Dodaj do ulubionych

Korzonki ...

06.06.07, 22:02
Czesto dokuczaja mi ostatnio bole korzonkow (tak to sie okresla).
Z czego wlasciwie wynikaja ?

Dbam o siebie, uwazam na swoje zdrowie, a jednak nie czuje sie ostatnio
dobrze. Slyszalam, ze bole te spowodowane sa przeziebieniem, ale nie wiem co
o tym sadzic, bo raczej nie przeziebiam sie.
Obserwuj wątek
    • repair Re: Korzonki ... 06.06.07, 23:34
      Przyczyną tego typu dolegliwości mogą być tzw zaburzenia czynnościowe w
      kręgosłupie lędźwiowym i jego okolicach. Ma je około 80% ludzi, choć nie zawsze
      dają one dolegliwości i nie u każdego. Organizm kompensuje te zaburzenia kosztem
      np szybszego męczenia się. W przypadku przeziębienia czy też przewiania bądź
      innego katalizatora organizm przestaje dawać radę i pojawia się ból. Poprzez
      odpoczynek, ogrzewanie czy też leki wracamy, jak to się ładnie mówi, to stanu
      subklinicznego (bez bólu). Leczeniem przyczyn, czyli wspomnianych zaburzeń
      zajmują się terapeuci manualni.
      W przypadku nie leczenia przyczyn konsekwencją mogą być "postrzały", "rwy
      kulszowe", "dyskopatie".
      • ravi10 Re: Korzonki ... 07.06.07, 06:49
        Dziekuje za odpowiedz.
        Czym w zasadzie leczy sie korzonki ? Lekarze, do ktorych chodze, ciagle
        przepisuja mi tylko Panadol ...
        • agiatami cale cytryny 10.06.07, 12:14
          moja mama jak miala 35 lat na to cierpiala i zastrzyki nie pomogly.co sie tak
          skradasz ? powiedzial moj wtedy 7-letni brat gdy ciemnym korytarzem szla po
          scianie do lazienki. pomogly jej domowe sposoby . bomba witaminowa - 3-4
          cytryny cienko obrane ze skorki - bialy miazsz jest bardzo cenny,20lat pozniej
          wyczytalam co on ma - pokrajac w plasterki, ukladac warstwami przesypyjac
          cukrem. przez caly dzien je sie cytryne- ile sie da zagryzajac bananem.mozna
          pic sok i zjadac bialy miazsz oddzielnie tylko zeby to bylon przez caly dzien i
          tak przez pare dni.i woda po gotowanym korzeniu pietruszki na oczyszczenie
          tylko nie pamietam co bylo najpierw- na logike pietrucha.
        • repair Re: Korzonki ... 10.06.07, 21:03
          Przyczyny korzonków leczy się się rękami terapeuty manualnego. To poważna
          odpowiedź. Lekarz leczy tak jak potrafi.
          • abek2 Re: Korzonki ... 10.06.07, 23:45
            to się pije z bólu?PS nie ma visty-nie ma numeru.Please

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka