0lunia 01.06.09, 23:35 Czy są takie? Chcę przytyć, smacznie i zdrowo po prostu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ioreta Re: Zdrowe słodycze 02.06.09, 18:17 Nie sądzę. Słodycze z definicji są niezdrowe. Jeśli potrzebujemy przegryźć coś słodkiego lepsze będą owoce - świeże lub suszone. Dieta na przytycie - sama mam problem z niedowagą i nad tym pracuję ;) Najważniejsze są regularne, zdrowe, ale wysokokaloryczne posiłki, najlepiej 5 w ciągu dnia :D Kiedyś znalazłam coś takiego: Dieta na przytycie Odpowiedz Link Zgłoś
coyoti44 Re: Zdrowe słodycze 02.06.09, 23:06 Hmmm. "Najzdrowszym" ciastem jest sernik, ale to też z umiarem trzeba spożywać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ygawa81 Re: Zdrowe słodycze 30.07.09, 15:03 W moim przypadku podziałało zupełnie na odwrót. Chudzielce niestety łatwo nie tyją;) Chcąc przytyć zjadałam np. pół paczki ptasiego mleczka , i co ? efekt był taki , że kolacji już nie zjadłam a rano żołądek pobolewał Jem co najmniej 5 posiłków takich na jakie mam ochotę, eliminuję na maksa słodkości zastępuję je owocami sokami i orzechami. I są efekty:) Odpowiedz Link Zgłoś
bellis.blog.onet.pl Re: Zdrowe słodycze 23.06.09, 19:29 Koniecznie trzeba jeść regularnie aby przytyć. Ale nie obżerać się i nie spożywać niezdrowych potraw... Odpowiedz Link Zgłoś
suwmiara Re: Zdrowe słodycze 30.06.09, 16:38 Jeśli już muszą być słodycze to może: suszone owoce, orzechy z miodem, domowe ciastka na razowej mące, miodzie, oliwie. Inna sprawa, że przytyć można jedząc zdrowo i dostarczając więcej energii niż się wydatkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
metal_fish Re: Zdrowe słodycze 05.07.09, 18:48 przede wszystkim nie powinny być one zamiennikiem normalnych zbilansowanych posiłkiem a jedynie dodatkiem, urozmaiceniem. nie zamiast tylko na deser. a dodatkowo żeby nie były to tylko "puste kalorie" należy zadbać żeby zawierały białko, wiatminy. kilka przykładów: galaretki/kiśle ze świeżych owoców, bydynie, lody (z mleka - zawierają wapń) i różne słodkie przetwory mleczne, wymieniane tu już owoce suszone, orzechy, czekolada też jako źródło magnezu, słodzenie miodem, stosowanie pełnoziarnistej mąki do wypieków... i oczywiście przede wszystkim umiar i różnorodność wtedy nie powinno być niczego za dużo ani za mało w diecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
alimentaris Re: Zdrowe słodycze 13.07.09, 14:46 Witam Szkoda ze nie napisałas jaka jest Twoja obecna waga/wzrost i wiek. Raczej nie istnieje na naszym rynku produkt cieszący sie mianem zrowych słodyczy.Słodycze juz z samej nazwy są złe bo zawieraja cukier prosty któy uwalniany do krwi powoduje nagły wyrzut insuliny która bedzie obniżała wysoki poziom glukozy.co w przyszłości może zaeefektowac wystąpieniem cukrzycy ( insukina bedzie obojętna na wysoki poziom cukru) lepiej zostwic słodycze w spokoju i spożywac je od czasu do czasu a przyjrzeć sie takim aspektom jak regularność posiłków i jakość posiłków.Należy wybrac sie do endokrynologa takiego speca od hormonów który sprawdzi nasz tarczYce itp. jesli bedzie wszystko ok należy wybrac sie dietetyka on na postawie przedstawionego jemu kilkudniowego naszego menu szybko wychwyci błędy dietetyczne.Zapewne zaleci zwiekszenie stopniowo objetosci posiłków właczajac do nich np orzechy, wiecej tłuszczów roślinnych, poduktów wysokoskrobiowych tj makarony, kasze, ryż.Wiem bo sam jestem dietetykiem.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: Zdrowe słodycze 14.07.09, 02:29 Co do slodyczy to "krowki" i "michalki". Nie wiem czy uda ci sie na tym przytyc ,ale sa dobre . Dlaczego wlasciwie chcesz przytyc? Odpowiedz Link Zgłoś