IP: 213.76.135.* 11.06.03, 10:48
czy po środkach przeciwko alergii np: zyrtec czy claritine się tyje? Bo ja
ostatnio ciągle przybieram na wadze
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: alergia IP: *.waw.cdp.pl, / 192.168.7.* 11.06.03, 10:52
      Pierwsze słyszę (ja też biorę zyrtec), ale ty może jakoś indywidualnie
      reagujesz.
      • Gość: nadia Re: alergia IP: 213.76.135.* 11.06.03, 12:25
        a jak długo już go bierzesz? I czy nie jesteś po nim senna i ospała? Ja
        siębardzo tak jakoś słabo po nim czujęi ciągle bym tylko spała
        • Gość: Maja Re: alergia IP: *.waw.cdp.pl, / 192.168.7.* 11.06.03, 12:41
          ja nie jestem po nim senna, ale wiem ze niektórzy są. Przede wszystkim
          bierzesz go na noc? Jesli tak i mimo tego tak na ciebie dziala, to lekarz
          powinien przepisac ci cos innego.
          Ja teraz od jakiegoś czasu nie biorę zyrtka tylko sam psikacz do nosa
          Rhinocort - jest swietny (jesli masz alergię pyłkową)
          Pozdrawiam.
          • Gość: nadia Re: alergia IP: 213.76.135.* 11.06.03, 13:06
            Dzieki za porady. Zyrtec biorę na noc i jednak mnie usypia ale to mozę te upały
            też mają na to wpływ.
            • Gość: Sonia Re: alergia IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 11.06.03, 13:40
              Probowalas brac claritine? Mniej "usypia" niz zyrtec, ja ja biore rano i jest OK
    • Gość: BEATA Re: alergia IP: *.spedpol.com.pl 11.06.03, 15:46
      Moja córka, która jest uczulana na niemalże wszystko , od 15 lat brała już
      chyba wszystkie środki antyalegiczne łącznie z zyrtkiem i claritine a teraz ma
      rotadin i jeszcze jakiś dostaje reklamówke od lekarza.W żadnym okresie życia te
      leki nie wpływały na zwiększone zapotrzebowanie na sen /wręcz przeciwnie nigdy
      nie można było jej uśpić/ i nigdy nie utyła po żadnym leku.Oprócz tego bierze
      OKSIS i PULMIKORT przeciw astmie.Pozdrowienia.
      • Gość: nadia Re: alergia IP: 213.76.135.* 12.06.03, 12:00
        dzięki kobitki za porady!!! Pewi muszę popracowac nad kondycją bo jesli to nie
        leki to co?......
        • Gość: Mama Re: alergia IP: *.fn.pl / 172.17.36.* 13.06.03, 18:11
          Natalko, na pewno jesteś po prostu w ciąży. Kiedy miałaś ostatnio okres ?
    • Gość: tomasz Re: alergia IP: utp.:* / 10.10.9.* 13.06.03, 18:41
      Leki antyhistaminowe mają całą paletę skutków ubocznych, a uczucie senności i
      zmeczenia należy do najpowszechniejszych i spotyka wg moich doswiadczen
      przynamniej 20-30 procent przyjmujących ten lek. Przypadkow przybierania na
      wadze nie spotkalem, co nie znaczy ze to nie moze miec zwiazku- wplywanie na
      poziom histaminy moze niestety pobudzac wiele receptorow w mozgu, takze te
      decydujace o apetycie. Ostatnio mialem pacjenta, ktory po przyjmowaniu Zyrtecu
      zaczal miec problemy z erekcja!- po zaprzestaniu zazywania leku objaw ustąpił!
      Zadna broszura nie przewidywala takiej mozliwosci. Oczywiscie nie chce
      demonizowac lekow antyhistaminowych- miliony osob zazywa je i nie spotyka ich
      nic zlego. Niestety dla niektorych organizmow leki antyhistaminowe nie sa
      odpowiednie i twoj przypadek wydaje sie byc wlasnie taki.
    • Gość: Basia Re: alergia IP: *.njp.gliwice.pl / *.gazeta.pl 13.06.03, 21:14
      Tycie po Zyrtku jest możliwe. Mam w rodzinie całą gromadkę alergików i sama
      widzę, że po nim osoby majace skłonności do tycia wyraźnie przybierają na
      wadze. Nawet lekarz alergolog dopytuje sie czy córka po nim nie przybiera na
      wadze. W tej chwili ma przepisany Telfast i wygląda na to, że po nim nie
      będzie tego problemu.
      Pozdrawiam
    • Gość: dora Re: alergia IP: *.plokj.lublin.pl 14.06.03, 16:28
      od wielu lat stosuję zyrtex(polski odpowiednik amertil jest tańszy )i nie
      dostrzegam radykalnej zmiany wagi. Ostatnio postanowiłam zrzucić kilka kg więc
      unikam słodyczy i chleba ale stale jem zyrtex i jest efekt.
      Zatem twoje kłopoty z wagą mają inną przyczynę lub są inndywidualną reakcją na
      ten preparat.
      • Gość: Asia Re: alergia IP: 213.17.234.* 18.06.03, 20:46
        A jak jest np. z Alerteciem...Ja go biore juz dosc dlugo...czy jest szkodliwy?
        Po nim czuje sie bardzo senna i wciaz bym spała. Do tego jeszcze chyba sie
        uzaleznilam bo nie dziala juz tak jak dawniej. A co do tycia to sama nie wiem
        czy tyje ale bardzo zawsze sie tego boje bo slyszlalam ze niektoe osoby tak na
        ten lek reaguja. Pozdraiwam!!
    • grrrrw no i jak - lepiej ? 23.07.03, 18:57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka