Gość: wikii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 14:01 Mam prośbę może coś wiecie o tej chorobie. Jestem załamana właśnie sie dowiedziałam że ją u mnie wykryli. Prosze pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Gościec RZS IP: 217.153.22.* 29.09.03, 14:09 A ile masz lat, jeśli mogę wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Gościec RZS IP: 217.153.22.* 29.09.03, 14:16 Moja ciocia chorowała na to.. W internecie wystepuje to pod nazwą reumatoidalne zapalenie stawów. Poszukaj najlepiej na www.szukacz.pl Są chyba jednak różne tego odmiany... Lekarz nic Ci nie powiedział prócz tego, że to stwierdził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Gościec RZS IP: 217.153.22.* 29.09.03, 14:19 Ale jeśli wpiszesz hasło gościec RZS to pierwszy link jaki Ci się otworzy będzie dotyczył jakichś nowych i podobno bardzo skutecznie hamujących rozwój choroby leków - poczytaj, myęlę, że warto. Pozdrawiam Cię ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Gościec RZS 29.09.03, 16:27 Odmian goścca jest sporo , a przebiegi indywidualne.Co zdiagnozował lekarz , jakie masz objawy?Co Ci zapisał?Mój Ojciec od wielu lat choruje .Ma rzuty choroby i okresy poprawy , leczony i chemia i operacyjnie.Coroba rozwijała sie długo nierozpoznana od około 30 stki .Teraz Ojciec ma 76 i chodzi choć jest słaby i obolały i ma wersje niby GPP.Operacji miał 8.Pozytywnie mysl, zdrowo się odzywiaj nie dopuszczaj do nadwagi i poszukaj lekarza około 30stki-już duzo wie i będąc Twoim rówieśnikiem będzie bardziej empatyczny niż ktoś starszy.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Gościec RZS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 17:37 Z jakiego miasta piszesz, kto i na jakiej podstawie postawił rozpoznanie? Jakie leki aktualnie przyjmujesz, jakie jest OB i/lub CRP. Które stawy masz obrzekniete, jak długo trwa sztywność poranna, który okres w badaniach rtg? Spróbuję coś podpowiedzieć, czekam na konkretne pytania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś