Dodaj do ulubionych

LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI

16.08.03, 23:17
na tą tezę mam już tyle dowodów i chyba wielu poza mną także
Ostatnio słyszałam , że pewien poznański chirurg pracował w jakieś prywatnej
klinice u kogoś, i wyobraźcie sobie że na spółę z pielęgniarką oszukiwali
wykazując tylko połowę wykonanych zabiegów, resztą kasy sie dzielili.

Lekarze nawet jak ktoś z ich grona popełni przestępstwo to zawsze trzymają
jego stronę.
Tak jest i w tym przypadku - kumple są za nim.
On jest dobry mimo że kradł a właściciel kliniki zły bo go wywalił nie
pozwalając sie dalej okradać.

To jest przerażające.
Obserwuj wątek
    • ahorn Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 16.08.03, 23:27
      I owszem... oni są przde wszystkim bezczelni! Ale - to moja teoria - to my-
      pacjenci ich tego nauczyliśmy. Sama zobacz - czekając w jakimklowiek urzędzie
      oburzamy się z racji choćby samego czekania. W przychodni natomiast, kiedy
      spóźniony lekarz, ups... Pan Doktor, zmierza do gabinetu kolejka wstaje i...
      pozdrawia Pana Dochtora :-) (lekko przesadziłem, ale tylko lekko).
      • filipek70 Re: LEKARZE TO HIENY 17.08.03, 08:40
        w Poznaniu w szpitalu na ul.Długiej - na chirurgii lekarz przyjął od chorej
        straruszki wdowy jej 2 obrączki jako łapówkę bo już z bólu wyła a oni ją
        olewali nie zajmując się nią, była samotna bez rodziny przywieziona z wypadku,
        miała złamania których dwa dni nie leczono, leżała cały czas na korytarzu wyjąc
        z bólu i błagając o pomoc
      • straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 17.08.03, 16:57
        ahorn napisał:

> I owszem... oni są przde wszystkim bezczelni! Ale - to moja teoria - to my-
        > pacjenci ich tego nauczyliśmy. Sama zobacz - czekając w jakimklowiek urzędzie
        > oburzamy się z racji choćby samego czekania. W przychodni natomiast, kiedy
        > spóźniony lekarz, ups... Pan Doktor, zmierza do gabinetu kolejka wstaje i...
        > pozdrawia Pana Dochtora :-) (lekko przesadziłem, ale tylko lekko).

nie przesadzasz ani trochę, jeśli macie pracę w której trzeba mieć do czynienia
        bezpośrednio z klientem to proszę sobie porównac ile kultury wymagają od was i
        co prezentują sobą te chamskie konowały nawet w prywatnych przychodniach, o
        państwowych nie piszę bo szkoda słów
    • Gość: RUMBA Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.03, 16:34
      a ja leżałam na ginekologii ze staruszką, od której pan ordynator BAAARDZO
      znany we Wrocławiu przyjął łapówkę w "ratach" i jak sie uzbierało, to dostała
      się z wypadającą macicą na oddział..., a myślicie, że ja się tam za darmo
      dostałam... a z bólem czekać na "kolejkę" trudno, oczywiście były łóżka wolne...
    • harry1969 Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 18.08.03, 17:24
      Po pierwsze - bardzo jest przykro słuchać takich opinii, kiedy zna się wielu, pełnych poświecenia lekarzy, którzy za grosze z
      NFZ leczą swoich pacjentów;
      Po drugie - uogólnianie zawsze jest niebezpieczne, zawsze należy rozejrzeć sie dookoła i pomyśleć, czy rzeczywiście WSZYSCY
      lekarze są nieuczciwi, a może WSZYSCY politycy są nieuczciwi, a może WSZYSCY policjanci, a może prawnicy, kolejarze, rolnicy
      itd...
      Po trzecie - jest niestety wielu nieuczciwych lekarzy i to prawda, ale pisanie że WSZYSCY są tacy jest po prostu przykre i
      bolesne, bo dlaczego jeśli ja leczę uczciwie, nie biorę łapówek, zostaję po godzinach i naprawdę chcę dobrze leczyć swoich
      pacjentów, a potem stawia mnie się razem z łachudrami i gnidami, to jak mam się czuć?????
      Czyżbym miał teraz źle leczyć i brać łapówki, bo to ma dotyczyć WSZYSTKICH lekarzy?!

