100krotka14 06.02.07, 13:37 Hej mam pytanie czym podmywać córeczce pochwę? czy uzuwać białą wydzielinę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annakamila Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 06.02.07, 14:07 Moim zdaniem nie powinno byc zadnej bialej wydzieliny wiec warto udac sie do ginekologa i ustalic przyczyne. Wtedy dopasujesz forme przemywania (+leczenie) do przyczyny. Jesli jest inf bakteryjna mozna przemywac leciutkim roztworem nadmanganianu potasu (lekki róz) w przypadku infekci drozdzakiem czyli inf grzybicznej mozna stosowac wywary z kory debu, nagietka (czyli ziola + goraca woda+ostudzenie). Anna Kamila Odpowiedz Link
kaha1 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 10.02.07, 09:57 mam 2 córki i nie mają białej wydzieliny. Myję je gąbką z płynem do higieny intymnej. Odpowiedz Link
szeniaa Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 12.02.07, 13:36 my miałyśmy u młodszej córy nefrolog kazała nam smarować clotrimazolem, gentamicin i chibroxin te dwie ostatnie na recaptę clotrimazol dostaniesz bez recepty i uwaga wydzielina po pierwszym dniu ma być mniejsza a wdrugim zniknąć jeżeli jesdt inaczej to koniecznie lekarz specjalista , pewnie ginekolog u nas tym problemem zajęła się nefrolog do mycia wywar z kory dębu a nadmanganian potasu do kąpieli aż srom będzie czyściusieńki, pieluchy tetrowe- tak my miałysmy robić i przyznam że pomogło pozdrawiam Odpowiedz Link
phantomka Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 09:08 Tak jak radza dziewczyny - ja tylko dodam, ze gdybys szla do ginekologa czy nefrologa, to nie myj wczesniej corki na ta wizyte. Ja poszlam do ginekolog i ona mowila, ze nastepnym razem mam nie myc cory, bo ona musi miec z czego pobrac material do badan. Odpowiedz Link
magda8867 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 14:19 Po 1. myć samym płynem do hig. intymnej i płukać bieżącą wodą, ale bez gąbki bo w gąbce siedzi najwięcej bakterii!! Po 2. W razie zaczerwienia pupy stosować nasiadówki w korze dębu, ewent. nadmang. potasu(takie fioletowe tabletki rozpuszcza się w wodzie żeby była różowa) Po 3. Moja nefrolog ze szpitala uniwersyteckiego Prokocim w Krakowie zakazuje mi smarowanie jakimikolwiek antybiotykami a Clotrimazol to antybiotyk, w razie zaczerwienienia nasiadówki i jeśli jest infekcja to wtedy dopiero rozważa sie antybiotyk Ja mojej 21 mies. córeczce, która ma refluks 2st. robie prysznic, wydaje mi się że tak zdrowiej dla pupy, płukam bieżącą wodą, a kąpanie jest 2razy w tyg., kiedy mycie głowy Odpowiedz Link
kaha1 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 14:22 do kogo tam chodzisz? bo my też Odpowiedz Link
magda8867 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 18:21 W Prokocimiu chodzę do doktor Barbary Badowskiej, a Ty? Odpowiedz Link
kaha1 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 13.02.07, 19:37 też choć dopiero jeden raz byłyśmy ale będziemy chodzić na stałe. Jesteś zadowolona? Odpowiedz Link
magda8867 Re: Pyt. do mam dziewczynek z refluksem 14.02.07, 13:34 napisz na gg. jak masz 5650590 Odpowiedz Link