Gość: nadia IP: 213.76.135.* 11.06.03, 10:48 czy po środkach przeciwko alergii np: zyrtec czy claritine się tyje? Bo ja ostatnio ciągle przybieram na wadze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: alergia IP: *.waw.cdp.pl, / 192.168.7.* 11.06.03, 10:52 Pierwsze słyszę (ja też biorę zyrtec), ale ty może jakoś indywidualnie reagujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: alergia IP: 213.76.135.* 11.06.03, 12:25 a jak długo już go bierzesz? I czy nie jesteś po nim senna i ospała? Ja siębardzo tak jakoś słabo po nim czujęi ciągle bym tylko spała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: alergia IP: *.waw.cdp.pl, / 192.168.7.* 11.06.03, 12:41 ja nie jestem po nim senna, ale wiem ze niektórzy są. Przede wszystkim bierzesz go na noc? Jesli tak i mimo tego tak na ciebie dziala, to lekarz powinien przepisac ci cos innego. Ja teraz od jakiegoś czasu nie biorę zyrtka tylko sam psikacz do nosa Rhinocort - jest swietny (jesli masz alergię pyłkową) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: alergia IP: 213.76.135.* 11.06.03, 13:06 Dzieki za porady. Zyrtec biorę na noc i jednak mnie usypia ale to mozę te upały też mają na to wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: alergia IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 11.06.03, 13:40 Probowalas brac claritine? Mniej "usypia" niz zyrtec, ja ja biore rano i jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Re: alergia IP: *.spedpol.com.pl 11.06.03, 15:46 Moja córka, która jest uczulana na niemalże wszystko , od 15 lat brała już chyba wszystkie środki antyalegiczne łącznie z zyrtkiem i claritine a teraz ma rotadin i jeszcze jakiś dostaje reklamówke od lekarza.W żadnym okresie życia te leki nie wpływały na zwiększone zapotrzebowanie na sen /wręcz przeciwnie nigdy nie można było jej uśpić/ i nigdy nie utyła po żadnym leku.Oprócz tego bierze OKSIS i PULMIKORT przeciw astmie.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: alergia IP: 213.76.135.* 12.06.03, 12:00 dzięki kobitki za porady!!! Pewi muszę popracowac nad kondycją bo jesli to nie leki to co?...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: alergia IP: *.fn.pl / 172.17.36.* 13.06.03, 18:11 Natalko, na pewno jesteś po prostu w ciąży. Kiedy miałaś ostatnio okres ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: alergia IP: utp.:* / 10.10.9.* 13.06.03, 18:41 Leki antyhistaminowe mają całą paletę skutków ubocznych, a uczucie senności i zmeczenia należy do najpowszechniejszych i spotyka wg moich doswiadczen przynamniej 20-30 procent przyjmujących ten lek. Przypadkow przybierania na wadze nie spotkalem, co nie znaczy ze to nie moze miec zwiazku- wplywanie na poziom histaminy moze niestety pobudzac wiele receptorow w mozgu, takze te decydujace o apetycie. Ostatnio mialem pacjenta, ktory po przyjmowaniu Zyrtecu zaczal miec problemy z erekcja!- po zaprzestaniu zazywania leku objaw ustąpił! Zadna broszura nie przewidywala takiej mozliwosci. Oczywiscie nie chce demonizowac lekow antyhistaminowych- miliony osob zazywa je i nie spotyka ich nic zlego. Niestety dla niektorych organizmow leki antyhistaminowe nie sa odpowiednie i twoj przypadek wydaje sie byc wlasnie taki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: alergia IP: *.njp.gliwice.pl / *.gazeta.pl 13.06.03, 21:14 Tycie po Zyrtku jest możliwe. Mam w rodzinie całą gromadkę alergików i sama widzę, że po nim osoby majace skłonności do tycia wyraźnie przybierają na wadze. Nawet lekarz alergolog dopytuje sie czy córka po nim nie przybiera na wadze. W tej chwili ma przepisany Telfast i wygląda na to, że po nim nie będzie tego problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: alergia IP: *.plokj.lublin.pl 14.06.03, 16:28 od wielu lat stosuję zyrtex(polski odpowiednik amertil jest tańszy )i nie dostrzegam radykalnej zmiany wagi. Ostatnio postanowiłam zrzucić kilka kg więc unikam słodyczy i chleba ale stale jem zyrtex i jest efekt. Zatem twoje kłopoty z wagą mają inną przyczynę lub są inndywidualną reakcją na ten preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: alergia IP: 213.17.234.* 18.06.03, 20:46 A jak jest np. z Alerteciem...Ja go biore juz dosc dlugo...czy jest szkodliwy? Po nim czuje sie bardzo senna i wciaz bym spała. Do tego jeszcze chyba sie uzaleznilam bo nie dziala juz tak jak dawniej. A co do tycia to sama nie wiem czy tyje ale bardzo zawsze sie tego boje bo slyszlalam ze niektoe osoby tak na ten lek reaguja. Pozdraiwam!! Odpowiedz Link Zgłoś