Dodaj do ulubionych

urlop zdrowotny

23.02.13, 18:20
Witajcie! Bardzo proszę o pomoc, może ktoś mi wyjaśni z prawnego punktu widzenia, jak to wygląda. Jestem czynnym nauczycielem w gimnazjum już 18 lat (5 w podstawówce, potem w gimnazjum). W roku 2008 korzystałam z rocznego urlopu na poratowanie zdrowia. Teraz chciałabym skorzystać po raz drugi z takowego urlopu. Mam kłopoty ze zdrowiem swoim i syna i to są sprawy, kórych nie da sie wyleczyć w kilka dni.
Mimo wszytsko boje sie zwolnienia po powrocie z urlopu. Dawniej było tak, ze dyrektor miał prawo udzielic mi zgody na urlop zdrowotny, jesli miał pewnosć, zę po powrocie, będzie miał dla mnie godziny. No i miał obowiązek zatrudnic po powrocie do pracy w takim samym wymiarze godzin, z jakim odchodziłam. Tak tez sies tało.
Jak jest w tej chwili? Czy te "rzeczy" - obowiązek zatrudnienia po powrocie z urlopu, uległy zmianie? Mogę złożyć podanie o urlop od 1 marca i nie ma problemu, żebym od tego dnia dostałą urlop, tylko... cp dalej? co za rok? czy mogę dostać wypowiedzenie po powrocie w marcu przyszlego roku? Bardzo proszę, podpowiedzcie! Pozdrawiam serdecznie. Anna.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka