janmo3 04.08.08, 13:16 od dwóch lat leczę się na zakażenie dróg moczowych biorę cały czas leki takie jak kamiren omnix cipronex itd. i niema poprawy widzę że lekarz ręce rozkłada. Jak można pozbyć się zakażenia może ktoś mi pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola670602 domowe sposoby - warto spróbować 04.08.08, 17:30 Załączam link www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=106 Poniżej artykułu są komentarze, które też zawierają ciekawe informacje. Mnie osobiście ostatnio bardzo pomogło picie dużej ilości przegotowanej wody z dużą ilością soku wyciśniętego z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: drogi moczowe: 04.08.08, 18:08 A skąd jest to zakażenie? Jaka to bakteria? Miałaś mocz na posiew? I czy to na pewno zakażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: drogi moczowe: 04.08.08, 19:01 Tez chcialam zapytac ,wiec nie chce powielac watku.Idac na laparoskopowe usuniecie pecherzyka zolciowego przed zabiegiem w badaniu moczu nie mialam zadnych bakterii. Po tygodniu mialam robiona druga operacje zolciowe zapalenie otrzewniej ,poniewaz dr uszkodzil mi w czasie lapa... worecek zolciowy wspolny, MAM dren Kehra(jezcze 1,5 m-ca..W badaniu ,posiew mam-Corynebacterium pojedyncze.Gdy zapytalam chirurga co to sa za bakterie, nie odp nic a OB mialam 38 ,tez nic.Pomogla mi rodzinna dala na wszystkie badania i w moczu mam E. Coli i Baktericeria 10/6.Dr powiedziala ,ze mam "napaskudniejsze" bakterie i przepisala Biseptol Pytanie ,gdzie moglam "zlapac" te bakterie w szpitalu ? i jak dlugo sie leczy? Dosc ,ze mnie okaleczyli ,to jeszcze to paskutstwo. Koszmar Mam zamiar isc do sanepidu ,czy to "dobra" droga? Jakis czas temu byla w tym szpitalu "afera" ,z bakteriami ,tylko nie wiem jakimi ,mialo to zwiazek z woda ,musieli zwiekszyc "cieplote" wody. Sanepid pobieral probke wody ,czyzby dalej byly? Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: drogi moczowe: 05.08.08, 09:29 E.Coli może być paskudną bakterią. Jest ileśtam jej szczepów /czy coś w tym stylu:)/. Leczy sie ją silnymi dawkami antybiotyków. Ale da się wykurzyć:) Cccykoria - załóż osobny wątek. Poszukaj też w Gazecie, czy jest forum Porady prawne. Coś mi się kojarzy, że kiedyś było, ale teraz nie potrafię znaleźć:/ Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: Dziekuje grenen_land 05.08.08, 14:43 Tez szukalam wczesniej forum prawnego i nie znalazlam. Na bank "zlapalam " te bakterie w szpitalu. Od pierwszej operacji(przed operacja badali mocz ,potem juz nie ,w wypisie bakterie nieobecne,a byla ona 6 czerca,a wyszlam 9 czerwca.Druga operacja 14 czerwca i mialam cewnik przez 8dni. Dzwonilam do sanepidu ,jutro pisze pismo i sprawdza. Pytalam ,czy szpital bedzie wiedzial kto naslal sanepid ,powiedzieli NIE.Odpowiedz po kontroli dadza na pismie.Nie podaruje im , dosc ze uszkodzili mi drogi zolciowe ,a ponadto te bakterie,tymbardziej ,ze kolezanka mnie przeszczegala ,zeby myc sie w goracej wodzie,a to nie moja wina ,ze czesto byla letnia i to mogla byc jedna z drog zakazenia.Bakterie gina w wodzie w temp. 60 stopni itd Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: Dziekuje grenen_land 05.08.08, 14:45 Sorry ,ze Twoj nick przekrecilam. Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re: Dziekuje grenen_land 05.08.08, 19:40 Podaję to czego szukasz.Napisz jak Cię potraktowano. Bo ja nie narzekam. Podaję dane Stowarzyszenia poszkodo- wanych przez błędy lekarskie "Primum non nocere": Zarząd - Warszawa, ul. Marymoncka 105, p. 9, ale nastronie internetowej www.sppnn.org.pl napisałi, że korespondencyjnie nic nie można załatwić, więc trzeba e-mailem, ewentualnie telefoniczie: 0-601-546-347. Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: tyrtum 06.08.08, 09:21 Dziekuje serdecznie za pomoc.Napisze ,zobaczymy co poradza.Wiem o "innych drogach" NFZ ,izba lekarska dyrektor medyczny itd ,tylko problem w tym ,ze wracam do tego szpitala po 20 wrzesnia ,na sciagniecie drenu i jezeli nie bedzie oki ,to bede miala sztuczne drogi zolciowe i 3 operacja.Dam znac ,co odpisza na priwa) i jeszcze raz dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bassia13 Re: drogi moczowe: 04.08.08, 22:26 Lisc macznicy do kupienia w sklepach zielarskich.I zurawina. Odpowiedz Link Zgłoś
janmo3 Re: drogi moczowe: 07.08.08, 08:02 Wszystkim za przychylną dyskusje serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś