hofff 05.05.06, 19:32 wiadomosci.onet.pl/1317347,11,item.html sluchajcie! rece, nogi i biust opadaja. o zuchwie nie wspomne. orwell sie w grobie przewraca Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaha1 Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 05.05.06, 20:22 słucham i płaczę i rozumiem plakaty 'nie wracajcie do Polski. Tu panuje IV Rzeczpospolita' Odpowiedz Link
bonadeux Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 05.05.06, 20:29 Do tej pory wydawało mi się, że zestaw Seweryński-Zieliński jest najgorszym z możliwych...Teraz niestety wiem, że to nie prawda...Ja chyba sobie założe czarną wstążeczkę z rozpaczy...Były przewodniczący organizacji głoszącej hasła takie jak "Żydów do gazu" czy "Precz z pedałami" ministrem edukacji...Obudźmy się z tego koszmaru. Błagam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
svistak Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 05.05.06, 20:29 ćććććśśśśśćććć... ciszej nad ta trumna... teraz nie wypada byc tolerancyjnym... ;-) s. PS> ... a swoja droga jestem ciekawa: strajk solidarnosciowy z lekarzami nie wchodzi w gre,a nasladowanie samoobrony (palenie opon) czy gornikow(kije i kamienie w rekach) pod parlamentem tez odpada...znowu zacisniemy piesci w kieszeniach, zeby i pasy i... przterzymamy kolejne eksperymenty na zywym organizmie oswiaty...ehhh...emigracja wewnetrzna :-( Odpowiedz Link
steppenwolff1 Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 05.05.06, 22:06 rany, nie mogli dać mu tego ministerstwa od morskiej żeglugi? (przepraszam żeglarzy) Wiecie, co wydaje mi się w tym wszystkim najgorsze? to, że ten człowiek nie miał nic wspólnego z NORMALNĄ edukacją, poza kształceniem wszechpolskich młodzieżówek. To jest osoba bez żadnego przygotowania merytorycznego. Ja się boję... pozdrawiam Anna Odpowiedz Link
venilia Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 05.05.06, 22:15 Ponieważ wątki się zdublowały, wklejam tutaj wypowiedzi z tego drugiego: Nowy minister edukacji nomenia 05.05.06, 19:24 + odpowiedz według doniesień nie ma i nie miał ze szkołą nic wspólnego. Zna ją ze swojego w niej pobytu jako uczeń. Czy ktoś na forum może wnieść cokolwiek optymistycznego w fakt,że były prezes Młodzieży Wszechpolskiej, przeciwnik UE i ksenofob, ultrakatolik i wróg wszystkich "inaczej myślących" będzie wpływał na polską szkołę? • Re: Nowy minister edukacji svistak 05.05.06, 20:34 + odpowiedz optymistyczne jest to,ze mlodziez zawsze buntuje sie przeciw narzucaniu jej czegokolwiek z gory, krytykuje "auturytety" itp...jedyna nadzieja w tym ze mlodzi calkowicie odrzuca to co JWP mini-ster oglosi jako obowiazujace a n-le ze strachu przed utrata pracy beda starali sie markowac ze wprowadzaja... s. Odpowiedz Link
a_cynamonka Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 06.05.06, 00:44 Spodziewam się obowiązkowych katechez dla grona pedagogicznego dwa razy w tygodniu. Odpowiedz Link
tiggera a ślub?:) 06.05.06, 20:53 trzeba będzie mieć ślub? bo ja nie-po-bożemu żyję;) i to jeszcze z dzieckiem :o) Odpowiedz Link
steppenwolff1 Re: a ślub?:) 06.05.06, 20:59 kurcze, ja też nie po bożemu - i nawet juz w pracy się wygadałam ;-) i wcale nie chcemy brać kościelnego ;-) pozdrawiam Anna Odpowiedz Link
svistak Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 06.05.06, 20:15 hihihi...a nie mowilam? nauczyciele gadaja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=41325002 a mlodzi zawsze sie rwa do czynow... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3327681.html s. Odpowiedz Link
44i Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 06.05.06, 20:25 Boże strzeż nas przed oszołomami/także tymi, ktorzy mu dali władzę/.Ale dół! Odpowiedz Link