NIE OGÓLNIAJMY, TYLKO ZACZNIJMY PIĘTNOWAĆ OSZUSTÓW!!!
      Z NAZWISKA I IMIENIA. ALE NIE OPLUWAJMY WSZYSTKICH LEKARZY, BO WIELU TO BOLI...

A teraz proszę napisać konkretnie:
      - który lekarz fałszuje kartoteki i zmyśla objawy,
      - który lekarz wysyła często pacjentów na tamten świat (chyba lepszy jest bojkot lekarza-nieudacznika, niż opluwanie wszystkich
      lekarzy),
      - który lekarz jest zawistny, chciwy, jest krętaczem i oszustem (ja sam jako lekarz chciałbym to wiedzieć, by nie narażać moich
      pacjentów na kontakt z takimi draniami).
      Już czas bowiem zacząć walkę z konkretnymi draniami, a nie z całym światem lekarskim.
      Mimo wszystko życzę znalezienia "normalnego" lekarza, a proszę mi wierzyć, w Poznaniu jeszcze tacy są.

HARRY
    • Gość: antonina Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.crowley.pl 18.08.03, 19:34
      Napiszcie może kto z Was dał, komu i ile, bo łatwo powtarzać zasłyszane plotki
      i zniekształcać je na zasadzie głuchego telefonu.
      Ja chętnie podziękuje mojemu lekarzowi, który wybawił niejednokrotnie z
      opresji mnie i moich bliskich, ale... potraktować lekarza jak fryzjera,
      ktgóremu sie daje napiwek?
      Pozostaje moja wielka wdzięczność.
    • Gość: aki Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.protonet.pl 18.08.03, 20:08
      skoro autorom tych postów jest tak zle to nie musza korzystać z "naszych"usług

p.s.jestem lekarzem-łapówek nie biorę
      • Gość: Maria Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.unknown.tele.dk 18.08.03, 20:23
        Mam pare uwag na w.w. temat:

1. Sprawy o ktorych piszecie, jesli nie ma na to dowodow w reku,
        i pisanie sobie ot tak sa traktowane jako plotka, pomowienie.
        2. Jesli macie na to dowody, to dziwie sie dlaczego nie zostalo to zgloszone
        tam gdzie trzeba.
        W tym wypadku to nie rozumiem narzekania?? Jak widze, ze dzieje sie zle,
        to natychmiast reaguje, a nie przygladam sie, i nie uczestnicze w tym!!!!
        To jest sprawa jak byc konsekwentnym w tym co sie glosi a w tym co sie
        robi. Jak nie reagujesz i nie probujesz czegos zmienic to nie masz prawa
        narzekac i krytykowac.
        3. Nie mozna uzywac wspolnego mianownika dla wszystkich lekarzy, bo uczciwa ich
        czesc bedzie pokrzywdzona.
        4. Mam propozycje na rozpoczecie procesu „uzdrawiania” z lapowkarstwa (gdzies i
        kiedys trzeba zaczac):
        - umieszczanie w widocznym miejscu w placowkach sluzby zdrowia plakatu-
        informacji np. z takim tekstem :

a.

SZANOWNI PACJENCI !!
        DAWANIE LAPOWEK
        BEDZIE SUROWO KARANE

W NASZYM OSRODKU
        TRAKTUJEMY WSZYSTKICH JEDNAKOWO

b. brzmiacy podobnie

TYLKO W NASZYM OSRODKU !!!
        ZERO LAPOWEK
        MAKSIUM DOBREJ OBSLUGI

Ale to by wymagalo zaangazowania szefa osrodka i wspolpracownikow, czy ktos to
        zechce robic?

c. a moze osrodki, ktore „biora” pietnowac nalepkami ?

TU TYLKO RYBY NIE BIORA

d. inne- Wasze propozycje ………

f. moze , gdy drukarze bede drukowac tego rodzaju napisy a pacjent bedzie je
        mogl kupic i obdzielic swoj osrodek , to moze to zdopinguje sluzbe zdrowia do
        polepszenia swego wizerunku.
        g. To mozna by „przeniesc” na inne instytucje?!

Mieszkam w kraju o najnizszym stopniu skorumpowania , nie ma tu czegos jak
        dawanie lapowek we szelakiego rodzaju instytucjach. Ale tu przez pare stuleci
        karano za kradziez obcieciem reki.
        Najwyzsza kare otrzymuje sie za przestepstwo podatkowe, sasiad sasiada
        zadenuncjuje gdy ten lamie prawo. Prawo jest po to by go przestrzegac a nie
        omijac.
        Byloby to za piekne, gdyby to bylo w 100 % prawdziwe, bo zawsze znajdzie sie
        ktos lamiacy prawo, ale procentowojest tego niewiele.
        Ale „tubylcy” tutaj sa „koszmarnie” konsekwentni i maja rozbudowany system
        kontroli.

Pozdr.
        Maria

• straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 18.08.03, 20:54
          co pani taka histeryczna pani Marysiu? prawda boli, nie?
          pomówienie, zgłosić gdzie trzeba, jak wam się nie podoba to nie przychodźcie
          (powiada Aki) typowa drażliwość roszczeniowych osobników, którym sie we łbach
          przewróciło. Jedyny szczerze brzmiący post napisał Harry - tak zdarzaja się
          dobrzy lekarze, ja mam np. świetną dntystkę, ale reszta.....słow brak, zrobią
          wszystko żeby zarobić pare groszy kosztem pacjenta.
          Nie histeryzuj tak Maryś i ta (ten) druga(i), trochę pokory, nie tylko na waszą
          profesję ludzie psy wieszają, ale wy najwięcej szumu robicie wokół tego jacy to
          jesteście pokrzywdzeni, buta, pycha, arogancja bije od was na odległość.

Gość portalu: Maria napisał(a):

> Mam pare uwag na w.w. temat:
          >
          > 1. Sprawy o ktorych piszecie, jesli nie ma na to dowodow w reku,
          > i pisanie sobie ot tak sa traktowane jako plotka, pomowienie.
          > 2. Jesli macie na to dowody, to dziwie sie dlaczego nie zostalo to zgloszone
          > tam gdzie trzeba.
          > W tym wypadku to nie rozumiem narzekania?? Jak widze, ze dzieje sie zle,
          > to natychmiast reaguje, a nie przygladam sie, i nie uczestnicze w tym!!!!
          > To jest sprawa jak byc konsekwentnym w tym co sie glosi a w tym co sie
          > robi. Jak nie reagujesz i nie probujesz czegos zmienic to nie masz prawa
          > narzekac i krytykowac.
          > 3. Nie mozna uzywac wspolnego mianownika dla wszystkich lekarzy, bo uczciwa
          ich
          > czesc bedzie pokrzywdzona.
          > 4. Mam propozycje na rozpoczecie procesu „uzdrawiania” z lapowkarst
          > wa (gdzies i
          > kiedys trzeba zaczac):
          > - umieszczanie w widocznym miejscu w placowkach sluzby zdrowia plakatu-
          > informacji np. z takim tekstem :
          >
          > a.
          >
          >
          > SZANOWNI PACJENCI !!
          > DAWANIE LAPOWEK
          > BEDZIE SUROWO KARANE
          >
          > W NASZYM OSRODKU
          > TRAKTUJEMY WSZYSTKICH JEDNAKOWO
          >
          >
          > b. brzmiacy podobnie
          >
          > TYLKO W NASZYM OSRODKU !!!
          > ZERO LAPOWEK
          > MAKSIUM DOBREJ OBSLUGI
          >
          >
          > Ale to by wymagalo zaangazowania szefa osrodka i wspolpracownikow, czy ktos
          to
          > zechce robic?
          >
          >
          >
          > c. a moze osrodki, ktore „biora” pietnowac nalepkami ?
          >
          >
          > TU TYLKO RYBY NIE BIORA
          >
          > d. inne- Wasze propozycje ………
          >
          > f. moze , gdy drukarze bede drukowac tego rodzaju napisy a pacjent bedzie
          je
          > mogl kupic i obdzielic swoj osrodek , to moze to zdopinguje sluzbe zdrowia
          do
          > polepszenia swego wizerunku.
          > g. To mozna by „przeniesc” na inne instytucje?!
          >
          > Mieszkam w kraju o najnizszym stopniu skorumpowania , nie ma tu czegos jak
          > dawanie lapowek we szelakiego rodzaju instytucjach. Ale tu przez pare
          stuleci
          > karano za kradziez obcieciem reki.
          > Najwyzsza kare otrzymuje sie za przestepstwo podatkowe, sasiad sasiada
          > zadenuncjuje gdy ten lamie prawo. Prawo jest po to by go przestrzegac a nie
          > omijac.
          > Byloby to za piekne, gdyby to bylo w 100 % prawdziwe, bo zawsze znajdzie sie
          > ktos lamiacy prawo, ale procentowojest tego niewiele.
          > Ale „tubylcy” tutaj sa „koszmarnie” konsekwentni i maja
          > rozbudowany system
          > kontroli.
          >
          > Pozdr.
          > Maria
          >
          >
          >
          • barbin Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 18.08.03, 21:05
            Jedynym histerycznym i drażliwym osobnikiem jesteś tu chyba Ty- Straw-berry!!!!
            • Gość: Maria Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.unknown.tele.dk 18.08.03, 21:18
              Walnelas Pani Truskawko kula w plot - nie jestem ze sluzby zdrowia, jestem
              inzynierem nie majacym nic wspolnego z medycyna. I mialam doczynienia z obu
              grupami lekarzy i tymi dobrymi i tymi nieuczciwymi.
              Uwazam natomiast, ze w dyskusji nalezy oddzielic emocje od meritum sprawy.
              Wtedy dyskusja ma sens.
              Jesli jest problem, to trzeba znalezc rozwiazanie.
              A przyjecie postawy czupurnego, zacietrzewionego kogucika nic dobrego nie
              wprowadzi do dyskusji.
              Natomiast wulgaryzmy, obrzucanie blotem naleza do brukowej, bazarowej dyskusji –
              jesli to mozna nazwac dyskusja.

Polecam szklanke zimnej wody i chwile namyslu, co zrobic – by to zmienic.

Pozdrowienia

Maria
          • Gość: Antonina Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.crowley.pl 18.08.03, 21:08
            Straw berry to jakiś wyjątkowo zakompleksiony typek, którego chyba wyrzucili
            po piątej klasie podstawówki, a biedak marzył, żeby zostać kimś.
          • Gość: aki Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.protonet.pl 18.08.03, 21:18
            straw-berry napisała:
            słuchaj złamasie/złamasko

typowa drażliwość roszczeniowych osobników, którym sie we łbach
            > przewrócił>
            jakie to roszczenia przedstawiono wobec ciebie? w postach
            > profesję ludzie psy wieszają, ale wy najwięcej szumu robicie wokół tego jacy
            to
            >
            > jesteście pokrzywdzeni, buta, pycha, arogancja bije od was na odległość.
            to twój post jest histeryczny i obrażliwy.namawiam jeszcze raz-nie podoba sie?
            lecz sie sam.ja na brak pacjentów nie narzekam ,a i oni nie narzekają na mnie

• straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 18.08.03, 22:04
              Gość portalu: aki napisał(a):

> straw-berry napisała:
              > słuchaj złamasie/złamasko

no widzisz kicia i inni spienieni frustraci macie okazje to sobie ulzyjcie,
              wyrzuc to z siebie nie krępuj się

lekarzyki - bidulki, ktoś na nich złe słowo powiedział, a to świnia, jak śmiał

nawiasem mówiąc tekst o braku pacjentów jest po prostu smieszny, ludzie mają
              przestać chorować? iść do innego, po co zeby spotkało ich to samo upokorzenie,
              zlekcewarzenie i wykorzystanie do ostatniego grosza? konkurencja na rynku usług
              medycznych (usług podkreslam, usług, to wy jesteście dla klienta, nie on dla
              was) jest taka, jak w radzieckim kołchozie - byle sie żaden nie wychylił

pokrzycznie sobie, prosimy o jeszcze

> typowa drażliwość roszczeniowych osobników, którym sie we łbach
              > > przewrócił>
              > jakie to roszczenia przedstawiono wobec ciebie? w postach
              > > profesję ludzie psy wieszają, ale wy najwięcej szumu robicie wokół tego ja
              > cy
              > to
              > >
              > > jesteście pokrzywdzeni, buta, pycha, arogancja bije od was na odległość.
              > to twój post jest histeryczny i obrażliwy.namawiam jeszcze raz-nie podoba sie?
              > lecz sie sam.ja na brak pacjentów nie narzekam ,a i oni nie narzekają na mnie
              >
              >
              • Gość: aki Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.protonet.pl 18.08.03, 22:19

leczę prywatnie-więc mogą ale nie musza do mnie przychodzic.to tylko i
                wyłacznie ich wybór.
              • Gość: Maria Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.unknown.tele.dk 18.08.03, 23:43
                Do „straw-berry” - Pani Truskawki:
                Nienawisc , ktora z Ciebie zieje , staje sie Twym wrogiem. Czytasz , to co
                chcesz przeczytac a nie to co jest napisane. Nie jestes w stanie porzucic roli
                bazarowej przekupki, skaczacej z pazurami do oczu przeciwniczki, i przejsc do
                rzeczowej dyskusji.
                Przeczytaj co napisalam w poprzednim poscie do Ciebie i zwieksze dawke ze
                szklanki na kubel zimnej wody i kwadrans namyslu -
                co zrobic by zmienic istniejacy stan rzeczy!!??.
                Jesli masz w zanadrzu tylko wyzwiska i inwektywy, to daruj sobie, to nie na
                temat.
                • straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 09:35

> Do „straw-berry” - Pani Truskawki:
                  > Nienawisc , ktora z Ciebie zieje , staje sie Twym wrogiem. Czytasz , to co
                  > chcesz przeczytac a nie to co jest napisane. Nie jestes w stanie porzucic
                  roli
                  >
                  > bazarowej przekupki, skaczacej z pazurami do oczu przeciwniczki, i przejsc
                  do
                  > rzeczowej dyskusji.
                  > Przeczytaj co napisalam w poprzednim poscie do Ciebie i zwieksze dawke ze
                  > szklanki na kubel zimnej wody i kwadrans namyslu -
                  > co zrobic by zmienic istniejacy stan rzeczy!!??.
                  > Jesli masz w zanadrzu tylko wyzwiska i inwektywy, to daruj sobie, to nie na
                  > temat.
                  • Gość: Piotr Re:I GŁUPI A TO ZAGRAŻA JUŻ NASZEMU ZDROWIU ! IP: 217.153.16.* 19.08.03, 09:41
                    • Gość: Shadok Re:I GŁUPI A TO ZAGRAŻA JUŻ NASZEMU ZDROWIU ! IP: *.crowley.pl 19.08.03, 15:21
                      A łyżka na to... niemożliwe ;-P
                • straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 09:51

> Do „straw-berry” - Pani Truskawki:
                  > Nienawisc , ktora z Ciebie zieje , staje sie Twym wrogiem. Czytasz , to co
                  > chcesz przeczytac a nie to co jest napisane. Nie jestes w stanie porzucic
                  roli
                  >
                  > bazarowej przekupki, skaczacej z pazurami do oczu przeciwniczki, i przejsc
                  do
                  > rzeczowej dyskusji.
                  > Przeczytaj co napisalam w poprzednim poscie do Ciebie i zwieksze dawke ze
                  > szklanki na kubel zimnej wody i kwadrans namyslu -
                  > co zrobic by zmienic istniejacy stan rzeczy!!??.
                  > Jesli masz w zanadrzu tylko wyzwiska i inwektywy, to daruj sobie, to nie na
                  > temat.

i za to cie kocham Maryś, za jasnowidztwo i nieomylność, chłonę każde słowo z
                  twoich postów, proszę o więcej

do tej/tego drugiej co leczy prywatnie - twoje credo brzmi tak "dopóki chodzą i
                  płacą jest o.k., jak się któremu nie podoba won, przyjdą następni i sobie
                  odbije" masz prawo tak rozumować - twój gabinecik = twój biznes, moje małe ALE
                  dotyczy tego, że własnie takie podejście reprezentuje znaaaaaaczna większość
                  prywaciarzy z waszej profesji, w związku z czym poziom świadczonych przez was
                  usług in general jest na żenująco niskim poziomie, wy zwyczajnie nie macie
                  potrzeby zabiekać o pacjenta choćby traktując go z szacunkiem, bo w naszym
                  pięknym kraju targanym reformami w branży medycznej *popyt znacznie przewyższa
                  podaż* - dotarło? czy mam narysować?
                  • Gość: laki Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.zabiniec.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 10:15
                    Truskawa, przedawkowało sie fluoxetynkę, co? Taka jakaś nakręcona i
                    nadpobudliwa jesteś, może kolejna wizytka u prowadzącego psychiatry by sie
                    przydała? Nie ma się czego wstydzić.
                    • connie1 Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 10:19
                      To po co ludziom medycyna?
                      Po co te kolejki ?
                      Zlikwidować!
                      Lekarze i tak tylko szkodzą!
                      Conka
                    • straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 10:26
                      Gość portalu: laki napisał(a):

> Truskawa, przedawkowało sie fluoxetynkę, co? Taka jakaś nakręcona i
                      > nadpobudliwa jesteś, może kolejna wizytka u prowadzącego psychiatry by sie
                      > przydała? Nie ma się czego wstydzić.]

widzisz niunia co z ciebie wyłazi..... jak łatwo sprowokować chamiszcze by się
                      ujawniło, pisz więcej, zabawne są wypociny prostaczków, zachęcam - ulzyj sobie
                      • Gość: laki Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.zabiniec.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 10:33
                        Naprawdę, wizyta u psycha dla ciebie. szkoda że nie zauważasz rzeczy dla
                        czytających ciebie oczywistych. Ale tak to jest - brak poczucia choroby jako
                        objaw choroby. Nie wyżywam się- ja współczuję, choc pewno cie to rozdrażni.
                        • straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 11:02

> Naprawdę, wizyta u psycha dla ciebie. szkoda że nie zauważasz rzeczy dla
                          > czytających ciebie oczywistych. Ale tak to jest - brak poczucia choroby jako
                          > objaw choroby. Nie wyżywam się- ja współczuję, choc pewno cie to rozdrażni.

ależ skarbie nie zdrażnisz, sprawiasz niewysłowioną radość

jesteś boska, a może boski? już cie kocham, napisz do mnie długi list, plis, z
                          niecierpliwością chłonę każde twe słowo

• Gość: laki Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.zabiniec.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:12
                            A jednak faza maniakalna. Przeczytaj sobie swoje listy zamieszczane na tym
                            portalu, w kolejności od najstarszego. Naprawdę ci się pogarsza. Nie chcę
                            wnioskować o zaburzeniach toku myslenia widocznych w twoich postach, np. o
                            licznych perseweracjach, to wymagałoby rozmowy osobistej, stąd naprawdę, idź do
                            specjalisty zanim sobie coś zrobisz.
                            • straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 11:31

> A jednak faza maniakalna. Przeczytaj sobie swoje listy zamieszczane na tym
                              > portalu, w kolejności od najstarszego. Naprawdę ci się pogarsza. Nie chcę
                              > wnioskować o zaburzeniach toku myslenia widocznych w twoich postach, np. o
                              > licznych perseweracjach, to wymagałoby rozmowy osobistej, stąd naprawdę, idź
                              do
                              >
                              > specjalisty zanim sobie coś zrobisz.

fascynujesz mnie! napisz coś jeszcze, pięknie piszesz
                              • Gość: laki Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.zabiniec.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:46
                                Miło że ci sie podoba co piszę, ba, nawet uważasz to za fascynujące. Jednakowoż
                                powtarzam, widząc twoja bezsilność wobec faktów postawionych przed oczami, na
                                co nie masz żadnej logicznej odpowiedzi prócz wybuchów wesołkowatego śmiechu,
                                co również jest objawem fazy maniakalnej, chyba wiesz o czym mówię? Naprawdę,
                                zrób cos z tym zanim będzie za późno.
                                • straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 12:10

> Miło że ci sie podoba co piszę, ba, nawet uważasz to za fascynujące.
                                  Jednakowoż
                                  >
                                  > powtarzam, widząc twoja bezsilność wobec faktów postawionych przed oczami, na
                                  > co nie masz żadnej logicznej odpowiedzi prócz wybuchów wesołkowatego śmiechu,
                                  > co również jest objawem fazy maniakalnej, chyba wiesz o czym mówię? Naprawdę,
                                  > zrób cos z tym zanim będzie za późno.

przyprawiasz mnie o hebefreniczny smiech, nieczym ekipa monthy pythona, szkoda
                                  ze musze zawiesić te miłą pogawedke - głosy mnie wzywają - mam nadziej że jak
                                  wróce znajde tu nową porcję mądrości
                                  bywaj naiwniaczku - ops mr hyde....zamknij się - to jest chciałam powiedzieć
                                  żegnam cie skarbnico mądrosci

• Gość: aki Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.protonet.pl 19.08.03, 16:03
                    straw-berry napisała:

> płacą jest o.k., jak się któremu nie podoba won, przyjdą następni i sobie
                    > odbije" masz prawo tak rozumować - twój gabinecik = twój biznes, moje małe
                    ALE
                    > dotyczy tego, że własnie takie podejście reprezentuje znaaaaaaczna większość
                    > prywaciarzy z waszej profesji, w związku z czym poziom świadczonych przez was
                    > usług in general jest na żenująco niskim poziomie, wy zwyczajnie nie macie
                    > potrzeby zabiekać o pacjenta choćby traktując go z szacunkiem, bo w naszym
                    > pięknym kraju targanym reformami w branży medycznej *popyt znacznie
                    przewyższa
                    > podaż* - dotarło? czy mam narysować?
                    tzn wg ciebie panstwowa słuzba zdrowia jest zła,i prywatna tez jest zła.czy mam
                    leczyc (i inni lekarze tez) za darmo,czy moze za złotówke.to naprawde nie moja
                    wina ze popyt przewyzsza podaż.miej pretensje do polityków,ze zadecydowali o
                    tak niskich składkach na zdrowie powodujac deficyt usług medycznych.wymagasz od
                    polskiej słuzby zdrowia usług na wysokim poziomie;jednoczesnie zas sie godzisz
                    na to aby składka była na poziomie znacznie nizszym od europejskiej
                    przecietnejw polsce pielegniarki i lekarze tez zarabiaja w panstwowej słuzbie
                    zdrowia mniej niz srednia krajowa.A % dochodu narodowego przeznaczany na
                    ochrone zdrowia jest jednym z najmniejszych w europie.Póki to sie nie zmieni
                    nie zmieni sie takze jakosc opieki.mozesz na to tupac i pomstowac-takie sa
                    fakty. acha:narysuj prosze.
    • wiktorkaa Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 09:57
      samotnamatka napisała:

nie dość,że nieuczciwi to jeszcze 'konowały',w wiekszości,jest garstka naprawdę
      dobrych fachowców ale takich ze świecą szukac
    • barbin Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 13:59
      W związku z tym, że powyższą dyskusję czytam ze szczerym śmiechem, chciałabym
      poznać bliżej fascynującą osobę p. Truskawki: napisz kim jestś, co robisz?
      • straw-berry Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 15:32
        barbin napisała:

> W związku z tym, że powyższą dyskusję czytam ze szczerym śmiechem, chciałabym
        > poznać bliżej fascynującą osobę p. Truskawki: napisz kim jestś, co robisz?

aktualnie jestem na przepustce, ale już nie długo, tęsknię za tapicerką na
        scianach i kratami w oknach
        • Gość: laki Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 16:45
          ...i to powiedziawszy truskawka odpłynęła szeleszcząc cicho rekawami kaftana.
          Dobranoc, moi mili, dobranoc.
          A tak serio - wpisz sobie w wyszukiwarkę hasło srtaw-berry, wyskoczą ci jej
          posty, gdzie dokładnie widac to o czym było powyżej - postępujące zaburzenia.
          Serio.
    • connie1 Re: LEKARZE SĄ W WIĘKSZOŚCI NIEUCZCIWI 19.08.03, 16:34
      A mnie sie juz znudziło udowadniać ,ze nie jestem wielblądem..
      za to mam pytanko- własn ie wracam ze spotkania stowarzyszenia , ktore dziala
      przy mojej jednostce..
      Było ok. 150 osób , nikt ich nie zapędzał siłą , a przychodza ...
      Oni nas chyba za potwory nie uwazają..
      Bo jesli lekarze sa tacyb złi, to skąd takie tłumy?(stowarzyszenie jest złozone
      z naszych pacjentów)]
      Dla tych ludzi chce mi sie pracować.
      Sorry za pompatycznośc
      Conka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka