Gość: kamilka6 IP: *.stok.xen.pl 22.06.03, 17:07 czy ktos wie jak zwalczyc to paskudztwo,nieuleczalne a jednak niektorym sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 18:58 raczej udało się zaleczyć, a nie pozbyć raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka6 Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.stok.xen.pl 22.06.03, 22:39 Gość portalu: justy napisał(a): > raczej udało się zaleczyć, a nie pozbyć raz na zawsze. a nieprawda ,ja wiem co to znaczy zaleczyc a co znaczy wyleczyc,i znam taka osobe ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 22:59 Gość portalu: kamilka6 napisał(a): > a nieprawda ,ja wiem co to znaczy zaleczyc a co znaczy wyleczyc,i znam taka > osobe ;P łuszczyca nie jest chorobą, którą można wyleczyć - wiem to od kilku dermatologów. co najwyżej nie pojawia się kolejny rzut choroby przez dłuzszy czas, ale to nie jest wyleczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka6 Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.stok.xen.pl 23.06.03, 12:28 Gość portalu: moboj napisał(a): > Gość portalu: kamilka6 napisał(a): > > > > a nieprawda ,ja wiem co to znaczy zaleczyc a co znaczy wyleczyc,i znam ta > ka > > osobe ;P > > łuszczyca nie jest chorobą, którą można wyleczyć - wiem to od kilku > dermatologów. co najwyżej nie pojawia się kolejny rzut choroby przez dłuzszy > czas, ale to nie jest wyleczenie. gó... prawda ,dermatolodzy umieja leczyc sterydami i wszelkimi innymi msciami ,lecza objawowo ,a moja kolezaka ma babcie ktora uleczyla pewna kobieta i nie ma łuszczycy przeszło 65 lat ,a miala ja jak byla mala ,co moze powiesz ze to remisja ,a ciekawe bo u dermatologow sie nie leczyla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: łuszczycaaaaaaa IP: 62.233.250.* 23.06.03, 13:05 Gość portalu: kamilka6 napisał(a): > gó... prawda agresywna jesteś... wrzuc luz... >,dermatolodzy umieja leczyc sterydami i wszelkimi innymi > msciami ,lecza objawowo mam przyjaciela, który choruje na łuszczycę od urodzenia, u mojego brata choroba po raz pierwszy pokazała sie dwa lata temu. leczą się u najlepszych lekarzy i nie dostaja sterydów. >,a moja kolezaka ma babcie ktora uleczyla pewna kobieta > > i nie ma łuszczycy przeszło 65 lat ,a miala ja jak byla mala ,co moze powiesz > > ze to remisja ,a ciekawe bo u dermatologow sie nie leczyla! tak. powiem, że to remisja. i jeszcze dodam, że mam większe zaufanie do dobrego lekarza niż do jakiś zielarek, rąk, które leczą i tym podobnych głupot. łuszczyca jest choroba przewleklą i nie da się jej wyleczyć. a że objawy nie pojawiły sie przez 65 lat? to dobrze dla tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka6 Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.stok.xen.pl 23.06.03, 15:38 Gość portalu: moboj napisał(a): > Gość portalu: kamilka6 napisał(a): > > > > gó... prawda > > agresywna jesteś... wrzuc luz... > > >,dermatolodzy umieja leczyc sterydami i wszelkimi innymi > > msciami ,lecza objawowo > > mam przyjaciela, który choruje na łuszczycę od urodzenia, u mojego brata > choroba po raz pierwszy pokazała sie dwa lata temu. leczą się u najlepszych > lekarzy i nie dostaja sterydów. > > > >,a moja kolezaka ma babcie ktora uleczyla pewna kobieta > > > > i nie ma łuszczycy przeszło 65 lat ,a miala ja jak byla mala ,co moze > powiesz > > > > ze to remisja ,a ciekawe bo u dermatologow sie nie leczyla! > > tak. powiem, że to remisja. i jeszcze dodam, że mam większe zaufanie do dobrego > > lekarza niż do jakiś zielarek, rąk, które leczą i tym podobnych głupot. > łuszczyca jest choroba przewleklą i nie da się jej wyleczyć. a że objawy nie > pojawiły sie przez 65 lat? to dobrze dla tej pani. CHLOPIE NIE ROZSMIESZAJ MNIE ,TO PO CZYM POZANJE SIE ULECZENIE PEWNIE COS TAKIEGO W OGOLE NIE ISTNIEJE I W WIELU INNYCH CHOROBACH TEZ ,ZAWSZE TRZEBA MOWIC O REMISJI ,ZAWSZE BO WYLECZENIA NIE MA ,GLUPOTA ZWYKLA GLUPOTA 65 LETNIA REMISJA BUAHAHAHA DOBRE ,TO CIEKAWE CZY KTOS JESZCZE TAKA MA > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka6 Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.stok.xen.pl 23.06.03, 15:42 poza tym remisje nastepuja gdy leczy sie chorobe a babcia ta nie przyjmowala zadnych lekow i nie stosowala masci ,nawet ta kobieta u ktorej byla nie dala jej zadnej robionej mikstury czy masci ,tylko kazala cos tam zrobic ,szkoda tylko ze nie zyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: łuszczycaaaaaaa IP: 62.233.250.* 23.06.03, 15:52 Gość portalu: kamilka6 napisał(a): > poza tym remisje nastepuja gdy leczy sie chorobe a babcia ta nie przyjmowala > zadnych lekow i nie stosowala masci ,nawet ta kobieta u ktorej byla nie dala > jej zadnej robionej mikstury czy masci ,tylko kazala cos tam zrobic ,szkoda > tylko ze nie zyje po pierwsze jestem kobietą. po drugie ty nie jestes zbyt uprzejma. nie zauwazylam, żeby ciebie ktos tu tak chamsko traktował i wysmiewał, więc ty tez zaprezentuj chociaż troche dobrego wychowania. po trzecie: "kazała cos tam zrobić" - to faktycznie miarodajna informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 17:21 "Coś tam zrobić" to po prostu dobże się odżywić. To powinno pomóc, jak napisałem w poprzednim poście. To, że "renomowani" dermatolodzy nie wiedzą, że łuszczyca jest chorobą wynikającą z niekorzystnego sposobu odżywiania tylko źle o nich świadczy. Oczywiście takie podejście -leczenie jak najprostszymi metodami, jest obce renomowanym dermatologom. Wolą brutalną ingerencje w otrganizm za pomocą substancji chemicznych. Najśmieszniejsze jest to, że uważają, że skoro im coś nie wychodzi za pomocą ich metod, to jest to w ogóle niemożliwe. O łuszczycy pisze w "Diecie optymalnej" dr J. Kwaśniewski na str 207-208. Zalecaną dietą w łuszczycy jest Dieta optymalna z dużą ilością kolagenu i skórek wieprzowych. Pomocne są prądy selektywne PS poprawiające ukrwienie chorych tkanek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: łuszczycaaaaaaa IP: 62.233.250.* 23.06.03, 18:11 Gość portalu: hydrogen napisał(a): > "Coś tam zrobić" to po prostu dobże się odżywić. To powinno pomóc, jak > napisałem w poprzednim poście. To, że "renomowani" dermatolodzy nie wiedzą, że > łuszczyca jest chorobą wynikającą z niekorzystnego sposobu odżywiania tylko źle > > o nich świadczy. sobie wyobraź, że dermatolodzy zalecaja dietę, ale rozsądną. > > Oczywiście takie podejście -leczenie jak najprostszymi metodami, jest obce > renomowanym dermatologom. Wolą brutalną ingerencje w otrganizm za pomocą > substancji chemicznych. Najśmieszniejsze jest to, że uważają, że skoro im coś > nie wychodzi za pomocą ich metod, to jest to w ogóle niemożliwe. > O łuszczycy pisze w "Diecie optymalnej" dr J. Kwaśniewski na str 207-208. > Zalecaną dietą w łuszczycy jest Dieta optymalna z dużą ilością kolagenu i > skórek wieprzowych. Pomocne są prądy selektywne PS poprawiające ukrwienie > chorych tkanek. > Pozdrawiam juz jeden taki zielarz drwiący sobie z lekarzy usiłował zywieniem optymalnym leczyć moja kuzynkę na SM. efekt był taki, że dziewczyna wylądowała w szpitalu z powaznymi dolegliwościami wątroby i innymi podobnymi sensacjami. takie dietki to nic innego jak robienie ludziom wody z mózgu niestety. podczas mojego stazu logopedycznego spotykałam rodziców, którzy dawali się nabrać, ze takim żywieniem optymalnym i innymi cudami można wyleczyć zespół downa albo autyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 22:29 > > juz jeden taki zielarz drwiący sobie z lekarzy usiłował zywieniem optymalnym > leczyć moja kuzynkę na SM. efekt był taki, że dziewczyna wylądowała w szpitalu > z powaznymi dolegliwościami wątroby i innymi podobnymi sensacjami. > takie dietki to nic innego jak robienie ludziom wody z mózgu niestety. SM to poważna choroba i nikt nie mówi, że po zastosowaniu Żywienia optymalnego zniknie. Niemniej jednak jest to najkorzystniejsza metoda terapii. Daje duże szanse na zatrzymanie choroby; myślę jednak, że przy takiej chorobie lepiej stosować je pod kontrolą doświadczonego lekarza. Słyszałem też o spektakularnych przypadkach całkowitego powrotu do zdrowia. Zamiast wdawać się w próżne dyskusje na temat faktów lepiej skontaktój się z lekarzami, którzy mają doświadczenie w leczeniu tej choroby. Nie mam pojęcia jak Żywienie optymalne mogło zaszkodzić na wątrobę. Być może w początkowym okresie mogą pojawić się bóle ale na pewno po jakimś czasie mijają. Jeśli jesteś wyznawczynią zabobonu o szkodliwości tłuszczu na wątrobę to polecam się po prostu douczyć (np w biochemii Harpera stoi, że nasycone tłuszcze zwierzęce omijają wątrobę i mogą być bez uzdatniania rozprowadzane po organiźmie) podczas > > mojego stazu logopedycznego spotykałam rodziców, którzy dawali się nabrać, ze > takim żywieniem optymalnym i innymi cudami można wyleczyć zespół downa albo > autyzm. Może ktoś im obiecywał gruszki na wierzbie, ale nie rozumiem jak możesz z tego powodu dyskredytować coś o czym nie masz, jak widzę, dużego pojęcia. Słyszałem, że Żywienie optymalne wpływa korzystnie na osoby z zespołem downa. Organizm lepiej odżywiony zawsze będzie lepiej funkcjonował, niezależnie od tego czy jest zdrowy czy chory, nie widzę w tym nic dziwnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: łuszczycaaaaaaa IP: 62.233.250.* 23.06.03, 23:01 Gość portalu: hydrogen napisał(a): > > SM to poważna choroba i nikt nie mówi, że po zastosowaniu Żywienia optymalnego > zniknie. Niemniej jednak jest to najkorzystniejsza metoda terapii. taaa, własnie widziałam efekty takiej terapii... Daje duże > szanse na zatrzymanie choroby; myślę jednak, że przy takiej chorobie lepiej > stosować je pod kontrolą doświadczonego lekarza. Słyszałem też o > spektakularnych przypadkach całkowitego powrotu do zdrowia. Zamiast wdawać się > w próżne dyskusje na temat faktów lepiej skontaktój się z lekarzami, którzy > mają doświadczenie w leczeniu tej choroby. > > Nie mam pojęcia jak Żywienie optymalne mogło zaszkodzić na wątrobę. Być może w > początkowym okresie mogą pojawić się bóle ale na pewno po jakimś czasie mijają. > > Jeśli jesteś wyznawczynią zabobonu o szkodliwości tłuszczu na wątrobę to > polecam się po prostu douczyć (np w biochemii Harpera stoi, że nasycone > tłuszcze zwierzęce omijają wątrobę i mogą być bez uzdatniania rozprowadzane po > organiźmie) to nie były zwykłe bóle... to była męczarnia. a moja kuzynka spędziła w szpitalu dwa miesiące. a tak z mojego zawodowego punktu widzenia: jestes dyslektykiem? > Może ktoś im obiecywał gruszki na wierzbie, ale nie rozumiem jak możesz z tego > powodu dyskredytować coś o czym nie masz, jak widzę, dużego pojęcia. no własnie to sa gruszki na wierzbie. a dyskredytuję tym bardziej, że rodzice zaczynają wierzyc takim bajarzom - zielarzom i zaprzestaja normalnej rehabilitacji - zarówno psychostymulacji jak i terapii lgopedycznej, które bez żadnych cudów przynosza świetne efekty. > > Słyszałem, że Żywienie optymalne wpływa korzystnie na osoby z zespołem downa. > Organizm lepiej odżywiony zawsze będzie lepiej funkcjonował, niezależnie od > tego czy jest zdrowy czy chory, nie widzę w tym nic dziwnego. > > Pozdrawiam jasne. ciekawe czemu te dzieci słaniały sie ze zmęczenia na kilku kolejnych sesjach terapeutycznych. pewnie i tak się nie dogadamy, więc może zakończymy tę dyskusję. ja zawsze sceptycznie podchodziłam do takich cudów - wianków, a to co widzę na własne oczy jeszcze mnie w moich poglądach utwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka6 Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.stok.xen.pl 23.06.03, 21:40 Gość portalu: moboj napisał(a): > Gość portalu: kamilka6 napisał(a): > > > poza tym remisje nastepuja gdy leczy sie chorobe a babcia ta nie przyjmowa > la > > zadnych lekow i nie stosowala masci ,nawet ta kobieta u ktorej byla nie da > la > > jej zadnej robionej mikstury czy masci ,tylko kazala cos tam zrobic ,szkod > a > > tylko ze nie zyje > > po pierwsze jestem kobietą. > po drugie ty nie jestes zbyt uprzejma. nie zauwazylam, żeby ciebie ktos tu tak > chamsko traktował i wysmiewał, więc ty tez zaprezentuj chociaż troche dobrego > wychowania. > po trzecie: "kazała cos tam zrobić" - to faktycznie miarodajna informacja. po pierwsze jesli cie urazilam to przeprraszam ale mam dosc stwierdzen typu ze choroba ta jest nieuleczalna ,trzeba probowac wszystkiego a ja nam osoby ktorym sie to udalo i dla nie nie ma mowy o remisji po drugie kazala cos tam zrobic ,bo cos gdyz nie mozna bylo tego ujawnic,trzeba bylo zachowac dla siebie przepraszam jeszcze raz i pozdrawiam przy okazji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 18:39 Muszę przyznać Kamilko6, że zaskoczyłaś mnie. Prosisz o radę, a następnie wyzywasz osobę, która Ci radziła (Moboj- o ile dobrze pamiętam nick). Po co wywołałaś temat. Łuszczyca jest choroba przewlekłą, która ma swoje okresy zaostrzeń i remisji i czy się z tym zgadzasz czy nie tak jest i już. Jeżeli nie chcesz rad osób, które wiedzą o czym piszą to proponuję np. taki wątek: "Proszę o pomoc wszystkich, którzy nie mają zielonego pojęcia o łuszczycy". Wtedy z pewnością zgłosi się wiele "światłych głów", które mają panaceum na wszystko. Jesteś przecież wolną osobą i nie musisz leczyć się u dermatologów. Efekty ocenisz sama. Jako lekarz oczywiście odradzam ale jesteś wolnym człowiekiem. Jak widzę Hydrogen ma także głęboką wiedzę n/t łuszczycy więc z pewnością pomoże. Co do babci, która nie chodziła do dermatologa i miała 65- letnią remisję łuszczycy to z pewnością nie miała tej choroby. Zapytaj Hydrogena, On dobrze zna się na diagnostyce różnicowej. Pozdrawiam i nawołuję do rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: łuszczycaaaaaaa IP: 62.233.250.* 23.06.03, 20:00 dzięki za głos rozsądku Mariusz:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka6 Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.stok.xen.pl 23.06.03, 21:44 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Muszę przyznać Kamilko6, że zaskoczyłaś mnie. Prosisz o radę, a następnie > wyzywasz osobę, która Ci radziła (Moboj- o ile dobrze pamiętam nick). Po co > wywołałaś temat. Łuszczyca jest choroba przewlekłą, która ma swoje okresy > zaostrzeń i remisji i czy się z tym zgadzasz czy nie tak jest i już. Jeżeli > nie chcesz rad osób, które wiedzą o czym piszą to proponuję np. taki > wątek: "Proszę o pomoc wszystkich, którzy nie mają zielonego pojęcia o > łuszczycy". Wtedy z pewnością zgłosi się wiele "światłych głów", które mają > panaceum na wszystko. Jesteś przecież wolną osobą i nie musisz leczyć się u > dermatologów. Efekty ocenisz sama. Jako lekarz oczywiście odradzam ale jesteś > wolnym człowiekiem. Jak widzę Hydrogen ma także głęboką wiedzę n/t łuszczycy > więc z pewnością pomoże. > Co do babci, która nie chodziła do dermatologa i miała 65- letnią remisję > łuszczycy to z pewnością nie miała tej choroby. Zapytaj Hydrogena, On dobrze > zna się na diagnostyce różnicowej. Pozdrawiam i nawołuję do rozsądku. to czy miala luszczyce to akurat nie masz tu nic do gadania nie widziales tego ,a to ze napisalam ze sie nie leczyla to nie znaczy ze nie widzial jej lekarz,i nie gadaj glupot moze twoim zdaniem to tradzik?!,a kolezanki Moboj wcale nie wyzywalam ,tylko mam nieco odmienne zdanie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: łuszczycaaaaaaa IP: 62.233.250.* 23.06.03, 21:51 Gość portalu: kamilka6 napisał(a): > to czy miala luszczyce to akurat nie masz tu nic do gadania nie widziales > tego ,a to ze napisalam ze sie nie leczyla to nie znaczy ze nie widzial jej > lekarz,i nie gadaj glupot moze twoim zdaniem to tradzik?!,a kolezanki Moboj > wcale nie wyzywalam ,tylko mam nieco odmienne zdanie na ten temat ty naprawdę agresywna jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka6 Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.stok.xen.pl 24.06.03, 10:16 Gość portalu: moboj napisał(a): > Gość portalu: kamilka6 napisał(a): > > > to czy miala luszczyce to akurat nie masz tu nic do gadania nie widziales > > tego ,a to ze napisalam ze sie nie leczyla to nie znaczy ze nie widzial je > j > > lekarz,i nie gadaj glupot moze twoim zdaniem to tradzik?!,a kolezanki Mobo > j > > wcale nie wyzywalam ,tylko mam nieco odmienne zdanie na ten temat > > ty naprawdę agresywna jesteś... nie prawda nie jestem ,przeczytalas moj wczesnijszy post ,juz cie preprosilam ,a po prostu denerwuje mnie ,jak mozna napisac stwierdzenie ze nie miala tej choroby ,do licha nie widzial jej wiec niech nie gada,to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 23:06 Witam Hydrogena! Polemizowałeś już z organizacjami, które Ci polecałem (wątek o diecie w hiperchoesterolemii)? Już nie mogłem doczekać się nowych przełomowych informacji, a tu proszę dieta optymalna i leczenie łuszczycy. FDA już to zarejestrowała, czy "gapy" jeszcze jeszcze nie doczytali. Kamilko6 bądź osobą rozsądną i pamiętaj, że łusczyca jest choroba przewlekłą i niestety może dotyczyć nie tylko skóry. Z pewnością wymagasz opieki specjalistycznej. Pozdrawiam. P.S Hydrogen, czemu twój nick jest pisany czarną pogrubioną czcionką? Cyżby jakiś ekspert, a może kompleks? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 23:20 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > P.S Hydrogen, czemu twój nick jest pisany czarną pogrubioną czcionką? W ten sposób wyświetlają się nicki osób, które są zalogowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: łuszczycaaaaaaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 23:31 Dzięki za informację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś