filipaldi Re: czy to od bakterii? 17.03.06, 17:55 Moja corcia ma podejrzenie o zum. W wyniku podwójnym moczu ogólnego wyszły leukocyty 38-40 i liczne bakterie. Natomiast od kilku dni miała też kaszelek pokasływała troszkę ale od dwóch dni kaszel zmienił się w charczenie chrypę zmieniony głos i duże trudności w oddychaniu. Dwa razy byłam u lekarza(u dwóch różnych) dwa razy mocz na posiew (na razie czekamy na wyniki) Lekarz przepisał bactrim i powiedział że ten kaszel to od bakterii. Czy ktoś mial podobne objawy? Z przerażeniem nie śpię po nocach bo mała ciągle się dusi sapie ma trudności z oddychaniem Kasia Odpowiedz Link
magdalena.podlaska Re: czy to od bakterii? 18.03.06, 00:20 A ile ma córeczka? U niemowląt ZUM daje niekiedy dość zaskakujące objawy... Odpowiedz Link
filipaldi Re: czy to od bakterii? 18.03.06, 10:43 Corka ma 8 miesiecy. od wczoraj daje jej bactrim. Dziś kaszel zdaje sie bardziej mokry, tak jakby zaczęło jej sie odrywać. Mam wstępne wyniki bakteria jest rośnie ale jutro dopiero bedzie antybiogram. Drugi wynik bede miała w poniedziałek. Obydwa zbierałam do woreczka. Samej nie udao mi sie do pojemnika przy wielu próbach. A nie mogłam jej podac leku bez pobrania na posiew moczu. jak wyjda różne bakterie to pewnie bede musiała powótyrzyc badania. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
joln Re: czy to od bakterii? 18.03.06, 00:29 szczerze mowiac o takich objawach przy zumie to nie slyszlam! Odpowiedz Link