Dodaj do ulubionych

maść flucinar

IP: *.rzeszow.mm.pl 20.12.03, 14:39
czy stosował ktoś tą maść bo mam ją na blizne po szwach i nie wiem czy jest
dobra???
Obserwuj wątek
    • mary_ann Re: maść flucinar 20.12.03, 15:00
      Na normalną bliznę? Czy na jakiś obrzęk? To dość silna maść sterydowa,
      skuteczna m.in. w zwalczaniu alergii skornych (ale nie wolno jej stosowac
      długo ani na rozlegle powierzchnie)
      • Gość: lukas Re: maść flucinar IP: *.rzeszow.mm.pl 20.12.03, 16:01
        na blizne po trzech szwach bez obrzęgu. czy w takim razie jest na to za silna??
        • iselle Re: maść flucinar 20.12.03, 18:35
          Sterydy nie powinny być używane bezzasadnie ponieważ mają silne działania
          uboczne. W postaci maści stosuje się je w zapaleniach i stanach alergicznych
          skóry; nie jest to maść gojąca !
    • mary_ann Re: maść flucinar 20.12.03, 22:44
      A może ciut dokładniej, co z tymi biznami? Bo jesli chodzi o ładny wygląd i
      nieprzerastanie po zabiegu operacyjnym, to ja używałam Contractubexu (z b.
      dobrym skutkiem). Bez recepty.
      • Gość: lukas Re: maść flucinar IP: *.rzeszow.mm.pl 21.12.03, 09:32
        ciut dokładniej??? po zabiegu rozciecia głowy miałem założone 3 szwy i pózniej
        stosowałem cepan ale nie widać porawy wiec poszedłem do dermatologa i zapisał
        mi flucinar tylko kazdy mnie terz ostrzega przed skutkami. A co do tego
        Contractubexu to nie wyrzyce pienierzy wbłoto jak z cepanem?
        • mary_ann Re: maść flucinar 22.12.03, 00:14
          Gość portalu: lukas napisał(a):

> ciut dokładniej??? po zabiegu rozciecia głowy miałem założone 3 szwy i
          pózniej
          > stosowałem cepan ale nie widać porawy wiec poszedłem do dermatologa i
          zapisał
          > mi flucinar tylko kazdy mnie terz ostrzega przed skutkami. A co do tego
          > Contractubexu to nie wyrzyce pienierzy wbłoto jak z cepanem?

Wiesz, wróżką to ja nie jestem, ani nawet lekarzem... A kiedy ten zabieg? Bo
          jak pięc lat temu, to żadne smarowanie na bliznę (wygląd) chyba już nie
          pomoże... Ciągle nie rozumiem, na czym polega problem z blizną? Swedzi? Paprze
          się? Stan zapalny?

Contractubex tani nie jest, kup może mniejszą tubkę i spróbuj? Ale on nie ma
          jednak działania p-zapalnego ani tp.- tu chodzi raczej o kosmetykę.
        • Gość: lek. med. Re: maść flucinar IP: *.chello.pl 22.12.03, 14:44
          Blizny i leczenie sterydami? Zmień lekarza! Flucinar ( krem, maść lub żel -
          występuje w trzech postaciach) ABSOLUTNIE SIĘ DO TEGO NIE NADAJE. Idź do
          chirugra-plastyka - niech zobaczy co z bliznami mozna jeszcze zrobić - może
          trzeba zrobić operację plastyczną, może wystarczy stosowanie maści, ale nigdy
          sterydowych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka