inusia0 03.10.03, 08:43 Czy podczas zażywania tabletek anty.ma to jakiś wpływ na wyniki badania TSH? Prosze o odpowiedź te osoby,które coś wiedzą na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hania Re: TSH a antykoncepcja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.03, 09:06 No właśnie mnie też to interesuje, ale logicznie rzecz biorąc, układ hormonalny jest sysytemem homonów wzajemnie powiązanych i zakłócenie jednego elementu powoduje zawsze zakłócenia reszty, taką wypowiedź lekarki (endokrynologa) słyszałam w programie tv. A przy przyjmowaniu pigułek przysadka blokuje wydzielanie gonadotropin. Nie wiem czy tsh może mieć z tym związek. Zadałam podobne pytanie pani ginekolog na forum zdrowie kobiety, ale niestety nie słyszała o takich związkach. Mam nadzieję, że ktoś jednak będzie wiedział. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenapilat Re: TSH a antykoncepcja 03.10.03, 18:20 Ja choruję na G-B, często sprawdzam wyniki TSH i biorę pigułki. Nie wydaje mi się, żeby to miało jakiś wpływ na siebie. Lekarka wie, że stosuję antykoncepcję hormonalną i zdecydowanie to popiera, bo ciąża byłaby dla mnie ryzykowna. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: TSH a antykoncepcja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.03, 20:53 a ile wynosi u Ciebie tsh ? jaka jest najlepsza wartość, czy jak się ma niedoczynność tarczycy to jest możliwość, żeby tsh było niskie? taki nietypowy przypadek.... Odpowiedz Link Zgłoś