Dodaj do ulubionych

Podwójna nerka

12.01.12, 09:53
Witam, mój synek 6 miesięcy ma stwierdzoną podwójną nerkę, w dodatku jakieś zmiany w jednej części tej nerki. Czy ktos się moze z czymś takim spotkał?
Obserwuj wątek
    • bioo Re: Podwójna nerka 12.01.12, 14:14
      moja córka ma nerke zdwojoną oraz podwojny moczowód, miala stwierdzony refluks V stopnia, obecnie po wyłonieniu przetoki moczowodowo-skórnej, sama nerka zdwojona nie jest wadą ani niczym złym, jesteście pod opieka lekarza? to on Wami pokieruje
      • jola_jlj Re: Podwójna nerka 12.01.12, 15:51
        Tak jesteśmy pod opieką urologa dziecięcego, czekamy na scyntografię nerek. Refluksu mały nie ma. To czego się obawiam to zabiegów... a jak u was z jedzeniem? Mój synek nie chce jeść sad mleka to juz wcale nie pije sad
        • bioo Re: Podwójna nerka 13.01.12, 10:51
          Basia je niewiele generalnie, nadrabia mlekiem z piersi smile ma 1,5 roku, u nas zaczęło się od słabego przybierania
          badania nie są bolesne, ale nie należą do przyjemnych sad dziecko nie rozumie wielu rzeczy, ale na szczęście nie pamięta tego smile cóż zrobić? badania są konieczne i ja tak do tego podchodzę, tłumaczę małej, że będzie badanie, dużo się przytulamy, tulimy i ocieramy łzy rozpaczy
          • jola_jlj Re: Podwójna nerka 13.01.12, 18:39
            Piersią karmiłam tylko 3 miesiące, potem butla... Cystografię synek przeżył bardzo, płakał i płakał... mam nadzieję, że scyntygrafia będzie "lepsza". U nas również zaczęlo się od słabego przybierania na wadze i braku apetytu. Teraz jest o tyle lepiej, że zjada zupki, deserki, troszkę kaszki udaje mi się wmusić, no i sinlac. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie konieczna operacja... Scyntygrafię mam za 2 tygodnie i ona powinna wiele nam wyjaśnić.
            • bioo Re: Podwójna nerka 15.01.12, 22:11
              my 2 tyg temu mialysmy scyntygrafie, za miesiac urodynamike pecherza, ja dalam małej hydroxyzyne przed badaniem, było spokojniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka