pimpusia81 16.10.10, 15:20 Pensja na zagospodarowanie brałyście czy nie brałyście jeśli nie to czemu.Bo ja cały czas się nie wiem .Przeraza mnie to ,że trzeba oddać kwotę brutto a nie netto Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shiva772 Re: Pensja na zagospodarowanie 16.10.10, 21:15 Brałam, owszem, czemu nie? Poważnie traktowałam i taraktuje swoją pracę, wiedziałam, że rezygnować bez hiperważnych powodów nie będę. Odpowiedz Link
jaktosik Re: Pensja na zagospodarowanie 17.10.10, 11:03 Złożyłam wniosek, ale jeszcze nie dostałam. Czy ew. zwrot jest w części proporcjonalnej do okresu zatrudnienia (w kontekście tych 3 lat)? Odpowiedz Link
mgosia_k1 Re: Pensja na zagospodarowanie 25.10.10, 22:20 ja też brałam na początku swojej pracy, ale nic nie musiałam oddawać. pracuję w swojej szkole już 10 rok, a zwrócić trzeba jeżeli nie przepracuje się 3 lat w tej samej szkole: Art. 61. 1. Nauczyciel, który uzyskał stopień nauczyciela kontraktowego w ciągu dwóch lat od dnia podjęcia pierwszej pracy zawodowej w życiu w szkole i posiada kwalifikacje wymagane do zajmowania danego stanowiska, otrzymuje w szkole wskazanej jako podstawowe miejsce zatrudnienia na swój wniosek jednorazowy zasiłek na zagospodarowanie w wysokości dwumiesięcznego otrzymywanego wynagrodzenia zasadniczego. Do pierwszej pracy zawodowej w życiu nie zalicza się pracy wykonywanej w okresie studiów lub nauki w zakładzie kształcenia nauczycieli. 2. Prawo do złożenia wniosku o wypłacenie zasiłku na zagospodarowanie przysługuje nauczycielowi w okresie roku, licząc od dnia uzyskania stopnia nauczyciela kontraktowego. 3. Zasiłek na zagospodarowanie podlega zwrotowi, jeżeli nauczyciel nie przepracuje w szkole trzech lat, licząc od dnia uzyskania stopnia nauczyciela kontraktowego. W szczególnie uzasadnionych przypadkach organ prowadzący szkołę może zwolnić nauczyciela w całości lub w części z obowiązku zwrotu zasiłku. Odpowiedz Link