Dodaj do ulubionych

odparzenie krocza a zum

26.09.06, 13:34
Moja córka (11mscy) przechodzi teraz leczenie zumu w szpitalu. Dręczy mnie
to, że moje zaniedbanie mogło byc tego przyczyną. Dwa dni przed
zachorowaniem, mała odparzyła sobie pupę, bo miałam katar i nie wyczułam w
porę kupy. Czy z waszych doswiadczeń wynika , że może to być bardzo
prawdopodobna przyczyna?
Obserwuj wątek
    • anusia_29 Re: odparzenie krocza a zum 01.10.06, 20:21
      Mnie też dręczy to, że mogłam szybciej rozpocząc leczenie, ale tak widocznie
      miało być. Myślę, że to nie odparzenie jest przyczyna ZUM-u. Moja corka miała
      5m-cy, gdy miała pierwszą infekcję drog moczowych. Gorączkowała przez 3 dni
      powyżej 39*C, to było najprawdopodobniej odmiedniczkowe zapalenie nerek. Brała
      przez 7 dni antybiotyk, potem Furagin. Po 4 dniach bez Furaginu znow białko w
      moczu, bakterie, i inne. Nikt nie robił posiewu, więc nie wiem, jaka to była
      bakteria. W czerwcu przez 17 dni antybiotyk, Furagin i na początku lipca znów
      bakterie w moczu. Z Poradni nefrologicznej natychmiast skierowano nas do
      szpitala, tam cystografia wykazała lewostronny refluks IV stopnia, Urografia
      wykazała nefropatię refluksową, Cystoskopia zwężenie cewki moczowej i podwójny
      moczowód po lewej stronie. ale zanim poznałam wyniki badań, też myslalam, że te
      infekcje to z tąd, że pewnie niedoststecznie dbam.
    • szeniaa Re: odparzenie krocza a zum 03.10.06, 12:45
      pytałam kiedyś o to lekarkę. Oto jej odpowiedź; bakterie są wszędzie, w
      powietrzu w wodzie, no wszędzie , i zdrowy silny organizm potrafi się przed nimi
      obronić, akurat u pani córki okazuje się że układ moczowy był osłabiony więc się
      tam zagnieździły i już.a o higienę przecież trzeba dbaź , ale pani dba ,prawda?
      Tak mi powiedziała i tak to sobie rozumiwm.
      Odparzenie mogło tylko nieco ułatwić infekcję, mogłaś też sama niechcacy
      zapruszyk ujście cewki kałem.Uważam jednak że gdyby było wszystko w porządku to
      raczej nic by nie załapała.Zrób koniecznie te badania i nie uciekaj tak przed ta
      cystografią bo możesz jej bardziej zaszkodzic.Mnustwo ludzi miało rentgena dróg
      moczowych kobiety tez i mają zdrowe własne dzieci. Nie przesadzaj. powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka