Dodaj do ulubionych

Letrox i Meridia....

IP: *.pke.pl 23.09.03, 08:27
Witam !
Tak się złożyło,że muszę do końca życia ( czyli jeszcze dosyć długo...) brać
hormony tarczycy - Letrox. Od dłuższego czasu biorę Marvelon.
Chciałabym jednak zacząć kurację odchudzającą z zastosowaniem Meridii .
Czy mi sie uda schudnąć ? Może któraś z Pań brała taki zestaw lekarstw ?
Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: Letrox i Meridia.... IP: 194.181.200.* 24.09.03, 11:56
      Oj, może by tak nie eksperymentować i po prostu zapytać lekarza? Lek ten zaleca
      się u osób u których wskaźnik masy ciała BMI jest większy od 27.
      Nie stosuje się w przypadku chorób psychicznych, w czasie leczenia lekami
      psychiatrycznymi, w schorzeniach serca, w nadczynności tarczycy oraz u osób
      uzależnionych. W czasie przyjmowania leku nie można prowadzić samochodu oraz
      pić alkoholu
      • Gość: Alexa Re: Letrox i Meridia.... IP: *.pke.pl 24.09.03, 13:44
        Dziękuję za odpowiedź.
        Wiem o przeciwskazaniach przy stosowaniu Meridii. Może ona być stosowana nie
        tylko u osób z BMI powyżej 27, ale także u tych , którym zadne diety i wzmożony
        ruch nie pomaga ( czyli u mnie ).
        Mam niedoczynność tarczycy ( na szczęście nie nadczynność).

Pozdrawiam .
        • Gość: Ala Re: Letrox i Meridia.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 12:25
          Bralam meridie przez 2 miesiace schudlam okolo 6 kg ! bardzo dobrze sei na niej
          czulam! mialam wiecej energii i nie chcialo mi sie jesc! Hmm jedyny skutek
          uboczny to straszna suchosc w ustach ! Ale da sie to przezyc! Mam nadzieje ze
          Tobie tez bedzie sluzyc
          • Gość: ren.pan Re: Letrox i Meridia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 12:43
          • Gość: ren.pan Re: Letrox i Meridia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 12:43
            • Gość: ren.pa Re: Letrox i Meridia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 12:49
              witam i mogę ci powiedzieć tylko tyle, że jeżeli unormujesz hormony tarczycy na
              poziomie tsh 1 to przy diecie 1000 kalorii będziesz chudła ok 2-3 kg
              miesięcznie. jedynym problemem są zabużenia przemiany materii , ale to mozna
              zbadać i to lekarz powinien skierować cie na takie badania. to co napisałam to
              moje doświadczenia. ja dodatkowo mam problem z przemianą materii , ale przy
              dużym rygorze i u mnie to działa, tyle , że ja walczę o utzymanie takiej wagi
              jak mam. zanim zaczniesz sie sama odchudzać przy chorobie tarczycy muszę cię
              uprzedzić ,że niektóre metody mają wpływ na wydzielanie jej hormonów.
              najrozsądniejszą rzeczą jest skonsultowanie sie z lekarzem w sprawie
              odchudzania. pozdrawiam i życzę powodzenia. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka