Gość: GOSIA IP: *.proxy.aol.com 14.02.01, 05:09 Nosze soczewki kontaktowe i pomimo, ze oczy mnie nie bola, to czesto pod koniec dnia sa zaczerwienione.Dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goga Re: Soczewki a czerwone oczy IP: *.upc.chello.no 15.02.01, 00:39 Czesc Gosiu To pytanie dla optyka, ale osmielam sie odezwac, poniewaz kiedys mialam podobny problem. Bylo to uczulenie na srodek konserwujacy w plynie. Po zmianie plynu problem minal. Powodow zaczerwienienia oka moze byc zapewne wiele. Skontaktuj sie z optykiem, gdzie kupilas szkla. Jesli to wina doboru szkiel, a masz jeszcze kilka lub kilkadziesiat par tego samego typu w domu, mozesz je prawdopodobnie wymienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Soczewki a czerwone oczy IP: *.pool.mediaWays.net 26.02.01, 03:35 Jak pociagam sie po wlosach na jajach to mi lzawia oczy.Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Soczewki a czerwone oczy IP: *.chello.pl 16.02.01, 20:18 Od kilku lat nosze soczewki i takze mialam taki problem. Jezeli nie masz uczulenia na jakies substancje, ktore znajduja sie w plynach do czyszczenia szkiel, to zwykle krople "nawilzajace" oko powinny wystarczyc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Soczewki a czerwone oczy IP: *.btinternet.com 17.02.01, 23:59 A moze po prostu je nosisz za dlugo i twoje oczy sa zmeczone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Soczewki a czerwone oczy IP: 213.6.208.47, 62.104.210.* 23.02.01, 23:18 Przemywanie wlasna uryna przyniesie ulge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Soczewki a czerwone oczy IP: *.btinternet.com 24.02.01, 00:00 to prawda ze uryna pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Soczewki a czerwone oczy IP: *.gazeta.pl 28.02.01, 16:14 no wyglupiacie sie ..nie ufam WAM i nie bede sobie przemywac uryna...za zadne skarby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mum Re: Soczewki a czerwone oczy IP: *.pressmedia.com.pl 17.04.01, 20:46 A gdy nie nosiłaś soczewek wszystko było w porządku? Może to po prostu objaw przemęczenia oczu nie mający nic wspólnego z soczewkami. Prawdopodobnie jednak mają rację przedmówcy, zmień płyn do przemywania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Soczewki a czerwone oczy IP: *.home.cgocable.net 23.04.01, 23:49 w moim przypadku musialam pamietac o mruganiu, tak zwyklym mruganiu. To nawilza galke oczna i poprawia "kolorki". pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Soczewki IP: *.miasto.szczecin.pl 24.04.01, 12:43 Od szkoly sredniej nosze okulary. Cos mi po maturze odbilo i sprawilem sobie kontakty. Szesc miesiecy koszmaru. Zapalenie spojowek, wiecznie opuchniete powieki, szkla jezdzace po oku, bez kontroli. Nosze okulary i jest mi z tym dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Soczewki a czerwone oczy IP: *.euv-frankfurt-o.de 17.06.02, 23:36 To na pewno sprawka plynu. Nowe płyny mają mnóstwo środków konserwujących i odbiałczacze, których nie ma np. klasyczny jasnoniebieski płyn pewniej firmy, której nazwy chyba nie powinnan wymieniać :-) . Spróbuj do tego przemywać soczewki przed ubraniem solą fizjologiczną ( NIE uryną ). No i oczywiście, nie noś dłużej niż 8 h , niestety. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś