jadwiga_r 09.11.03, 16:14 Czy temperatura ciała mierzona pod pachą, winna być równa temperaturze mierzonej w pachwinie u dorosłego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadwiga_r Re: Temperatura ciała 10.11.03, 07:49 Pytam o dorosłego człowieka.Myślę,że temperatura powinna być jednakowa,gdyż pacha i pachwina są miejscami osłonietymi i niechłodzonymi.Pod pachą osoba badana miała temperaturę 37 stopni zaś w pachwinie 37,9 stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: Temperatura ciała 14.11.03, 15:56 Sorrki, niedokładnie zinterpretowałam twoje zapytanie. Jeśli chodzi o róznice miedzy tymi temperaturami to wg. mnie powinna być mniej wiecej taka sama. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej głowacki Re: Temperatura ciała IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 18:59 > jadwiga_r napisała: > > Pytam o dorosłego człowieka.Myślę,że temperatura powinna być jednakowa,gdyż > pacha i pachwina są miejscami osłonietymi i niechłodzonymi.Pod pachą osoba > badana miała temperaturę 37 stopni zaś w pachwinie 37,9 stopnia. Temperatury mierzone w różnych miejscach ciała nie są identyczne. Dlatego zaleca się wykonywanie pomiaru w jednym miejscu. Jak wielkie są to odchyłki, tego już nie wiem. Pozdrawiam, andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Temperatura ciała IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.11.03, 20:13 Czytałam w książce medycznej, że temp. ciała mierzona pod pachą i w pachwinie jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś