Dodaj do ulubionych

zapach "chorego" moczu

16.08.11, 22:42
Czytam z zapałem to forum i często piszecie że jesteście w stanie po zapachu rozpoznać czy jest np bakteria coli itp. Proszę spróbujcie zdefiniować ten zapach bo moje dziecko miało tą bakterię (bakteriuria znamienna )i pyro......cośtam ;/, ba nawet ostre zapalenie nerek a ja naprawdę nic nie wyczułam ( mimo że jestem raczej z tych matek przewrażliwionych). Czy pampers czy tetra nie czuję nieprzyjemnego zapachu, mocz mojego bejbe wydaje mi się bezwonny, chociaż teraz wyniki nieco lepsze a wcześniej nie wąchałam pieluchy z takim zaangażowaniem. A może chodzi o technikę, może nie powinnam wąchać pieluchy (która ma swój zapach ) tylko mocz złapany w pojemniczek.
Do czego można porównać ten zapach, bramy w kamienicy, moczu dorosłej osoby, czy może sam fakt wyczuwania jakiegokolwiek zapachu to już sygnał ostrzegawczy?
Obserwuj wątek
    • ata99 Re: zapach "chorego" moczu 18.08.11, 20:47
      Prościej będzie kupić sobie paski do diagnostyki moczu i sprawdzać bardziej obiektywnie.
      • slodki-maus Re: zapach "chorego" moczu 19.08.11, 10:58
        poproszę o podanie nazwy tych pasków, orientacyjną cenę.... czy można to kupić czy zamówić a przeciętnej polskiej aptece bo kiedyś czytałam o tym i chciałam zamówić ale jedyne co mi w aptece zaproponowano to płytki do posiewu moczu (które trzeba następnie dostarczyć do laboratorium)
        • em-k-a Re: zapach "chorego" moczu 19.08.11, 20:28
          witaj,
          tutaj masz nazwę tych pasków
          www.doz.pl/apteka/p35946-URS_10_test_do_ogolnego_badania_moczu_5_szt
          a tutaj masz to samo tylko taniej bo więcej sztuk w opakowaniu
          miniapteka.pl/product_info.php/info/p100325848_URS-10--test--do-ogolnego-badania-moczu--10-szt.html/XTCsid/5adcb1d1776355adfb314a82714dbbf0
    • ata99 Re: zapach "chorego" moczu 21.08.11, 21:14
      Ja kupuję w tej samej aptece Multistcks 10 SG w ilości 100 sztuk za 130 zł. Mam z głowy na ponad rok, dla wszystkich potrzebujących z rodziny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka