Dodaj do ulubionych

Srebro koloidalne

IP: 212.127.66.* 28.12.03, 20:29
Czy ktoś z was może polecić srebro koloidalne. Naczytałam się tyle, że ponoć
rewelacja, inteligentnie zabija wirusy i bakterie, że jest lepszy od
antybiotyków. Ale czy stosowanie go jest bezpieczne. Czy mogą stosować go
dzieci?
Obserwuj wątek
    • Gość: feline Re: Srebro koloidalne IP: *.dial.proxad.net 28.12.03, 20:57
      srebro koloidalne jest niezmiennie jednym z najwazniejszych skarbow wszystkich
      trzech dzialow tutejszego "thesaurusa". Tlumaczac "z polskiego na nasze"
      miejsce srebra jest w banku ewentualnie w reprezentacyjnym kredensie a nie w
      ludzkim organizmie w % wiekszym, niz ten arcyznikomy przewidziany przez nature.
      • maniekxxx Re: Srebro koloidalne 28.12.03, 21:33
        odrazu powiem -ze jest to oszustwo z tym
        srebrem.Interesuje sie dosc dlugo medycyna naturalna.Kiedy
        zostal rozreklamowany okolo 15 lat temu, stanalem
        pierwszy w kolejkach po ten tzw:cudowny lek.Uzywalem ja,
        i moja rodzina przez okres okolo 4-5 miesiecy, ale
        efekty byly zadne.
    • Gość: Zwolenniczka Re: Srebro koloidalne IP: *.grajewo.net 29.12.03, 15:39
      A ja wrecz przeciwnie... Bardzo sobie chwale ten "wynalazek". I moze to
      prypadek, ale po pierwsze schudlam, czego w ogole sie nie spodziewalam, a po
      drugie w okresie kiedy szalala grypa rok temu nawet nie mialam kataru. Ogolnie
      mi sie samopoczucie poprawilo...Dodatkowo przyjmowalam bakterie kwasu
      mlekowego i troche witamin, ale jestem przekonana, ze wyniki nie bylyby takie,
      gdybym nie przyjmowala srebra.
    • Gość: Artur Re: Srebro koloidalne IP: *.sasknet.sk.ca 29.12.03, 16:06
      A Doki juz przestrzegal kiedys, ze naduzywanie preparatow srebra moze prowadzic
      do trwalej zmiany koloru skory na niebiesko-szary; o tyle sprawa nieprzyjemna,
      ze permanetna i nieusuwalna.
      A przeziebienia mozna niezwykle skutecznie usuwac czestym myciem rak.
      Prawdopodobnie myciem rak mozna zmniejszyc ilosc popularnych infekcji o jakies
      60%.
      • Gość: feline Re: Srebro koloidalne IP: *.dial.proxad.net 29.12.03, 23:21
        Ejze, Artur! Nie propaguj tu takich zgubnych metod - nigdy nie slyszales,
        ze "czeste mycie skraca zycie"?
        • Gość: Artur Starczy poperfumowac? IP: *.sasknet.sk.ca 30.12.03, 05:45
          ;)
    • maniekxxx Re: Srebro koloidalne 29.12.03, 22:50
      Jak wspominalem -na zachodzie pojawil sie poraz drugi
      okolo 15-16 lat wstecz.Poraz pierwszy zas przed 2
      wojna.Wydano ogromne pieniadze na rozleklamowanie tego
      produktu.Dzisiaj w panstwach zachodnich nikt niewspomina o
      tym tzw:cudownym leku.Producenci szukaja zas zbytu-
      kraje Europy wschodniej mozna latwo oszukac- z powodu
      brakow znajomosci jezykow zachodnich.Podobnie ma sie
      sytuacjia z papierosami- w kazdym kraju zachodnim
      stara sie ograniczac przynajmniej palenie papierosow-ale
      w Polsce i innych krajach Europy wschodniej-duze firmy
      zachodnie robia ciche interesy z politykami ktorzy
      za lapowki wpuszczaja -niechciane produkty na zachodzie!
      • mojahistori Re: Srebro koloidalne 30.12.03, 00:22
        Srebro, dieta kwasniewskiego i spanie na stojaco...te kity mozemy sobie wsadzic
        w 4 litery...

www.Mojahistoria.republika.pl - moja domowa strona na której
        dokumentuję aparatem cyfrowy swoje codzienne życie. Oddycham więc żyję...
        • venus22 Re: Srebro koloidalne 30.12.03, 00:39
          A czy jak pomaluje sobie glowe tym srebrem to przestanie bolec????
          Venus
          • maniekxxx Re: Srebro koloidalne 30.12.03, 02:48
            powtorze odpady z zachodu-uplynnia sie miedzy innymi w
            Polsce, ludzie nadal zawierzaja w to co pisze sie!
          • Gość: Artur Re: Srebro koloidalne IP: *.sasknet.sk.ca 30.12.03, 06:52
            venus22 napisała:

