Dodaj do ulubionych

Pyt. do mam dziewczynek z refluksem

06.02.07, 13:37
Hej mam pytanie czym podmywać córeczce pochwę? czy uzuwać białą wydzielinę?
Obserwuj wątek
    • annakamila Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 06.02.07, 14:07
      Moim zdaniem nie powinno byc zadnej bialej wydzieliny wiec warto udac sie do
      ginekologa i ustalic przyczyne. Wtedy dopasujesz forme przemywania (+leczenie)
      do przyczyny. Jesli jest inf bakteryjna mozna przemywac leciutkim roztworem
      nadmanganianu potasu (lekki róz) w przypadku infekci drozdzakiem czyli inf
      grzybicznej mozna stosowac wywary z kory debu, nagietka (czyli ziola + goraca
      woda+ostudzenie).
      Anna Kamila
      • kaha1 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 10.02.07, 09:57
        mam 2 córki i nie mają białej wydzieliny.
        Myję je gąbką z płynem do higieny intymnej.
    • szeniaa Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 12.02.07, 13:36
      my miałyśmy u młodszej córy
      nefrolog kazała nam smarować clotrimazolem, gentamicin i chibroxin te dwie
      ostatnie na recaptę clotrimazol dostaniesz bez recepty i uwaga wydzielina po
      pierwszym dniu ma być mniejsza a wdrugim zniknąć jeżeli jesdt inaczej to
      koniecznie lekarz specjalista , pewnie ginekolog u nas tym problemem zajęła się
      nefrolog
      do mycia wywar z kory dębu a nadmanganian potasu do kąpieli aż srom będzie
      czyściusieńki, pieluchy tetrowe- tak my miałysmy robić i przyznam że pomogło
      pozdrawiam
      • phantomka Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 09:08
        Tak jak radza dziewczyny - ja tylko dodam, ze gdybys szla do ginekologa czy
        nefrologa, to nie myj wczesniej corki na ta wizyte. Ja poszlam do ginekolog i
        ona mowila, ze nastepnym razem mam nie myc cory, bo ona musi miec z czego
        pobrac material do badan.
        • magda8867 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 14:19
          Po 1. myć samym płynem do hig. intymnej i płukać bieżącą wodą, ale bez gąbki bo
          w gąbce siedzi najwięcej bakterii!!
          Po 2. W razie zaczerwienia pupy stosować nasiadówki w korze dębu, ewent.
          nadmang. potasu(takie fioletowe tabletki rozpuszcza się w wodzie żeby była
          różowa)
          Po 3. Moja nefrolog ze szpitala uniwersyteckiego Prokocim w Krakowie zakazuje
          mi smarowanie jakimikolwiek antybiotykami a Clotrimazol to antybiotyk, w razie
          zaczerwienienia nasiadówki i jeśli jest infekcja to wtedy dopiero rozważa sie
          antybiotyk
          Ja mojej 21 mies. córeczce, która ma refluks 2st. robie prysznic, wydaje mi się
          że tak zdrowiej dla pupy, płukam bieżącą wodą, a kąpanie jest 2razy w tyg.,
          kiedy mycie głowy
          • kaha1 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 14:22
            do kogo tam chodzisz?
            bo my też smile
            • magda8867 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 18:21
              W Prokocimiu chodzę do doktor Barbary Badowskiej, a Ty?
              • kaha1 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 19:37
                też
                choć dopiero jeden raz byłyśmy
                ale będziemy chodzić na stałe. Jesteś zadowolona?
                • magda8867 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 14.02.07, 13:34
                  napisz na gg. jak masz 5650590

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka