Gość: Niki IP: *.class145.petrotel.pl 30.09.03, 22:01 Podajcie jakiś skuteczny sposób na powstrzymanie wypadania włosów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HANIA Re: wypadanie włosów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.03, 08:58 Cześć, doskonale Cię rozumiem, strasznie mi wypadały włosy, były dosłownie wszędzie, na podłogach, dywanach, w łóżku, na fotelu w samochodzie były kłęby włosów. Miałam kiedyś bardzo gęste włosy, warkocz miał grubość ręki, a teraz zostało mi z tego może 30 %. Ale przynajmniej już przestały wypadać. Mój sposób był taki: - przestałam łykać witaminy falvit i magnez (na pocz. brałam to bo myślałam że brak mi minerałów lub wit. ale nic to nie dało, a brałam chyba z miesiąc) - codziennie piłam drożdże (wit B) rozpuszczone we wrzątku (rano) a wieczorem herbatka z bratka (do kupienia w aptece) - w skórę głowy wcierałam (i dalej to robię) tonik Joanny z RZEPĄ, przed myciem, zostawiałam to na skórze głowy dobre kilka godzin (dłużej niż w ulotce). To działa nawet na łysinki starszych panów, jest naprawde skuteczne. - na zmianę z rzepą wcierałam w skórę głowy olejek rycynowy z żółtkiem i paroma kropelkami wit A (kupuje się ją w ampułkach)-pobudza tak jak rzepa cebulki włosowe, rezultat tylko gdy wciera się w skórę głowy nie - we włosy. - przestałam używać suszarki, przestałam farbować włosy (wróciłam do naturalnego koloru i już tak zostawiam). - ZACZNIJ OD BADAŃ KRWI (MORFOLOGII) - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: wypadanie włosów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.03, 09:16 chciałam jeszcze coś dopisać ale już się wysłało... Może masz niską hemoglobinę, żelazo, lub coś z tarczycą - najpierw powinnaś zrobić badania profilaktyczne, aby to wykluczyć, bo jeśli masz np. anemię to zabiegi wzmacniania włosów nie na wiele się zdadzą, tak że zacznij od badań krwi. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: wypadanie włosów IP: *.class144.petrotel.pl 02.10.03, 11:56 Serdeczne dzięki za rady. Na razie zaczęłam się ratować specjalnym szamponem poleconym przez fryzjerkę i preparatem Silica wzmacniającym włosy i paznokcie. Spróbuję też Twoich sposobów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: wypadanie włosów IP: *.crowley.pl 07.10.03, 18:30 Dorzucę jeszcze słówko. Może to być wina hormonów, za dużo męskich i włosy mogą wypadać w ilościach dużo za dużych. Do 100 szt/dzień to norma. Odpowiedz Link Zgłoś