Dodaj do ulubionych

Drugi raz ZUM??????

04.06.06, 21:00
Zuzia miałA ZUM kiedy skończyła 3miesiące.Wspominam to okropnie, bo za nim usłyszłam co się dzieje dziecko miało2-3 tyg.gorączkę, oczywiście ni ecały czas. Ale np.2dni miała, 5nie. Czasem dochodziły do ponad 39. To moje pierwsze dziecko i gorączkę jedynie kojarzyłam z chorobami gardła.Pediatra na to ty;lko wzruszła ramionami. Zmieniąłam go, był starym ,ślepym dziadkiem,który powinien leczyć zwierzęta a ni eludzi.Po leczeniu antybiotykiem i furaginem koło 2miesięcy było ok. Później robiliśmy co 1-2mies.badania moczu z posiewem i nic się nie działo.
Za kilka dni skończy 19miesięcy,ostatnio coś zaczęło się dziać.Wstyd się przyznać, że w porę nie zareagowałam.Miałam ostatnio problemy dość powążne,w byłej pracy, zajmowałay całą moją głowę, do tego w domu z mężem zaczęło coś się psuć. Zuzia marudziła strasznie,dotykała swoją malutką, jakby ją swędziała, piekła, smarowałąm jej Clotrimazolum, może trcohę pomagało na krótko.Czasem po kąpieli nie dała nawet mi zajrzeć, czy w szystko dobrze.Apetyt jej nie dopisywał.W końcu w czwartek zaczeła mieć temperaturę niewielką, a w piątek po południu miała 39,1.Poszliśmy do lekarza, ale nie pedaiatry, cóż daj antybiotyk.Badania moczu i posiewu nie robiliśmy , był piątek późne południe, a ja wiedziałm że ta noc będzie długa i dałam jej antybiotyk.Teraz już jest lepiej, ale idę do naszego pediatry.Nie jestem lekarzem i nie mam badań moczu, ale wydaje mi się że to na pewno zakażeni eukładu moczowego. Cały cza smyślę skąd to się bierze. Mała miała USG po pierwszym ZUM i było OK.A może zwyczjnie w świecie podziębiła się, usiadła na piasek.

Czy po tak długim czasie bez ZUM, może to być spowodowane jakąs ukrytą wadą ukłądu, czy raczej inna przyczyna.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka