Gość: lukas IP: *.rzeszow.mm.pl 20.12.03, 14:39 czy stosował ktoś tą maść bo mam ją na blizne po szwach i nie wiem czy jest dobra??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ann Re: maść flucinar 20.12.03, 15:00 Na normalną bliznę? Czy na jakiś obrzęk? To dość silna maść sterydowa, skuteczna m.in. w zwalczaniu alergii skornych (ale nie wolno jej stosowac długo ani na rozlegle powierzchnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: maść flucinar IP: *.rzeszow.mm.pl 20.12.03, 16:01 na blizne po trzech szwach bez obrzęgu. czy w takim razie jest na to za silna?? Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: maść flucinar 20.12.03, 18:35 Sterydy nie powinny być używane bezzasadnie ponieważ mają silne działania uboczne. W postaci maści stosuje się je w zapaleniach i stanach alergicznych skóry; nie jest to maść gojąca ! Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: maść flucinar 20.12.03, 22:44 A może ciut dokładniej, co z tymi biznami? Bo jesli chodzi o ładny wygląd i nieprzerastanie po zabiegu operacyjnym, to ja używałam Contractubexu (z b. dobrym skutkiem). Bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: maść flucinar IP: *.rzeszow.mm.pl 21.12.03, 09:32 ciut dokładniej??? po zabiegu rozciecia głowy miałem założone 3 szwy i pózniej stosowałem cepan ale nie widać porawy wiec poszedłem do dermatologa i zapisał mi flucinar tylko kazdy mnie terz ostrzega przed skutkami. A co do tego Contractubexu to nie wyrzyce pienierzy wbłoto jak z cepanem? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: maść flucinar 22.12.03, 00:14 Gość portalu: lukas napisał(a): > ciut dokładniej??? po zabiegu rozciecia głowy miałem założone 3 szwy i pózniej > stosowałem cepan ale nie widać porawy wiec poszedłem do dermatologa i zapisał > mi flucinar tylko kazdy mnie terz ostrzega przed skutkami. A co do tego > Contractubexu to nie wyrzyce pienierzy wbłoto jak z cepanem? Wiesz, wróżką to ja nie jestem, ani nawet lekarzem... A kiedy ten zabieg? Bo jak pięc lat temu, to żadne smarowanie na bliznę (wygląd) chyba już nie pomoże... Ciągle nie rozumiem, na czym polega problem z blizną? Swedzi? Paprze się? Stan zapalny? Contractubex tani nie jest, kup może mniejszą tubkę i spróbuj? Ale on nie ma jednak działania p-zapalnego ani tp.- tu chodzi raczej o kosmetykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek. med. Re: maść flucinar IP: *.chello.pl 22.12.03, 14:44 Blizny i leczenie sterydami? Zmień lekarza! Flucinar ( krem, maść lub żel - występuje w trzech postaciach) ABSOLUTNIE SIĘ DO TEGO NIE NADAJE. Idź do chirugra-plastyka - niech zobaczy co z bliznami mozna jeszcze zrobić - może trzeba zrobić operację plastyczną, może wystarczy stosowanie maści, ale nigdy sterydowych! Odpowiedz Link Zgłoś