Dodaj do ulubionych

czarne naloty na zebach

19.12.03, 21:59
jak pozbyc sie czarnych nalotow na wewnetrznej stronie zebow. nie pale , nie
pije kawy, podobno to od jakiegos rodzaju bakterii, czy mam isc na
czyszczenie kamienia nazebnego?pozdraiwam
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: czarne naloty na zebach IP: *.usask.ca 19.12.03, 22:21
      Alez skad! Nie czysc! Dla wielu chlopakow takie czarne zeby sa bardzo
      podniecajace.
      • anusienka1 Re: czarne naloty na zebach 19.12.03, 22:34
        niezly pomysl, jak do tej pory mojemu to nie przeszkadza, poza tym ludzie maja
        problem a ty sobie jaja robisz, fajny jestes i super kulturalny
        • Gość: Artur Re: czarne naloty na zebach IP: *.sdh.sk.ca 19.12.03, 23:47
          Droga Angusienko, to ty prowokujesz. Piszesz cos w rodzaj "jestem brudna, czy
          mam sie umyc" (oczywiscie w wolnym tlumaczeniu) i oczekujesz niby super
          powaznych odpowiedzi.

Odpowiedz: to zalezy jakie i na kim chcesz zrobic wrazenie.
          • Gość: Artur Najmocniej przepraszam IP: *.sasknet.sk.ca 20.12.03, 00:49
            mialo byc Anusienko a nie Angusienko
    • Gość: anusienka1 Re: czarne naloty na zebach IP: *.retsat1.com.pl 19.12.03, 22:42
      myslalam , ze to powazne forum pomagajace ludziom , widac niestety pojawiaja
      sie tu dziwne osoby, ktore jak widac same maja problemy i pisza , niestety nie
      sznuja problemow innych, szkoda slow
    • Gość: andrzej głowacki Re: czarne naloty na zebach IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 23:07
      Podobno czarny nalot na zębach, pojawiać się może przy nieprawidłowej
      przemianie materii. Proponuję pić herbatę tylko i wyłącznie z cytryną i to
      najlepiej zieloną ;-). Do dentysty warto się wybrać, zwłaszcza wtedy, gdy
      oprócz nalotu występuje również płytka nazębna.

Pozdrawiam, andrzej

www.glowacki.art.pl
    • Gość: eM Re: czarne naloty na zebach IP: *.home.cgocable.net 20.12.03, 05:08
      anusienka1 napisała:

czy mam isc na
      > czyszczenie kamienia nazebnego?
      -----------------------------------------------------------------

Jak chcesz , za jakis czas bedziesz miala ulatwione zadanie , proteza do
      szklanki i po klopocie .
      • Gość: nastica Re: czarne naloty na zebach IP: *.nc.rr.com 21.12.03, 02:31
        czarny nalot na stronie wewnetrznej zeba jak najbardziej mozna i NALEZY
        wyczyscic bo pozostawiony jest doskonalym miejscem do tworzenia sie prochnicy.
        idz do dentysty na zwykle czyszczenie. wyczysci Ci ten nalot w 15 minut. w
        ogole to najlepiej chodzic do dentysty na czyszczenie zebow regularnie, co pol
        roku. pozdrawiam.
        • Gość: Venus Re: czarne naloty na zebach IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 21.12.03, 08:05
          >>>>wyczysci Ci ten nalot w 15 minut.
          ??????

U porzadnego dentysty czyszczenie zebow trwa co najmniej pol godziny, jak zeby
          sa nie czyszczone przez dluzej niz pol roku, to moze zabrac wiecej niz pol
          godziny.

Zeby istotnie nalezy czyscic co pol roku.
          czysci sie z zewnetrznej i z wewnetrzej strony, specjalnym pumeksem a jeszcze
          dentysta powinien usunac kamien nazebny specjalnym "szpikulcem".

Venus
          • Gość: nastica Re: czarne naloty na zebach IP: *.nc.rr.com 22.12.03, 00:07
            no dobrze, moze troche przesadzilam. wiec dluzej niz 15 minut. zalozmy pol
            godziny. nie wiem nigdy ile to tak naprawde zajmuje. jakos nie koncentruje sie
            na czasie.:-)
            do czyszczenia nalotu nazebnego dentysta uzywa rowniez wody pod bardzo wysokim
            ciesnieniem... albo to jest woda z czyms...nie wiem dokladnie, w kazdym badz
            razie jest to dobra metoda w polaczeniu z innymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka