madziulec 16.03.05, 12:59 czym leczycie? czym leczyliscie?? bo dzis wyczytalam, ze oczywiscie jest olbrzymia gama tak naprawde lekow, a okazuje sie, ze na przyklad nasz furagin moze wywolywac bole zoladka u dzieci ;-((((((( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniakow Re: antybiotyki w leczeniu bakterii w ZUM 16.03.05, 13:12 Ja leczyłam córkę antybiotykiem Zinnat (wysypka, ale pod sam koniec więc jakoś wytrzymałyśmy), Amoksiklav (nic niepokojącego), później Furagina - nie przyjęła się (straszne bóle brzuszka, wysypka i pomarańczowa skóra), Vitabutin (podobne objawy jak Furagina, a nawet gorsze), teraz jesteśmy na Urotrimie i jak na razie jest ok. . Odpowiedz Link
mami7 Re: antybiotyki w leczeniu bakterii w ZUM 16.03.05, 13:12 Co TY z Furaginą, poczytaj ulotki innych antybiotyków A z resztą Wspominana Furagina może wywołać jeszcze więcej szkody, niestety. Nie wyobrażam sobie jednak, co innego w dawce podtrzymującej można podawać dziecku, no jeszcze nowość dla mnie Urotrim. Niestety Nasze dzieci tak maja, muszą coś łykać, jak nie to inne. Patryk miał Zinnat i Amikin przy ZUM. Dobrze, że leżałam z nim w szpitalu i nie miałam okazji, ani tym bardziej głowy, do czytania, bo zwariowałabym chyba po takiej lekturze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
madziulec co do furaginy... 16.03.05, 13:15 No wlasnie dzis sie podlamalam, ale cos brac trzeba i juz. Poczytam moze jest inne wyjscie... Nie wiem. W koncu skoro tyle dzieci bierze furagine to chyba jednak jest w miare ok Odpowiedz Link
grazka8 Re: co do furaginy... 16.03.05, 14:16 Madzia kiedyś był wątek "czy furagina niszczy zęby" ,a z perspektywy czasu myślę że jak są bolące brzuszki ,wysypki to i zęby a przy zumie Unasyn niestety w szpitalu potem Urotrim,Ceclor,Rulid,Augumentin,Zinat Biofuroxyn w zastrzykach 20 szt dwa razy na dzień . Odpowiedz Link
madziulec Re: co do furaginy... 17.03.05, 09:10 O zebach tam nic nie ma. Jest za to przy innych antybiotykach... Juz sie nie moge doczekac, jak to skoncze i sie pojawi na stronie do poczytania )))) Odpowiedz Link
karola_28 Re: antybiotyki w leczeniu bakterii w ZUM 16.03.05, 16:48 my bralismy augmentin (1 raz zum) a pozniej furagina dawka profilaktyczna, no i teraz znowu furagina Odpowiedz Link
joan76 Re: antybiotyki w leczeniu bakterii w ZUM 17.03.05, 08:49 Przy pierwszym zum Zinacef, potem furagin. Przy drugim Vercef, potem furagin. A od dziś... jeszcze nie wiemy, ale chyba będzie Zinacef. Odpowiedz Link
kstepien-klosek Re: antybiotyki w leczeniu bakterii w ZUM 17.03.05, 17:32 My też brałysmy przy zum zinnacef dożylnie!Teraz codziennie siraliden profilaktycznie,od tamtej pory(odpukać)zakarzenia już nie było! Odpowiedz Link