Dodaj do ulubionych

operacja na Kopernika w W-wie

26.06.06, 22:16
Witam,
zwracam się do Was poraz pierwszy, choć forum czytuję dość regularnie. Jestem
mamą rocznego malucha z refluxem IV stopnia (jednostronny). W tym tygodniu
dowiedziałam się, że niestety w lipcu czeka nas operacja. Proszę mamy,
których dzieci były operowane na Kopernika o opis pobytu w szpitalu - czy np.
można być z dzieckiem do momentu zaśnięcia, czy dziecko po operacji było
unieruchomione, ile trwa operacja ? Jesteśmy pod opieką dr Jurkiewicz.
Martwię się straszliwie jak mały to zniesie. Tym bardziej, że mamy już za
sobą 5-dniowy pobyt w szpitalu (w Dziekanowie) i ok. 2-tygodniową traumę po
powrocie do domu.
Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • dominika_adamczyk Re: operacja na Kopernika w W-wie 07.07.06, 15:06
      czy dobrze rozumiem, ze w Dziekanowie bylo tak okropnie? My leczymy synka w
      Centrum Zdrowia dziecka w wawie. Mam duzo zastrzezen i myslalm o konsultacji z
      innym lekarzem w Dziekanowie. Nic nie wiem o szpitalu na Kopernika.
      • aniaszcz Re: operacja na Kopernika w W-wie 11.07.06, 00:26
        Ależ niesmile W Dziekanowie znaleźlismy się z wysoką temperaturą, było podejrzenie
        ZUMu, co zresztą badania nie potwierdziły. Temperatura nie ustępowała, więc
        mały dostawał antybiotyk dożylnie - stąd pewnie ta trauma. Po powrocie do domu
        nie dał się nawet na chwilkę położyć na przewijaku, strasznie płakał.
        Jeśli zaś chodzi o opiekę w szpitalu w Dziekanowie, to pielęgniarki były miłe i
        pomocne, mieliśmy też pojedynczy pokój z łazienką. Myślisz pewnie o konsultacji
        z dr Gruchalskim. My nie byliśmy u niego, ale wiele forumowych mam go poleca.
        Jeśli masz wątpliwości co do prowadzenia Waszego synka w CZD, to koniecznie
        skonsultuj to z innym lekarzem. My sami na początku leczyliśmy synka u lekarza
        (zresztą często polecanego na tym forum), który po wykonanej cystografii
        (reflux IV stopnia jednostronny) zalecił kontrolować sytuację co 2, 3 miesiące
        badaniem USG. Właściwie przez przypadek trafiliśmy do chirurga dziecięcego dr
        Jurkiewicz, która specjalizuje się w wadach układu moczowego. Od razu po
        obejrzeniu zdjęć z cystografii podejrzewała zastawki i zleciła dalsze badania -
        cystoskopię i urodynamikę (miał zastawki i niewielkie zmiany w pęcherzu). Za 2
        dni idziemy jednak na operację, nerka nie rośnie i są zmiany w miąższu. Co
        więcej przypadek mojego synka jest taki, że nigdy nie miał ZUMu. Jak był
        malutki ciągle bardzo płakał - w przychodni patrzyli na mnie jak na idiotkę i
        na każdej wizycie słyszałam, że to kolka + co raz większe dawki esputiconu. W
        końcu sami prywatnie zrobiliśmy USG brzuszka i wszystko było jasne.
        • dominika_adamczyk Re: operacja na Kopernika w W-wie 11.07.06, 14:57
          Dzieki za odpowiedz. Rozumiem, ze decydujecie sie naoperacje na Kopernika ze
          wzgledu na dr.Jurkiewicza? Czy on przyjmuje gdzies prywatnie?
          • aniaszcz Re: operacja na Kopernika w W-wie 11.07.06, 21:25
            Tak, decydujemy się na Kopernia ze względu na dr Jurkiewicz.
            A dr Beata Jurkiewicz przyjmyje prywatnie w klinice Bios ul. Szaserów 38 (nie
            mylić ze szpitalem na Szaserów), tel. 610 40 47. Przyjmuje też państwowo w
            przychodni specjalistycznej urologicznej przy szpitalu na Kopernika - tel. 829
            41 20. Ale uwaga - termin wizyty do niej w czerwcu był na październik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka