ikaes 27.09.07, 12:41 Właśnie, na czym polega cystografia, mniej więcej wiem, ale jak to wygląda w praktyce. I dlaczego muszę zglosić sie do szpitala z dzieckiem dzień wcześniej ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunia9952 Re: Czy cystografia jest robiona pod narkozą ? 27.09.07, 15:06 witaj!CYSTOGRAFIA NIE JEST WYKONYWANA POD NARKOZA.MOJ 2 LETNI SZYMONEK MIAL JA ROBIONA 2 RAZY. Odpowiedz Link
azosiolek Re: Czy cystografia jest robiona pod narkozą ? 27.09.07, 15:58 Dlaczego dzień wczesśniej - nie potrafię Ci powiedzieć, może to wynikać z procedur szpitala. W naszym zgłaszamy się w dniu cystografii z samego rana. Normalnie nie jest ona robiona pod narkozą, być może w jakichś szczególnych przypadkach? Cewka moczowa jest tylko znieczulana miejscowo dla wprowadzenia kontrastu. Odpowiedz Link
guderianka Re: Czy cystografia jest robiona pod narkozą ? 30.09.07, 09:08 dzien wcześniej może po to by przeprowadzic w warunkach szpitalnych odpowiednie badania-moczu,krwi, żeby umówić termin. dzieci "oddziałowe" mają szybszy termin badania niż dzieci czekające w normalnej kolejce(przynajmniej u nas) Odpowiedz Link
amparito1 Re: Czy cystografia jest robiona pod narkozą ? 30.09.07, 20:52 dzień wcześniej tylko po to, aby wypisać kartę przyjęcia do szpitala i zbadać dziecko przez lekarza, rano nie ma kto tego zrobić, bo lekarze mają obchód, a pielęgniarki podają leki, przygotowują dzieci do badań, itp... to nie jest specjalnie skomplikowane badanie, także pod narkozą nie wykonuje się jego Odpowiedz Link
slonko1335 Re: Czy cystografia jest robiona pod narkozą ? 01.10.07, 07:04 Dziewczyny a dziecko ma spokojnie leżeć w czasie tego badania? Moja córka do usg jamy brzusznej musiała być uśpiona. Ona na widok lekarza czy pielęgniarki dostaje histerii, nie da się dotknąć, więc na spokojne leżenie nie ma szans...ze strachem myślę o czekającej nas cystografii i scyntygrafii... Odpowiedz Link
slonko1335 Re: do Guderianki 01.10.07, 07:06 Guderianko o ile pamietam jesteś ze Szczecina. Gdzie robiłaś to badanie? na Unii? Odpowiedz Link
guderianka Re: do Guderianki 02.10.07, 13:09 Nie. wszelkie badania wraz z pobytem na oddziale były robione na wojciecha. na unii tylko badanie nerek-bo tam mają sprzęt Odpowiedz Link