> A czy jak pomaluje sobie glowe tym srebrem to przestanie bolec????
            > Venus

Oczywiscie, ze tak. Kolor srebrny jest modny a dobry makijaz dla kobiety
            czyni cuda.
            A jak jeszcze do tego kupisz sobie ladna broszke i buciki ... to juz w ogole
            nie ma sprawy.
            • Gość: Artur Namacalny dowod IP: *.sasknet.sk.ca 30.12.03, 15:58
              Tej pani na pewno nic nie boli.

www.nlfan.com/stpaul/photos/st_carol.jpg
              • Gość: Venus Re: Namacalny dowod IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 30.12.03, 20:16
                Zaloze sie ze to na zatoki..
                :O
                Venus
                • Gość: Artur Re: Namacalny dowod IP: *.sasknet.sk.ca 30.12.03, 20:24
                  A masz jeszcze jakies inne choroby, Venus???

Bo jezeli tak, to wlasciwie mozna preparaty srebra (i nawet zlota) stosowac
                  jeszcze obszerniej. Juz sie nawet nie dziwie, ze preparaty srebra maja az tylu
                  zwolennikow i zwolenniczek.

images.burningman.com/gallery/blove.304.jpg
                  • Gość: Venus Re: Namacalny dowod IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 30.12.03, 21:49
                    woohaa
                    zawsze mi sie wydawalo ze zloto lepsze od srebra..
                    jade tam!! sie leczyc, oczywiscie - zebyscie se cos nie pomysleli....
                    ;)
                    Venus
                    • Gość: Artur Re: Namacalny dowod IP: *.sdh.sk.ca 30.12.03, 21:57
                      Przyjezdzaj, bede czekal na lotnisku z transparentem VENUS a poznasz mnie po
                      warstewce zlota.
    • Gość: gość Re: Srebro koloidalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 14:45
      rzeczywiście znowu ostatnio głośno o srebrze koloidalnym , jest wysoce bakterio-
      , wiruso-, grzybo-bójcze i są to właściwości udowodnione - poparte badaniami;
      na zachodzie stosuje się srebro koloidalne (np. w prywatnych klinikach bandaże
      nasączane srebrem)ale nie są to kuracje tanie. jak wszystkiego tak i srebra nie
      mozna naduzywać. w nadmiarze szkodzi wszystko. dużo na ten temat czytałam, i
      nie ukrywam że temat jest ciekawy. ja wyleczyłam grzybicę - pani dermatolog
      proponowała antybiotyk ale odmówiłam bo byłam wtedy mama karmiąca, przemywanie
      srebrem wydawało mi się bezpieczniejsze i okazało sie skuteczne. wewnętrznie
      nie stosowałam; ale wydaje mi się że jeśłi cos jest dopuszczone do sprzedaży do
      stosowania wewnętrznego to trujące byc nie może! moim zdaniem spróbować mozna -
      byle z umiarem i według wskazań producenta. pozdrawiam.
      • Gość: Robert Re: Srebro koloidalne IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 15:28
        Ja tez bylem bardzo zainteresopwany tym co czytalem i postanowilem to sam
        sprawdzic.Kupilem aparat do robienia samemu srebra koloidalnego i juz od okolo
        6 miesiecy pije dzien w dzien po kilka szklanek.Mam tez znajomych ktorzy mniej
        wiecej w tym samym czasie kupili to i tez pili albo i nadal pija.Musze jednak
        powiedziec ze spodziewalem sie wiecej.Co prawda nie mam grypy nie chwycila
        mnie jeszcze tego roku ale to za malo.Przez ten caly okres picia koloidalnego
        srebra obserwowalem mala kurzajke na palcu i juz minelo tyle miesiecy ale ona
        nadal jest a powinna zostac zwalczona bo kurzajka jak wiem ma podloze
        wirusowe.To juz daje mi duzo do myslenia o skutecznosci tego calego
        srebra.Przez ten czas kupilem juz nowe prety srebrne do aparaciku ale nie czuje
        ze to mi daje cokolwiek.Tu ktos mowil o chudnieciu.Watpie aby to byl efekt
        srebra.Czytalem tez ze ktos straszy zmianami koloru skory ale to nie dotyczy
        takich dawek jakie przyjmuje sie w postaci koloidalnego srebra.Tak wiec spoko
        kolor skory wam sie nie zmieni.Mialem tez czasami katar w porze zimowej i
        spodziewalem sie ze cos sie z tym zmieni ale tu tez nie widze zmiam.Co prawda
        nie mam zatkanego nosa i nie smarkam strasznie ale z nosa zawsze cos tam leci i
        gdyby to dzialalo jak pisza na te tematy to kataru nie powinienem miec.
        Na razie nie przypomina mi sie nic ciekawego na ten temat.
        Ale jakies ciekawostki na temat zdrowia chetnie poczytam
        Tee2000@t-online.de

Pozdrawiam
        Robert
        • Gość: Artur Re: Srebro koloidalne IP: *.sasknet.sk.ca 30.12.03, 19:59
          Prosze zwrocic uwage iz:
          Gość portalu: Robert napisał(a):

> ... juz od okolo
          > 6 miesiecy pije dzien w dzien po kilka szklanek.
          ORAZ
          > ale to nie dotyczy
          > takich dawek jakie przyjmuje sie w postaci koloidalnego srebra.Tak wiec spoko
          > kolor skory wam sie nie zmieni.

Zupelnie nie wiedziec czemu jestem sklonny zalozyc sie, ze jak przyjade do
          Polski za kilka lat to rozpoznam Roberta na ulicy.
          • Gość: Venus Re: Srebro koloidalne IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 30.12.03, 20:20
            Do Roberta- a moze masz uczulenie na srebro i dlatego ciagle ci z nosa leci??

A do pani ktora napisala ze dermatolog proponowal antybiotyk na grzybice- na
            grzybice antybiotyk?????
            Venus
            • Gość: Robert Re: Srebro koloidalne IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 21:00
              No to bedzie trzeba sie umowic bo ja tez nie czesto bywam w polsce

Z nosa o tej porze roku wielu ludziom leci - nie martw sie tak o mnie bo jesli
              chodzi o to to jest ok ale jesli masz jakas recepte na calkowity brak takich
              problemow to chetnie poczytam i moze skozystam.

Pozdrawiam Was serdecznie
              Robert
            • Gość: gosć Re: Srebro koloidalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 10:23
              tak, na grzybicę zaproponowala mi pani doktor antybiotyk (doustnie); nie jestem
              lekarzem i nawet przez myśl mi nie przeszło że nie tak leczy sie grzybice,
              zrezygnowałam z uwagi na karmienie a dalszy ciąg historii znacie. są rózni
              lekarze i różne preparaty, to co kilka postów wyżej pisze pan o domowej
              produkcji srebra i piciu go szklankami to chyba jednak absurd. ale takie srebro
              koloidalne które kupuje sie w aptece i które ma atesty itd? może jestem naiwna,
              moze to wiara która czyni cuda, ale mnie pomogło!
              • Gość: Robert Re: Srebro koloidalne IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.03, 10:56
                Jesli ktos kupuje takie srebro w aptece i go zazywa to prosze mi powiedziec
                jaka widzicie w tym roznice kiedy ktos cos takiego sam sobie robi aparatem do
                tego przeznaczonym ?

Wydaje mi sie ze jest to dobry sposob.

Na dluzsza mete tanszy od kupowania.Poza tym mam ze tak powiem lek swiezej daty.

Mozna robic jeszcze zloto koloidalne ale ja tego nie robie.Koszty sa okolo 10
                razwy wieksze.Ale mysle ze kiedys sie na to skusze.

Pozdrawiam Was i zycze udanego sylwestra.

Robert
                • Gość: di Re: Srebro koloidalne IP: 212.127.66.* 04.01.04, 01:36
                  Gdzie taką maszynkę można kupić i ile kosztuje?
              • Gość: venus Re: Srebro koloidalne IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 04.01.04, 04:39
                aaahha to pewnie chodzilo o Nystatyne..
                a to Ok.
                Venu
                • Gość: Robert Re: Srebro koloidalne IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 03:45
                  To bardzo proste urzadzenie

Ja mam taki aparacik jak na tej stronie

www.lyprinol.de/Krebsinfo/Krebsskandal/Patienten/Kolloidales_Silber/kolloidales_silber.html

inne strony

www.ionic-pulser.de/ionic.html

tam wszystko pisze ceny rowniez

Pozdrawiam
                  Robert

• Gość: ewa Re: Srebro koloidalne IP: *.wrzos.wroc.pl 08.01.04, 22:21
      w Farmakologii klinicznej o srebrze koloidalnym jest tylko wzmianka, że służy
      do odkażania błon śluzowych oraz ran- nic więcej. Chyba więc szkoda sobie
      zawracaćtym głowę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka