galela 09.03.05, 21:59 Oto one: Z posiewu Escherichia coli(1) Liczba bakterii 1000 W 1 ml moczu (2) Staphylococcus epidermidis (3) Dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaifilip Re: Pomóżcie zinterpretować wyniki 09.03.05, 22:26 Powtórz posiew. Za duża różnorodność bakterii wskazuje raczej na źle zebrany mocz. Jak potrafisz zbierz do sterylnego kubeczka środkowy strumień moczu, jeśli używasz woreczków, najpierw przemyj okolice siusiaka/ psitki rywanolem, osusz jałowym kompresem. I od razu na posiew (a jak nie masz możliwości, to do lodówy). Odpowiedz Link
grazka8 Re: Pomóżcie zinterpretować wyniki 09.03.05, 22:31 Podpisuje sie pod tym co koleżanka napisała i możesz spać spokojnie Odpowiedz Link
grazka8 Re: Pomóżcie zinterpretować wyniki 09.03.05, 23:24 Chciałam się zapytac u kogo leczysz dziecko (jestem z Gliwic) a corke lecze w Zabrzu (mieszkałam tam 18 lat) Odpowiedz Link
galela Re: Pomóżcie zinterpretować wyniki 10.03.05, 09:01 W zasadzie chodzimy tylko do pediatry pani Augustyn - Iwachów. Ostatnio byliśmy u nefrologa pani Morawiec na usg dróg moczowych. Wszystko wydaje się być z Martą w porządku ale spadły jej przyrosty masy ciała z 200 na 80 tygodniowo i stąd te badania. Mocz pobieraliśmy do woreczka po uprzednim umyciu dziecka ale bez riwanolu to może faktycznie wynik zafałszowany. Odpowiedz Link
grazka8 Re: Pomóżcie zinterpretować wyniki 10.03.05, 09:14 A próbowałaś małej diete jeżeli karkisz ją piersią być może nie dojada mała ma 5 miesięcy wiec spokojnie można podać zupki i soczki a swoją drogą czy była robiona morfologia mocz ogólny i jeszcze jedno gdzie robiłaś w Zabrzu posiew? Odpowiedz Link
galela Re: Pomóżcie zinterpretować wyniki 10.03.05, 10:45 Posiew robiliśmy na 3 maja w szpitalu -prywatnie. Wydaję mi się że mleka mam sporo dlatego narazie jej nie dokarmiam a ważymy ją w piątek i jak przyrosty nie będą ok to pomyslimy o dokarmianiu. Mocz ogólny był w porządku a morfologii nie robiliśmy, postanowiliśmy poczekać do piątku z bardziej inwazyjnymi badaniami. Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: Pomóżcie zinterpretować wyniki 11.03.05, 10:43 Jeżeli mocz ogólny w porządku a flora bakteryjna mieszana i w niewielkiej ilości, to raczej przypadkowe zanieczyszczenie i wszystko jest OK! Pozdrawiam,Aga Odpowiedz Link