Dodaj do ulubionych

do eksperta! dziwne bóle!!

IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 28.07.03, 22:24
Mój chłopak od paru lat odczuwa bóle w podbrzuszu, po prawej stronie, pod
żebrami. Bóle te odczuwa zazwyczaj porą wieczorno- nocną, zazwyczaj jak zje
cos tłustego.Miał wykonywane USG jamy brzusznej, które nic nie wykazało,
oprócz " haczykowatego " woreczka żółciowego (??), a także badania krwi- też
nic nie wykazały.Miał przepisane jakieś leki przeciwbólowe, i na tym się
sprawa zakończyła, ale dalej nie wie co Mu jest. Czy jest możliwe aby te
dolegliwości miały jakiś związek z nerkami??(moj chlopak skarży się na
kiepską prace nerek, wydalanie niezbyt czeste).Bardzo proszę o odpowiedz ,
dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: do eksperta! dziwne bóle!! IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 29.07.03, 10:16
      up

• Gość: ola Re: do eksperta! dziwne bóle!! IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 29.07.03, 10:16
      up

up

• Gość: ola Re: do eksperta! dziwne bóle!! IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 29.07.03, 21:07
      przepraszam za moje male potkniecie, az 4 razy podciagnelam watek, niechcacy,
      czy ktos potrafi pomoc??
    • Gość: sereno Re: do eksperta! dziwne bóle!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 22:14
      z tego co piszesz , wynika ze jest to woreczek zolciowy.Charakterystyczne dla
      woreczka sa wlasnie bole nachodzace wieczorami i nocami.Ja mam juz to z
      glowy.Pierwsze USG wykazalo , ze woreczek jest powiekszony itd.. i w
      przyszlosci do usuniecia.Nie minely 2 tygodnie jak musialam jechac na ostry
      dyzur bo juz poprostu z nie moglam wytrzymac.
      Proponowalabym pojsc do lekarza , poprosic o skierowanie na nastepne badanie
      USG.
    • Gość: Mariusz Re: do eksperta! dziwne bóle!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 18:21
      Drobne sprostowanie: "bóle w podbrzuszu, po prawej stronie, pod żebrami"-
      oczywiscie pod żebrami jest nadbrzusze. Czasami pęcherzyk żółciowy może być
      zagięty "haczykowaty", co sprzyja zaburzeniom odpływu żółci (bóle po tłustych
      posiłkach). Jest prawdopodobne, że to jest przyczyna dlegliwości. Postępowanie
      polega na unikaniu pokarmów prawokujacych dolegliwości, w razie silnych bólów,
      gorączki, nudności/wymiotów pilna wizyta u lekarza.
      "moj chlopak skarży się na kiepską prace nerek, wydalanie niezbyt czeste". Nie
      bardzo rozumiem ale aby wykluczyć chorobę nerek należy wykonać badanie ogólne
      moczu i poziom kreatyniny we krwi.
      Pozdrawiam.
      • Gość: ola Re: do eksperta! dziwne bóle!! IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 31.07.03, 19:12
        dziękuje za porade i pzrepraszam za błedy- musiałam sie streszczać :))
        • Gość: Mariusz Re: do eksperta! dziwne bóle!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 20:04
          "...pzrepraszam za błedy...". Nie masz za co przepraszać. To element edukacji
          nie strofowania. Serdecznie pozdrawiam.
    • Gość: nike Re: do eksperta! dziwne bóle!! IP: 212.182.32.* 31.07.03, 20:02
      Olu ja mam takie same dolegliwości, ich przyczyną jest zagięty woreczek
      żółciowy daje to dolegliwości bólowe bo tłustych posiłkach, pizzy, surowej
      cebuli itp. Trzeba wystrzegać się tych tłustości bo przy tych dolegliwościach
      szybciej mogą zrobić się kamienie w woreczku żółciowym. Niestety trzeba z tym
      jakoś żyć w sumie to nic strasznego tylko jest trochę "upierdliwe".Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka