Dodaj do ulubionych

dr Kroll poznan

08.11.06, 07:34
Mam pytanie czy ktoś się zetknąl z p.dr. Kroll z Poznania???

Obserwuj wątek
    • dora9920 Re: dr Kroll poznan 13.11.06, 15:00
      Tak, bardzo specyficzny człowiek. Niedawno wykryto wadę u mojej 9-
      miesięcznej,poleciła mi go rehabilitantka, mówiąc, że jak do urologa
      dziecięcego, to "tylko do niego". Byłam na kilku wizytach, również na badaniach
      na Szpitalnej i mówiąc szczerze mam bardzo mieszane uczucia. Sama szukam
      szerszych informacji (zob. mój wcześniejszy post)ale niestety, znajduję
      niewiele głosów na ten temat.
      • tuttalucia1 Re: dr Kroll poznan 14.11.06, 07:19
        Dla mnie wydał się niby symatyczny i nawet nie szczedził krytki naszym
        poznaniskim metodom leczenia refluxu.Ale na dzien dobry powiedzial, że szkoda,
        że nie do operacji???

cieżko w tyma naszym Poznaniu Bernardczyk to wredna baba płakalam przez nia
        sporo jak mi zaczela czarny scenariusz przedstawiac ....szkoda wracać!
        ponoc wiekszosc na szpitalnej tylko kasa sie liczy wiec generalnie klapa
    • dora9920 Re: dr Kroll poznan 15.11.06, 18:27
      No właśnie. Kasa.
      Moja córeczka ma niewielki reflux I/II i ma na to brać Visacare po 1/4 tabletki
      dziennie (na ulotce jest informacja, żeby nie stosować u dzieci) a oprócz tego
      Furagin (3x1/4 tabletki) 14 dni na przemian z Baktrimem (2x2.5 ml) 7 dni. Ale
      niestety problem jest szerszy, bo jest też dodatkowa nerka i moczowód,który ku
      wylewnej radości dr Krolla trzeba usunąć. Mnie ta wylewna radość raczej
      odstręcza i gdybym tylko nie obawiała się narazić małej na kolejne badania
      (cystoskopia w narkozie, cystografia - rentgen)poleciałabym jeszcze pod jakiś
      dobry adres, żeby poszukać innej metody. Dowiadywałam się nawet w Warszawie,
      ale niegdzie oczywiście nie postawią diagnozy bez indywidualnie
      przeprowadzonych badań. Do tej kobiety na Szpitalnej nie trafiłam, za to
      spędziłam tam jeden dzień i to mi wystarczy, żeby wiedzieć, jak bardzo nie
      chciałabym tam z małą trafić.
      • agatkar1 Re: dr Kroll poznan 15.11.06, 22:51
        Dziewczyny, nie wiecie co piszecie, Ci lekarze są dobrymi specjalistami i
        właśnie dr Kroll i dr Berdnardczyk, według mnie, zasługują na miano dobrych
        lekarzy. Moją córę prowadzi dr Berdnardczyk, jest specyficzną kobietą, ale
        bardzo nam pomogła. Moja córa miala operację na szpitalnej, nie zapłaciłam ani
        grosza, mało tego, wszystko się udało jest ok, była operowana przez dr
        Berdnardczyk i wiem, że ona poświęca się swojej pracy maksymalnie, wiedziała
        wszyskto o każdym pacjencie w szpitalu, nawet jeśli nie byli to jej pacjenci.
        Co do dr Krolla to słyszałam o nim wiele, że jest najlepszym urologiem. Gdy
        leżałyśmy w szpitalu operował taką małą dziewczynkę, sierotę, operacja trwała
        ponad pięć godzin, a ten doktor później, nawet jeśli nie miał dyżuru w
        szpitalu, przyjeżdżał, by sprawdzić jak się czuje, nasłuchałam się od ludzi
        samych pozytywów co do tego lekarza.
        • agatkar1 Re: dr Kroll poznan 15.11.06, 22:55
          jeśli chcecie napiszcie na priv, to troszkę więcej Wam opowiem, bo były też
          negatywy (nie jeśli chodzi o tych lekarzy, ale ogólnie o innych i o szpital),
          ale to może nie na forum....
          • agatkar1 Re: dr Kroll poznan 15.11.06, 23:08
            zapomniałam napisać najważniejsze....
            Jagoda jest zdrowa! Nie ma refluksów, przechodzimy na zioła, koniec z innymi
            lekami, a to dla mnie się najbardziej liczy!!!!

• tuttalucia1 Re: dr Kroll poznan 17.11.06, 07:18
              Dziekuje za info...

Cieszę sie że Jagoda wyzdrowiała smilea jesli wolno spytac to na co chorowala
              a co do lekarzy zawsze sa pacjenci zadowoleni i nie!
              Dla mnie ten Kroll tez wydaje sie sympatyczny ale Bernardczyk to kobieta pewnie
              dobry specjalista ale człowieczenstwo zgubila ...
              Kontaktowałam sie z 4 urologami i tylko ona kazala cystoskopie robic!!!

• dora9920 Re: dr Kroll poznan 17.11.06, 16:15
                Właśnie weszłam na forum i cieszę się, że w końcu widzę jakiś głos i to
                pozytywny w sprawie (dr Krolla i innych ze Szpitalnej). Też się cieszę, że
                córeczka wyzdrowiała. U mojej niestety - bakterie w moczu, mimo ciągłego
                brania leków.
                Co do dr Krolla,(dr Bernardczyk nie znam)- nie mam broń Boże zastrzeżeń do
                fachowości. I podzielam zdanie, że jest sympatyczny. Dotąd jednak nie słyszałam
                wielu (właściwie w ogóle nie słyszałam) opinii na jego temat. Natomiast takie
                zamiłowanie do metod operacyjnych - no cóż - w matce budzi już nawet nie tyle
                wątpliwości, co raczej silną potrzebę najlepiej - kilkukrotnej weryfikacji-
                zanim odda dziecko pod nóż. Chętnie dowiem się czegoś więcej o Szpitalnej. W
                końcu czeka mnie tam dłuższy pobyt z małą.
      • alergenzb do dora9920 18.11.06, 01:59
        Masz rację. Lepiej tam nie trafiać.
        Podzielam twoje zdanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka