Dodaj do ulubionych

SILICA, REVALID, H-PANTHOTEN., SKRZYP ?.....

IP: *.avamex.krakow.pl 03.12.03, 09:08
Ostatnio po kuracji antybiotykowej (wcześniej "dieta trzustkowa")-zauważyłam
przerzedzenie włosów. Apteki,zielarnie,drogerie i czasopisma reklamują wiele
preparatów mających wzmacniac zarówno włosy,jak i upiekszać skórę i
paznokcie. Jestem ostrozna i niezbyt ufam reklamom.Chcę sobie pomóc,ale boje
sie "przedobrzyć".Dlatego proszę o radę właśnie na tym forum : co zażywać bez
szkody dla zdrowia?Jeśli macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie-
napiszcie,proszę.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: karola Re: SILICA, REVALID, H-PANTHOTEN., SKRZYP ?..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:06
      Ja jak się dowiedziałam o nieuchronnej operacji kręgosłupa to w 3 miesiące
      straciłam ogrom włosów,a po operacji jeszcze trochę. Zaraz po zabiegu obcięłam
      włosy maszynką mojego mężczyzny na około 1 cm. i zaczęłam wcinać skrzyp polny
      co robię do tej pory. Włoski wszystkie mi odrosły, a nawet powiedziałabym, że
      jest ich trochę więcej, wygladają zdrowo i ładnie sobie połyskują. Co do skóry
      i paznokci to nie wypowiadam się, poniewaz skupiona byłam tylko i wyłączmie na
      włosach. Cena skrzypu to koło 15 PLN za opakowanie 50 szt a za setkę zapłacisz
      koło 20. Polecam.
      • jadwiga_r Re: do Karoli... 03.12.03, 15:48
        Piszesz,że zaczełaś wcinać skrzyp polny,ale czy jadłaś suszony zmielony
        skrzyp,czy gotowałaś z niego herbatkę.Sadzę,że skrzyp powinno sie gotować z 15
        minut,aby rozpuściła się w nim krzemionka.
        • Gość: karola Re: do Karoli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 16:24
          przepraszam zagalopowałam się za bardzo to było dla mnie oczywiste. Zażywam
          wyciąg ze skrzypu polnego w tabletkach VITAPOL FARM.
          pzdr.
    • Gość: Karo Re: SILICA, REVALID, H-PANTHOTEN., SKRZYP ?..... IP: *.espol.com.pl 04.12.03, 00:39
      Mam dużo gęstsze i nie wypadające włosy po zarzywaniu Revalidu. Vitapil
      słabszy, najgorzej było po Merz Special...
      • Gość: klara Re: SILICA, REVALID, H-PANTHOTEN., SKRZYP ?..... IP: *.lodz.gazeta.pl 04.12.03, 10:47
        A ja po jednym opakowaniu Merz Special mialam piekna cere i przestaly mi
        wypadac wlosy. Jak widac na jednych dziala jedno, na drugich drugie.
    • lahliq Re: SILICA, REVALID, H-PANTHOTEN., SKRZYP ?..... 05.12.03, 12:26
      Oprócz spożywania witamin polecam wcierać we włosy toniki: Neril lub Piloxidil.
      Ja je stosuje na zmianę i są efekty. Miałam straszne problemy z wypadaniem
      włosów po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka