Dodaj do ulubionych

Pytanie o test na krew utajoną.

03.07.07, 22:29
Witam.
Odebrałem dzisiaj wyniki badania kału na krew utajoną. Obecność krwi w stolcu jest ujemna. Choć nie wiem jakim cudem bo moje stolce są smoliste, czasem widzę krew, jest śluz, czerwone. Co do barwy to nie pochodzi od pożywienia, bo odżywiam się czymś lekkim czego nie trzeba gryźć [aparat na zębach ;/]. Aha-kiedy oddawałem kał do badania to miałe w tym czasie zaparcia bardzo silne więc ta ilość była niewielka i za przeproszeniem "zrobiona" z wysiłku. Bo tego dnia jeszcze [po badaniu] wypróżniłem się smolistym stolcem z krwią. Zastanawiam się czy nie zrobić tego testu w domu, bo mam watpliwości co do tego wyniku i labolatorium które jest chyba zapomniane przez boga i ludzi! [rodzinny mnie tam skierował]. Miałem też robioną morfologię-początki anemii.

Proszę zatem o odpowiedzi oraz wszelakie informacje co do mojego wyniku oraz spostrzeżeń. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • orchid11 Re: Pytanie o test na krew utajoną. 05.07.07, 19:35
      Jeśli te zaparcia ustąpiły to zrób jeszcze raz te badania, najlepiej w innym, cywilizowanym laboratorium.
    • on_jedyny Re: Pytanie o test na krew utajoną. 06.07.07, 18:54
      o dzięki za opd. do gastro się wybieram 18, także mam jeszcze czas to zrobić. Może ktoś jeszcze odpowie?! Pozdrawiam
    • adca Re: Pytanie o test na krew utajoną. 09.07.07, 11:34
      Na ujemnym teście na krew utajoną nie można sie opierać. Jeżeli masz
      wątpliwości zrób kolonoskopię. Jest to badanie, które da odpowiedź co jest
      złego w jelicie. Zwłaszcza jeżeli masz gorsze wyniki krwi.
    • sana6 Re: Pytanie o test na krew utajoną. 10.07.07, 00:56
      Na Twoim miejscu zrobiłabym powtórne badanie w prywatnym lab.
      Opisywane przez Ciebie objawy świadczą o tym,że dzieje się coś niedobrego.
      Jeśli chcesz, skontaktuj się ze mną. Znam lekarza, który ma b. dobre wyniki w
      leczeniu schorzeń przewodu pokarmowego ( i nie tylko). Podaję kontakt: 0501 232
      804
      • megi_25 Re: Pytanie o test na krew utajoną. 11.07.07, 12:13
        Smolisty stolec może świadczyć o krwawieniu z górnego odcinka przewodu
        pokarmowego. Jest też przy braniu żelaza.Koniecznie idź do
        gastroentrologa.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka