madziulec 23.02.05, 14:39 zapraszamy do opisu, co sie u kazdego dzieje na bieżąco. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziuta74 Re: WHAT"S UP DOC????? - czyli co u nas? 23.02.05, 14:51 a propos doc - co z naszym lekarzem? wystraszyly go swary głupie? Odpowiedz Link
mami7 Re: WHAT"S UP DOC????? - czyli co u nas? 23.02.05, 15:06 No właśnie, o tym samym pomyślałam niestety. Odpowiedz Link
trudy77 Re: WHAT"S UP DOC????? - czyli co u nas? 23.02.05, 15:20 Właśnie odebrałam wyniki kolejnego posiewu mojego malucha. Tym razem "nieznamienna ilość bakterii". Ponieważ jeszcze jestem zielona , to nie do końca wiem co o tym mysleć. Czy to to samo co posiew jałowy? Chyba nie. Jestem ciekawa, czy przy takim wyniku zostanie w końcu zaszczepiony. Pozdrwaiam. Odpowiedz Link
mami7 Re: WHAT"S UP DOC????? - czyli co u nas? 23.02.05, 15:25 Czyli jest tych bakterii trochę ale mało ))) Stawiam, na zanieczyszczenia moczu. Pytanie skąd się wzięły i jakie granice ma laboratorium i jakie są? Często takim minmum jest 10 do 4, a u dziecka to bardzo dużo. Polecam zapytać w labie. A jakie jest badanie ogólne? Wygląda na to, że będzie dobrze Stawiam, na zanieczyszczenia moczu. Ale informuj )) Odpowiedz Link
madziulec Re: Myszol + jego mama 23.02.05, 15:28 Myszol od poniedzialku choruje. Prawdopodobnie czyms sie zatrul. lekarz, ktory dzis go bardzo wnikliwie zbadal stwierdzil, ze Myszol mogl zjesc cos nawet 2 czy 3 dni wczesniej, a reakcja wystapila dopiero w poniedzialek. Oczywiscie we wtorek oddalismy mocz do analizy, bo wymioty sa jednym z objawow ZUM. Na szczescie ok. Mama Myszola szykuje kolejne materialy na strone i... z prawdziwym niesmakiem patrzy jak niektore osoby wyciagaja rece na zgode, a w drugiej trzymaja noz za plecami. Smutne to, ale prawdziwe. "To nie ludzie, a wilki". Najwazniejsze jednak, aby nasze dzieci byly zdrowe, a reszta to naprawde nieistotne. Odpowiedz Link
azosiolek Re: Myszol + jego mama 24.02.05, 09:13 Z opisywanych przez Ciebie objawow wyglada mi raczej na wirusowke, a nie zatrucie. Matti tez niedawno przez to przeszedl, a co rusz slysze od znajomych mamus, ze ich dzieci tez na to cierpia. To raczej niemozliwe, zeby nagle zapanowala plaga zatruc pokarmowych A to chorobsko jest niestety bardzo zarazliwe. Odpowiedz Link
mami7 Re: Myszol + jego mama 24.02.05, 09:35 azosiolek napisała: > Z opisywanych przez Ciebie objawow wyglada mi raczej na wirusowke, a nie > zatrucie. Matti tez niedawno przez to przeszedl, a co rusz slysze od znajomych > mamus, ze ich dzieci tez na to cierpia. To raczej niemozliwe, zeby nagle > zapanowala plaga zatruc pokarmowych A to chorobsko jest niestety bardzo > zarazliwe. Dodam jeszcze, że ostatnio często też nie bywa przy tym gorączki. Pozdrawiam Odpowiedz Link
azosiolek Matti - po kolejnym USG 01.03.05, 18:31 A u nas - Matti przeszedl dzisiaj kolejne USG (drugie) po ostrzyknieciu teflonem i wizyte kontrolna. USG wyszlo dobrze (brak sladow poszerzenia UKM), wyniki badan moczu tez sie doktorowi podobaly. Za 2 tygodnie mamy CUM, zeby sprawdzic, czy refluks sie zmniejszyl i prosimy o trzymanie kciukow! Ania i Matti Odpowiedz Link