Gość: gabi59 IP: *.biaman.pl 13.06.03, 21:04 Czasami zauważam na stolcach śluz podbarwiony krwią. Czy ktoś ma podobne objawy. Bardzo się boję, ze jest to objaw choroby nowotworowej. Prosze o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kawa Re: Śluz z krwią w stolcu IP: *.wieruszow.sdi.tpnet.pl 13.06.03, 21:13 Szczerze pisząc to coś ostatnio czytałam o tym ale niedokładnie pamiętam.Jednak to może mieć związek np. z jelitami,żołądkiem(jakieś wrzody).Ale lepiej niech się wypowie doktor.A tak wogóle poproś rodzinnego lekarza o skierowanie na badania kału.Powinien bez problemu Ci je dać.Pozdrawiam!Aha,radzę Ci z tym nie zwlekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Śluz z krwią w stolcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 07:53 Słuszna uwaga, że trzeba iść do lekarza. Pamiętaj aby nie odkładać tego na później. Obecność w stolcu śluzu z krwią (o ile jest to krew- uwaga buraczki) zawsze wymaga ustalenia przyczyny. Konieczne jest wykonanie diagnostyki, której zakres można ustalić po zebraniu wywiadu i zbadaniu chorego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Śluz z krwią w stolcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 22:23 Oczywiście, że trzeba pójść do lekarza, ale może masz hemoroidy i stąd ta krew. "Zywa" krew może być z hemoroidów albo z jelita grubego. Miałam lekkie zapalenie śluzówki jelita grubego i po dużym stresie też występowały takie objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tekila53 Re: Śluz z krwią w stolcu IP: *.bis.czestochowa.pl 15.06.03, 10:54 Gość portalu: gabi59 napisał(a): > Czasami zauważam na stolcach śluz podbarwiony krwią. Czy ktoś ma podobne > objawy. Bardzo się boję, ze jest to objaw choroby nowotworowej. Prosze o radę. Nic nie napisałaś czy masz jakieś problemy w wypróżnianiu się. Tak, czy inaczej jedyną radą jakiej Tobie można udzielić jest to, abyś jak najszybciej udała sie do lekarza specjalisty przeprowadzającego badania jelita grubego. Nazywa się ono kolonoskopia. Badanie to powinny przejść wszystkie osoby po pięćdziesiątce, zwłaszcza takie, które mają siedzący tryb życia. www2.gazeta.pl/zdrowie/1,36198,950133.html U mnie zostały wykryte polipy. Badanie histopatologiczne wycinków wykazało, że są niezłośliwe. Obecnie oczekuję na ich usunięcie. Oczekuję, ponieważ przechodzę cykl szczepienia przeciwko żółtaczce. Gabi! NIE ZWLEKAJ Z PÓJŚCIEM DO LEKARZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś