Gość: Megi IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 21.11.03, 12:50 Moje ciśnienie krwi dzisiaj wynosi 84/52 tętno 72. Czy to jest normalne? Trochę kiepsko się czuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teresa Re: ciśnienie krwi IP: *.devs.ac-net.pl 21.11.03, 13:17 oczywiscie, ze nie jest normalne ale powodow chwilowych i glebszych moze byc milion... jaki input taki output Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: ciśnienie krwi IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 21.11.03, 13:22 Moje staLe ciśnienie wynosi średnio 100 albo mniej na 50 albo ciut więcej. Czy to jest jakaś choroba? Tak sie dzieje już od wielu lat. Kiedyś miałam 120/74. Teraz mam 50 lat. Możesz mi coś doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ciśnienie krwi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.11.03, 14:10 Dziwne, że z wiekiem ciśnienie Ci spadło, bo zwykle jest odwrotnie. Też mam 50 lat. 15 lat temu miałam 90/60, teraz 100-110/65-70. Może sprawdź u lekarza, skąd u Ciebie tendencja spadkowa. A póki co, napij się kawy :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: ciśnienie krwi IP: *.devs.ac-net.pl 21.11.03, 14:11 Megi, czy to znaczy, ze przez te ostatnie lata nie zasiegalas opinii lekarza, nie badalas sie? Zawsze warto postarac sie o rzetelna diagnoze, nawet jesli sie nie ma specjalnego nabozenstwa do lekarzy. Nie jestem lekarzem, ale od lat interesuje sie metodami naturalnymi wspomagania zdrowia i dobrego samopoczucia, w tym ziolami i medycyna chinska. Podaj wiecej danych o sobie: jakie dolegliwosci, schorzenia, zmiany i fizyczne i dot.psychiki - najdrobniejsze nawet- obserwujesz u siebie, czy bierzesz jakies leki, wtedy byc moze cos zasugeruje i postaram sie pomoc. Pozdrawiam, a doraznie byc moze kieliszek koniaku by pomogl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: ciśnienie krwi IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 21.11.03, 14:37 Każda wizyta u lekarza zaczyna się pytaniem "a jak pani tutaj doszła" Lekarza odwiedzałam tylko przy okazji większych przeziębnień, jestem zdrowa, nic mi nie dolega, dzień zaczynam od kawy i papierosa bo w przwciwnym wypadku jestem "nie do życia". Zdaję sobie sparawę że rujnuję sobie żołądek i płuca alenie mam innego sposobu aby zacząć normalnie funkcjonować . Podawanie tabletek podnoszących radykalnie ciśnienie jest wykluczonę z powodu tzw "kruchości naczyń krwionośnych" jak kiedyś określił to jeden z lekarzy. Bardzo często pękają mi mniejsze lub większe naczyńka krwionośne w dłoniach ,na nogach (to widać gołym okiem) a poza tym boli jak "sto diabłów". Diagnoza jest jedna "kiedyś to serce pani stanie i będzie po zawodach" - cytat lekarza, Albo trzaśnie pani jakaś żyłka w mózgu i też będzie pani miała "przechlapane" Tak że jak widzicie mam przerąbane w każdą stronę. I co Wy na to? Czy ja mam szansę na normalne zycie? Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: ciśnienie krwi IP: *.devs.ac-net.pl 21.11.03, 15:57 Megi, trzymaj sie, zawsze moze byc lepiej. Na pewno przemysle i odpowiem, ale dopiero za 3-4 dni, bo musze sie szykowac do wyjazdu. Cieplo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus Re: ciśnienie krwi IP: *.echostar.pl / *.echostar.pl 22.11.03, 16:41 Cisnienie 80/50 jest oczywiscie za niskie, tetno 70 - OK. Zazwyczaj powinna pomoc kawa od rana ( ale uwaga > po kawie cisnienie dosc szybko rosnie, wiec nie przesadzac; palenie lepiej rzucic ). Najlepiej regularnie - rano po wstaniu i po poludniu. Czy byla Pani u lekarza - naczyniowca ? Taki specjalista zleci badania, ktore okresla co dokladnie sie dzieje i jaka kuracja bylaby wskazana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: ciśnienie krwi IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 25.11.03, 14:11 Dziękuję - skorzystam z rady choć pojęcia nie mam kto to jest lekarz naczyniowiec i czy dostanę do niego skierowanie od lekarza tzw pierwszego kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: ciśnienie krwi IP: *.devs.ac-net.pl 26.11.03, 00:38 do lekarza idz koniecznie musze powiedziec, ze zabilas mi cwieka i wciaz mysle i jeszcze nie wiem, co z Toba zrobic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: ciśnienie krwi IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 26.11.03, 10:13 Dopiero teraz zaczęłam sie bać!! Do lekarza oczywiście sie wybiorę ale mam nadzieję że jak tak długo żyję to może jeszcze trochę uda mi się pobyć na tym świecie momo tak niskiego cisnienia krwi. A swoją drogą , wszędzie piszą o nadcisnieniu, o przyczynach i skutkach posiadania takowego, a o mnie "ani słowa". Czy to jest uczciwe??? A może ja jestem jakimś wyjątkiem? Pozdrawiam ,dziękuję i proszę o jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: ciśnienie krwi IP: *.devs.ac-net.pl 26.11.03, 10:44 alez bac sie nie ma czego! i wlasnie - wszedzie nadcisnienie! ale ja probuje Ciebie rozgryzc z punktu widzenia medycyny chinskiej i tu w cisnienie zaangazowany jest krag nerek i pecherza moczowgo (ogolnie system moczowo-plciowy), ale wszystko jest wzajemnie ze soba sprzezone, moze wchodzic w gre cos jeszcze na pewno nie zaszkodzi w diecie tran i tluste ryby, ktore dzialaja nie tylko na cholesterol, ale i na elastycznosc naczyn krwionosnych dobrze tez postarac sie o rutyne (glikozyd zawarty m.in. w albedo -ta biala warstwa pod skorka cytrusow), ktora wzmacnia sciany naczyn wlosowatych i stosowana jest w przypadku ich wzmozonej lamliwosci tyle na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa cd. IP: *.devs.ac-net.pl 27.11.03, 10:47 Megi, a jak wyglada Twoja normalna dieta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: cd. IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 27.11.03, 16:08 Witam Teresko i dziękuję za pamięć! Prawde mówiąc to jedzenie nie jest tym co lubię najbardziej robić w życiu, jadam niewiele ale jeżeli już to uwielbiam tłuste jedzenie, jakieś boczki, szyneczki z otoczką tłuszczu, masło (smaruję dość grubo chleb, najchętniej razowy, uwielbiam majonez - majonez to jest to! Dodaję go do wszystkiego, mięsa, frytek, wędlin. Piję niewiele, najwięcej kawy ok 3 - 4 kubków, herbaty nie znoszę, mineralna też w niewielkiej ilości. Bardzo lubię owoce i to wszystkie. Moi domownicy nie lubią zup więc obiady skladają się najczęściej z mięsa, ziemniaków lub kaszy z surówkami. Od 10 lat nie pracuję zajmuję się prowadzeniem domu , mam ogród przy którym trochę sie ruszam latem. To chyba wszystko co mogłabym napisać na swój temat. Jeszcze raz dziękuję za troskę i proszę o jeszcze jeżeli tylko możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: cd. IP: *.devs.ac-net.pl 28.11.03, 00:04 Ano niestety, duzo miesa i tluszczu i to tego zwierzecego, nasyconego, ktory prowadzi do stwardnienia i uszkodzenia tetnic; dieta powinna byc zdecydowanie bardziej jarska, duzo kolorowych warzyw, owoce i herbata- tak!, czosnek, cebula, czyli duzo antyoksydantow, czesto ryby i tran codziennie, z tluszczow - glownie oliwa, troche olejow roslinnych, jesli ograniczysz mocno tamte tluszcze zwierzece, to maslo moze byc, moze tylko nie az tak grubo. Bardzo zle, ze nie jecie zup, bo one sa bardzo odzywcze. Zmiany w diecie sa konieczne i to juz na stale. Do tego herbaty oczyszczajace, okresowo posty. Jest oczywiste, ze poprzez zmniejszony doplyw krwi do poszczegolnych komorek i organow sa one niewystarczajaco dotlenione, nieodzywione i utrudnione jest usuwanie produktow przemiany materii, wiec wszystko funkcjonuje gorzej. Dlatego uwazam, ze bardzo wskazana bylaby w Twoim przypadku gotowa mieszanka odzywcza dla systemu krazenia Lifestream, ktora jest wyjatkowo skuteczna w przypadku niedomagan ukladu krazenia, takich jak: choroba wiencowa serca, zaburzenia rytmu serca, stwardnienie arterii, niewlasciwe cisnienie, wysoki poziom cholesterolu, zylaki, zapalenie zyl, slaba cyrkulacja krwi w konczynach, tendencja do powstawania krowtokow, hemoroidow i do tworzenia siniakow, zaburzenia wzroku, bole glowy. Pozytywne efekty: *wzmocni i uelastyczni naczynia krwionosne (tetnice i wlosniczki) *usprawni regulacje cisnienia tetniczego *pomaga w oczyszczeniu naczyn krwionosnych z nagromadzonych substancji *polepsza wzrok *wzmacnia system nerwowy *poprawia cyrkulacje krwi w konczynach *usprawnia funkcjonowanie nerek, nadnerczy, drog moczowych *wzmaga aktywnosc seksualna i rozrodcza. Teraz, gdybys chciala dalszych szczegolow nt.Lifestream, to podaj swoj adres e- mailowy. Pozdrawiam i pamietaj, ze w pierwszej kolejnosci naszym lekarstwem jest nasze pozywienie. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: cd. do Teresy 28.11.03, 08:24 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Ano niestety, duzo miesa i tluszczu i to tego zwierzecego, nasyconego, ktory > prowadzi do stwardnienia i uszkodzenia tetnic; > dieta powinna byc zdecydowanie bardziej jarska, duzo kolorowych warzyw, owoce i > > herbata- tak!, czosnek, cebula, czyli duzo antyoksydantow, czesto ryby i tran > codziennie, z tluszczow - glownie oliwa, troche olejow roslinnych, jesli > ograniczysz mocno tamte tluszcze zwierzece, to maslo moze byc, moze tylko nie > az tak grubo. > Bardzo zle, ze nie jecie zup, bo one sa bardzo odzywcze. > Zmiany w diecie sa konieczne i to juz na stale. Do tego herbaty oczyszczajace, > okresowo posty. > Jest oczywiste, ze poprzez zmniejszony doplyw krwi do poszczegolnych komorek i > organow sa one niewystarczajaco dotlenione, nieodzywione i utrudnione jest > usuwanie produktow przemiany materii, wiec wszystko funkcjonuje gorzej. > Dlatego uwazam, ze bardzo wskazana bylaby w Twoim przypadku gotowa mieszanka > odzywcza dla systemu krazenia Lifestream, ktora jest wyjatkowo skuteczna w > przypadku niedomagan ukladu krazenia, takich jak: choroba wiencowa serca, > zaburzenia rytmu serca, stwardnienie arterii, niewlasciwe cisnienie, wysoki > poziom cholesterolu, zylaki, zapalenie zyl, slaba cyrkulacja krwi w konczynach, > > tendencja do powstawania krowtokow, hemoroidow i do tworzenia siniakow, > zaburzenia wzroku, bole glowy. > Pozytywne efekty: > *wzmocni i uelastyczni naczynia krwionosne (tetnice i wlosniczki) > *usprawni regulacje cisnienia tetniczego > *pomaga w oczyszczeniu naczyn krwionosnych z nagromadzonych substancji > *polepsza wzrok > *wzmacnia system nerwowy > *poprawia cyrkulacje krwi w konczynach > *usprawnia funkcjonowanie nerek, nadnerczy, drog moczowych > *wzmaga aktywnosc seksualna i rozrodcza. > Teraz, gdybys chciala dalszych szczegolow nt.Lifestream, to podaj swoj adres e- > mailowy. > Pozdrawiam i pamietaj, ze w pierwszej kolejnosci naszym lekarstwem jest nasze > pozywienie. Zainteresowana jestem poznaniem szczegółów na temat preparatu Lifestream.Napisz na adres emailowy: jadwiga_r@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa do jadwigi IP: *.devs.ac-net.pl 01.12.03, 10:43 Jadziu, napisalam do Ciebie - czy dostalas moj list? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: do Teresy! 01.12.03, 16:53 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Jadziu, napisalam do Ciebie - czy dostalas moj list? Tereso, otrzymałam list i dziś wysłałam podziękowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: cd. IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 01.12.03, 13:21 Odezwę się w póżniejszym okresie. Muszę założyć nowe konto e-mailowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: ciśnienie krwi IP: *.govnet.state.vt.us 22.11.03, 02:57 co oznacza gdy cisnienie gurne jest 120 ale to dolne dochodzi do 90 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: ciśnienie krwi IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 22.11.03, 06:30 To oznacza ze naczynia krwionosne sa malo rozciagliwe ... im mniejsza jest roznica pomiedzy wartoscia cisnienia skurczowego a rozkurczowego, tym mniejszy zakres rozciagania i kurczenia sie tetnic. Odpowiedz Link Zgłoś