barbara662 Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 07.05.06, 09:43 punkt widzenia zmienia się w zależności od puntu siedzenia, może pan Giertych też zmieni swoje zdanie, chcąc utrzymać się na stołku. I może objęcie przez niego ministerstwa edukacji będzie miało i dobre strony tzn. nauczyciele i rodzice się zjednoczą......oby. A tak naprawdę to ogarnia mnie przerażenie / chodzi o lekcje religii/ Odpowiedz Link
wegnerowa Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 07.05.06, 13:12 A gdybyśmy zaprotestowali?! Nie bardzo wiem jak!? Ale może jednak powinnismy?! Myślę, że nie da nam pan WaliGiertychGóra czy jak kto woli WyrwiRomanDąb długo czekać na jakąś swoją "genialną"decyzję.Wtedy środowisko nauczycielskie powinno wystosować jakis protest. W końcu chyba nam też wolno protestować? Ja rozumiem, że dzieci ucierpią, ale chyba bardziej jak będą musieli w ramach wf-u wieszać krzyże, w ramach spiewu wykonywać godzinki, zamiast matematyki będą liczyc dziesiątki różańca itd.Więc może wyjdziemy na ulicę? Jakby co? Odpowiedz Link
44i Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 07.05.06, 19:27 Możemy oflagowac szkoły. Odpowiedz Link
asia23bb Podwyzki?? 08.05.06, 15:26 'Wicepremier i minister edukacji narodowej Roman Giertych opowiada się za wprowadzeniem od 2007 r. podwyżek dla nauczycieli i w tej sprawie chce rozmawiać z wicepremier, minister finansów Zytą Gilowską' dzisiejszy ONET Co i Wy na to? ;) Odpowiedz Link
tiggera chleba i igrzysk! 08.05.06, 16:51 juz to było. tylko ciekawa jestem komu zabierze i kto się na to zgodzi? Odpowiedz Link
steppenwolff1 Re: chleba i igrzysk! 08.05.06, 18:23 no przecież podwyżki mamy co roku - o stopę inflacji ;-) może to o to chodziło;? pozdrawiam Anna Odpowiedz Link
mejdejka Re: chleba i igrzysk! 08.05.06, 22:44 Oj będzie się działo bedzie wesoła tylko żebyśmy z tego śmiechu i tych niby podwyżek nie płakali :) Odpowiedz Link
rom50 Re: chleba i igrzysk! 09.05.06, 21:46 Proponowałem dyrektorowi aby w szkole, w swietlicy, kaplicę urządził, na otwarcie zaprosił jakiego ważnego biskupa i lokalną tv. Zapewniłem go, że po takim diktum zostanie albo kuratorem oświaty, albo jakimś czołowym działczem nowego instytutu, albo jakim doradcą ministerialnym, no ostatecznie może wziąść udział w tych jakiś-tam rozmowach w rydzykowni. On jednak jest palant i nie chce sobie życia ułożyć. Jeszcze mu radziłem, żeby swojego zastępcę wykireował na szefa tej jakiejś tam młodzieży wszech--cośtam., ale też się nie poderwał do działania. Ja tego nie rozumiem, przecież to nowy wiatr w żagle oświaty.Co z tego, że czasem będzie to bajdewind, czasem baksztag, a tylko rzadko fordewind?Ludzie nie potrafią uczyć się od najlepszych. Nie tyrzeba przecierz byćź nauczycielem, aby być ministrem oświaty. Wystarczy tlko bardzo chcieć, a chcieć znaczy móc, jak mówi przysłowie. BOŻE CHROŃ POLSKĄ OŚWIATĘ PRZED NOWĄ WŁADZĄ! Odpowiedz Link
rilian Re: Nauczycielom gratulujemy Giertycha!!!! 09.05.06, 17:10 oj przewraca!... (jestem tu nowy, witałem się tutaj: tiny.pl/g1jm ) zaś co myślę o naszym nowym ministrze, przeczytacie tutaj: tiny.pl/g1jx ... Odpowiedz Link
wegnerowa a przyszłoroczna matura? 10.05.06, 14:22 Słyszeliście że matura w przyszłym roku tylko z katechizmu? Odpowiedz Link
rilian Re: a przyszłoroczna matura? 11.05.06, 14:55 e, nie w tym rzecz. z patriotyzmu. dmowskiego. Odpowiedz Link
a_cynamonka anegdotka 13.05.06, 09:08 Zdawał wczoraj w mojej komisji egzamin maturalny z j. angielskiego lider lokalnej Młodzieży Wszechpolskiej. M.in. musiał doradzić angielskiemu znajomemu jaką TYPOWO POLSKĄ pamiątkę powinien zabrać ze sobą do Anglii. Wszystko co Wszechpolak był w stanie wymyśleć to.... T-shirt. Nawet nie biało-czerwony T-shirt, tylko po prostu T-shirt. ;D Odpowiedz Link
bonadeux Re: anegdotka 15.05.06, 18:10 Przecież żadną tajemnicą nie jest , że aby wstąpić do MW to trzeba być naprawdę ociężałym umysłowo... Odpowiedz Link