kalaga1 14.09.06, 08:27 mam pytanko jak wyżej czy ktoś stosował Macmiror. Moja córka ma zaczerwienione okolice "wejścia do pochwy" i lekarka przepisała nam macmiror na zaczerwienienie. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z ta maścią. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulaw Re: MACMIROR - czy ktoś stosował 14.09.06, 11:56 Ja znam Macmiror w czopkach, bardzo dobry, mały inwazyjny dwuskładnikowy lek (działa miejscowo, czopki np. są polecane ciężarnym) - praktycznie na wszystko. Warto kupić/ warto zastosować pozdr Odpowiedz Link
maladorotka Re: MACMIROR - czy ktoś stosował 14.09.06, 21:38 Masc bardzo dobra, tylko pamietaj, by wciskac ja do srodeczka do pochwy. Jesli malej nie przejdzie radze zrobic wymaz z pochwy. Mojej malej ta masc nie pomogla, bo miala e.coli, pomogla dopiro masc gentamycynowa oczna i szczepionka Uro - vaxom. Ile mala ma latek? Odpowiedz Link
kalaga1 Re: MACMIROR - czy ktoś stosował 15.09.06, 09:00 moja Ola ma 2 lata. A wymaz z pochwy to trzeba zrobić a szpitalu czy jakimś labolatorium. Mogę to zrobić sama czy potrzebno jest trzecia osoba. Dzięki za odpowiedź. czekam na efekty maści. pozdrowienia Odpowiedz Link
madziulaw Re: MACMIROR - czy ktoś stosował 15.09.06, 09:25 Gentamycynę (+ jakiś inny antybiotyk, nie pamietam jaki), która jest bardzo skuteczna zawiera równiez Triderm. Baaardzo go wszędzie wszystkim polecam, również dla dzieci (nam 1wszy raz przepisal tę maść pediatra dla Mikołajka). Pobranie wymazu - musisz znależź laboratorium, które pobiera wymaz u siebie (ma fotel ecc) --w Warszawie np. robi to Bakter na Targowej. pozdr Odpowiedz Link
maladorotka Re: MACMIROR - czy ktoś stosował 15.09.06, 13:29 Jesli chodzi o wymaz, kazde laboratorium to robi, fotel niepotrzebny. Odpowiedz Link
maladorotka Re: MACMIROR - czy ktoś stosował 15.09.06, 13:31 A propos tridermu, mimo, ze zawiera gentamycyne, to pozostałe skladniki nie nadaja sie na blony sluzowe, czyli takze do pochwy. Tylko masc oczna gentamycynowa, triderm absolutnie nie. Odpowiedz Link
madziulec Sklad tridermu 15.09.06, 14:03 Skład 1 g maści lub kremu zawiera 0,5 mg betametazonu w postaci dipropionianu, 10 mg klotrimazolu i 1 mg gentamycyny w postaci siarczanu. Odpowiedz Link
madziulaw Re: MACMIROR - czy ktoś stosował 15.09.06, 14:25 no to mamy jasność. zgadza sie - tridermu nie podaje się wewnętrzenie. Odpowiedz Link