Dodaj do ulubionych

dziewczyny - pomozcie

14.05.07, 17:09
Synek 5 lat, jakis czas temu ok 19tego kw. zacząl narzekac - i bardzo płakac , ze go boli jak siusia, nawet suski byly z krwia. oczywiscie ogolne badanie moczu, wyniki zle , a nawet bardzo zle , liczne bakterie, wysokie leukocyty, nie mam przed soba tego wyniku , ale byl ogolnie zly,
dostal antybiotyk Zinat o podobno wysokim spektrum, bez posiewu i antybiogramu, zeby szybciej przeleczyc ; chociaz pytalam lekarki czy by nie zrobic
w czasie leczenia robione bad. ogolne - wynik - ok.
po leczeniu po ok tyg. znow ogolne bad moczu , dla kontroli i trach wynik zły sad, mocz na posiew - i kur... cze e-coli(ale nie spuscilam pierwszego moczu - czy to moze powodowac zaklamanie wyniku az takie??) - normalnie załamka
juz mam dośc jego chorób - brak sił

dodam że ZUM wystąpiło u niego pierwszy raz , wczesniej jego siostra jak byla malutka miala - teraz ma prawie 3 latka - czy ją też przebadać ?? sad

co radzicie teraz
co najpierw , bo juz zupelnie głupiej od tego
i nie wiem co dalej
a lekarze jak zwykle zbywają

jestem z Wrocławia

pozdrawiam i czekam na odp

bezsilna
Obserwuj wątek
    • gusia210 Re: dziewczyny - pomozcie 14.05.07, 20:35
      a jakie miano tej E.Coli Wam wyszło?
      • gochamasl Re: dziewczyny - pomozcie 14.05.07, 21:13
        < 10 do 2 CFu/ml
        • madziulec Re: dziewczyny - pomozcie 14.05.07, 21:53
          malo!!!
          krwiomocz ale nie zakazenie e.coli.

Cos innego nie ZUM.
          • gochamasl Re: dziewczyny - pomozcie 14.05.07, 22:05
            a mozesz cos jasniej , wiecej...
            tzn.nie trzeba sie tym przejmwac czy co?

bo martwie sie
            • madziulec Re: dziewczyny - pomozcie 14.05.07, 23:27
              Przejmowac sie, jak najbardziej. ALe nie pod wzgledem takim, ze jest to zakazenie ukladu moczowego.
              Trzeba zastanowicz sie skąd wzial sie krwiomocz lub krwionkomocz - jakie moga byc przyczyny. Podejrzewam, ze to problem nerkowy, ale radzilabym wizyte u lekarza mi mo wszystko.

Czy badac coreczke? Hmm.. Powiem Ci tak. Swojego czasu tu na forum zadawalam takie pytania nt. dziedzicznosci chorob nerek. Sa dziedziczne. Sama znalazlam gdzies w internecie badania nt. refluksu u rodzenstwa (jest korelacja, ale u rodzenstwa mlodszego jest refluks nizszego stopnia, o ile wystepuje). Ja na Twoim miejscu bym przebadala, szczegolnie, ze mowisz o epizodzie ZUM.
              • gochamasl Re: dziewczyny - pomozcie 15.05.07, 07:13
                a jakie mogą byc przyczyny tego krwiomoczu??

twoim zdaniem?
                • madziulec Re: dziewczyny - pomozcie 15.05.07, 08:24
                  Ha!! Kochana.
                  Jakies problemy z nerkami mowiac najogolniej. ALe konkretnie nerki, nie moczowody, nie cewka, nei pecherz..

Ale ja w ogole jestem przeciwna takiemu "wrozeniu z fusow" dlatego ani nie chce Cie straszyc ani uspokajac, bo nie wiem. Wiem tylko, ze to nie jest dobrze i ze lepiej pojsc do lekarza, by spojrzal, lepiej zrobic o jedno badanie za duzo niz o jedno za malo i potem sobie pluc w brode.
                  • gochamasl Re: dziewczyny - pomozcie 15.05.07, 21:11
                    byłam u lekarki, przepisała bactrim, a jak po nim nie przejdzie to do nefrologa
                    • madziulec Re: dziewczyny - pomozcie 15.05.07, 21:13
                      To tylko leczenie objawowe a nie przyczynowe.
                      • gochamasl Re: dziewczyny - pomozcie 17.05.07, 22:26
                        tzn?
                        mozesz napisac cos wiecej, co proponujszesz , nakieruj cos
                        • madziulec Re: dziewczyny - pomozcie 18.05.07, 08:23
                          Napisze jak ja to widze.
                          Nie znam oczywiscie Twojego dziecka, nie widzialam na oczy jego wynikow i byc moze gdybym je przejrzala wpadlabym na zupelnie inny pomysl.

Problem wg mnie nie polega na tym by leczyc objaw, ale by znalezc przyczyne. To tak jak z zakazeniem uklado moczowego. Co z tego ze dajemy antybiotyk, przy okazji oczywiscie oslabiajac organizm jak nie szukamy przyczyn tego zakazenia? Jesli znamy przyczyny to wiemy jak dalej postepowac.

Wg mnie oczywiscie, ale to moze byc calkowicie mylne - krwinki w moczu sa z nerek - tak wiec trzeba je przede wszystkim zbadac. Choc oczywiscie wpada mi do glowy jeszcze cos, ale... tu rzeczywiscie musialabym miec wyniki przed oczyma i to wszystkie, a nie tylko ostatnie.
                          Nerki najlepiej zbadac przez biopsje, by wiedziec, czy jest ok czy nie.
                          Nie wiem jednak czy ktos sie na to zdecyduje, bo oczywiscie niee beda szukac takich przyczyn tylko standardowego zakazenia i juz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka