ibanezy Re: wywalcie worki!!!!!!! 18.01.05, 12:30 dzis odebralam wyniki posiewu MOCZ JEST JALOWY!!!!DZIEKI WAM bo zmienilam sposob pobierania moczu jeszcze wczoraj byly trzy bakterie przy stosowaniu workowa dzis -wczoraj pobieralismy z mezem do jalowego pojemniczkai mamy cudowny wynik.Bog jeden wie-pewnie niepotrzebnie malutka brala antybiotyki i furagin.jestesmy tacy szczesliwi.poizostaje tylko wyjasnic ten stan podgoraczkowy. KOCHANE DZIEKUJEMY P.S MADZIULECtobie stokrotne dzieki za stworzenie tego forum w pewnym sensie uratowalas nasza malenka przed CUM i niepotrzebnym leczeniem.Wszystko dzieki Tobie jeszcze raz dziekujemy OLA ASIA I MACIEK Odpowiedz Link
madziulec Re: wywalcie worki!!!!!!! 18.01.05, 13:30 Mi nie ma za co dziekowac Forum zostalo tylko zalozone przeze mnie - tworzone zas jest przez nas wszystkie, a wlasciwie NAS WSZYSTKICH, bo i Panowie sie zdarzaja, no i nie moge zapomniec o naszym Doktorze ))))) Super, ze badanie ok )) Odpowiedz Link
boglas1 Re: wywalcie worki!!!!!!! 18.01.05, 19:41 madziulec napisała: > Mi nie ma za co dziekowac > Forum zostalo tylko zalozone przeze mnie - tworzone zas jest przez nas > wszystkie, a wlasciwie NAS WSZYSTKICH, bo i Panowie sie zdarzaja, no i nie moge > > zapomniec o naszym Doktorze ))))) > Super, ze badanie ok )) Dzięki - od zawsze piszę ( tj. od połowy grudnia ) , że worek źle , środkowy strumień lepiej a naprawdę jak mamy bez sensu leczyć ( lub NIE !!! ) to lepiej pobrać z cewnika )) Odpowiedz Link
milka72 Re: wywalcie worki!!!!!!! 24.01.05, 18:33 Podpisuję się pod tym apelem obiema rękami!!! Mam ostatnio wyszedł w posiewie Pseudomonas (10^4) - szok. Za namową uczetniczek tegoż forum (!?) po konsultacji z lekarzem powtórzyłyśmy badanie (do pojemniczka - udało się złapać też dzięki radom doświadczonych "refluksowych" mam) i wyszła mieszana flora w ilości nieznamiennej!!! Wywalcie worki i łapcie do pojemników!!! Dużo zdrowia, Milka Odpowiedz Link
barmul Re: wywalcie worki!!!!!!! 27.01.05, 22:18 Niestety, nie zawsze jest to mozliwe, szczególnie u dziewczynek... Majuch siusia cieniutkim strumieniem po nóżce, więc środkowy strumień, pojemniczek jałowy itp odpada. Jedyne co pozostaje w razie wątpliwości to cewnikowanie i zdarza nam się w ostateczności uciekac się do tego sposobu, choć w większości przypadków na szczęście woreczkowe posiewy wychodzą nam jałowe... Odpowiedz Link
zielony_smok To jak pobierać? 27.01.05, 21:36 Przepraszam, może to głupie pytanie, ale nowa tu jestem Jak pobrać mocz siedmiomiesięcznej, bardzo ruchliwej dziewczynki? Nawet z przyklejeniem woreczka jest czasem problem. Acha, i czy fakt pobierania moczu do woreczka może mieć wpływ na liczbę leukocytów? Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: To jak pobierać? 28.01.05, 11:04 Myślę, że na liczbę leukocytów nie powinno to mieć wpływu, chyba że "złapie się" też jakaś nieprawidłowa wydzielina z pochwy (wymaga leczenia). Pozdrawiam,Aga Odpowiedz Link