tylka na rękach, teraz też na stopach. Leczenie nie przynosi efektów a
nawet się pogarsza na stopach. Jest to juz postac z ranami, pękającą skórą.
Kremy , ,aści nie przynoszą efektów. Czy ktoś miał podobny problem, Czym i
gdzie to wyleczył. Prosęe o odpowiedz i informację na forum lub o przesłanie
na adres: reti72@interia.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: EGZEMA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.03, 11:20
      Spróbuj tutaj poczytać, choć jest to link dotyczący łuszczycy
      users.nethit.pl/forum/forum/psoriasis/
    • Gość: justy Re: EGZEMA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 19:28
      z metod naturalnych: olej z wiesiołka lub ogórecznika
      Można też zapytać lekarza o nowe leki, np. Elidel
      • Gość: ewcia77 Re: EGZEMA IP: *.nsm.pl 03.06.03, 23:30
        Przechodze to w tej chwili. Egzema na rekach - pekające rany do bołu.
        Dermatolog przepisał mi masc elocom i galenobaze ( maść tłusta) .Elocom smaruje
        3 razy dziennie a ta drugą maścia ile chce - poprostu natłuszczam ręce.
        Po tygodniu zaczęło znikać. Egzema niestety lubi sie powtarzać .
        A wszystko to od jakiegoś beznadziejnego, taniego płynu do naczyń. Kupiłam
        Lidwika i jest okey.
    • Gość: alicja re; egzema IP: *.swilcza.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 09:09
      Dzięki za informacje. Problem w tym, że moja mama leczy się już kilka miesięcy,
      odwiedziła kilku lekarzy i nie ma efektów. Pękająca skóra, rany to: 1. ból, 2.
      fatalny wygląd. Najgorsze jest to, że egzema przeszła na stopy, a lekarzy
      przepisują kolejne maści (głównie sterydowe) i mają marne efekty. Czy lampa
      BIOPTRON coś tu moze pomóc? Czy ktoś się leczył tą lub inną lampą?
      • joga.3 Re: re; egzema 30.05.13, 23:29
        lampa bioptron pomoże chwilowo - jak steryd, tyle że bez skutków ubocznych
        radzę spróbować diety bezglutenowej, wielu osobom pomogło
    • goodman41 Re: EGZEMA 31.05.13, 06:43
      Skora jest najmniej ukrwionym organem. Jak krew juz dotrze do skory, to zostanie po drodze okradziona ze wszystkich skladnikow potrzebnych do jej utrzymania. Koniecznie nalezy zmienic sposob odzywiania, aby do skory tez byly dostarczane potrzebne skladniki odzywcze. Mozna tez rozszerzyc naczynia krwionosnie pradami selektywnymi typu PS, ale z pustego i Salomon nie naleje. Proponuje zglosic sie do lekarza optymalnego albo do doradcy odzywieniowego o porade. Nalezy natluszczac rece od srodka odpowiednio dobrana dieta.
      Nie bede podawac linku do adresow, aby nie byc oskarzonym o trollowanie.
    • e-kasia27 Re: EGZEMA 31.05.13, 11:19
      Egzemy można się pozbyć tylko w jeden sposób - znaleźć i wyeliminować alergen, który a powoduje.
      Żadne lekarstwa na to nie pomogą i tego nie wyleczą.

Jeśli pojawiła się pół roku temu i nie znika, to znaczy, że z tym alergenem mama ma cały czas kontakt - może jakaś roślina, zwierzę, proszek, płyn, jedzenie....

Jeśli egzema najpierw pojawiła się na rękach, to najprawdopodobniej jest to coś, co mama zaczęła dotykać pół roku temu, ale niestety może to też być jakiś jedzenie, na które uczuliła się po wielu latach bezproblemowego jedzenia.

U mnie na przykład egzema pojawiła się, gdy zaczęłam w szklarni sadzić paprykę i dotykać liści papryki. Po pierwszym wysypie zaczęłam też reagować pojawianiem się egzemy na zjedzenie nawet minimalnych ilości papryki, pomimo tego, że wcześniej jadłam jej bardzo dużo i nie było żadnych problemów - dopiero dotykanie całych roślin wyzwoliło reakcję i teraz muszę omijać paprykę z daleka, żeby mieć gładkie ręce i stopy.
      • goodman41 Re: EGZEMA 31.05.13, 14:37
        e-kasia27 napisała:

> Egzemy można się pozbyć tylko w jeden sposób - znaleźć i wyeliminować alergen,
        > który a powoduje.
        > Żadne lekarstwa na to nie pomogą i tego nie wyleczą.

Dr W.N. Solopov: Wczoraj, 31 maja 2006 r. przeprowadzilem prezentacje mojej książki, "Astma-prawdziwe przyczyny choroby.". Wszyscy uczestnicy otrzymali egzemplarz książki. A dziś, gdy książka oficjalnie trafiła do sprzedaży, to mogę podać prawdziwą przyczynę astmy - jest nią grzyb Candida. Ten grzyb rozmnażając się w organiźmie człowieka przestawia system immunologiczny na szlak alergiczny i wywoluje astmę i alergię.

Cytat:

Дoктoр В.Н. Сoлoпoв: Вчерa 31 мaя 2006 гoдa прoшлa презентaция мoей книги "Аcтмa. Иcтиннaя причинa бoлезни". Вcе yчacтники пoлyчили пo экземплярy книги. И cегoдня, кoгдa книгa oфициaльнo пoявилacь в прoдaже, я мoгy нaзвaть иcтиннyю причинy брoнхиaльнoй acтмы - этo грибки рoдa Candida - вoзбyдители мoлoчницы. Именнo oни, рaзмнoжaяcь в oргaнизме челoвекa перевoдят иммyнный oтвет нa aллергичеcкий пyть и вызывaют acтмy и aллергию.

Calosc po rosyjsku:
        astma-cause.narod.ru/first_anounce.htm
        Candide albicans podejrzewa sie o przksztalcanie się w raka i powodowanie choroby AIDS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka