caracaz 18.08.06, 23:10 Ile zarabia nauczyciel po kolejnych awansach netto (przy pełnym etacie)? Gdzie mogę znaleść takie informacje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
if_ona Re: zarobki nauczycieli 19.08.06, 09:49 www.mein.gov.pl/nauczyciele/wynagradz/wynagradz.php Odpowiedz Link
joasiiik25 Re: zarobki nauczycieli 19.08.06, 14:20 wedlug stawek na 2006 rok to ja jako nauczyciel stazysta(obecnie staz zaczne od wrzesnia) teraz bylam 6 miesiecy na zastepstwie dostawalam za malo kasy (1160zl brutto) Czy ta roznica wynika z tego,ze mialam umowe na czas nieobecnosci nauczyciela i defakto nie bylam na stazu? prosze o odpowiedz pozdr Odpowiedz Link
gwendal Re: zarobki nauczycieli 19.08.06, 16:15 > Czy ta roznica wynika z tego,ze mialam umowe na czas nieobecnosci nauczyciela i > defakto nie bylam na stazu? Tak. Aby odbyć staż należy mieć umowę od 1 września i odbyć go w całości czyli w wymiarze 9 miesięcy (stażysta -> naucz. kontraktowy). Gwendal Odpowiedz Link
joasiiik25 Re: zarobki nauczycieli 19.08.06, 19:45 wiem kiedy odbywa sie staz :) teraz od 1 wrzesnia bede miec nowa umowe ale czy moge liczyc na wieksze pieniadze? czy dopiero po odbyciu stazu? Odpowiedz Link
radekzbroda Re: zarobki nauczycieli 20.08.06, 19:18 Nie możesz liczyc na wieksze pieniądze (chyba, ze to niepaństwowa szkoła) jesli chodzi o podstawę zarobków, dyrektor ma mozliwośc obdarowania nauczyciela nadgodzinami lub zastepstwami płatnymi :) Pozdrawiam i życzę samozaparcia bo obecnie staz jest strasznie długi. Obecnie to ładnych parę lat by dojśc do stopnia mianowanego. Odpowiedz Link
maliniaq Re: zarobki nauczycieli 20.08.06, 22:36 Oj, Joasik, ja własnie kilka dni temu zostałam nauczycielem dyplomowanym. Nie zazdroszczę Ci tej caaaaaaaaałej drogi i trudów poniesionych w imię otrzymywania coraz wyższych stopni:). Odpowiedz Link
kaha1 Re: zarobki nauczycieli 20.08.06, 23:24 ja pracuję 5 rok i nie mam jeszcze możliwości rozpocząć stażu na mianowanego.. to jest jak dla mnie totalne nieporozumienie. Dyrektor jak może wynagradza mi to dodatkiem motywacyjnym, ale to i tak za mało.. co za absurd.. A kiedy porównuję ile ja robię, a ile niektórzy dyplomowani... to niesprawiedliwość w wynagrodzeniu aż bije w oczy :( Odpowiedz Link
joasiiik25 Re: zarobki nauczycieli 20.08.06, 23:49 DZIEWCZYNY NIE ZEBYM byla zacglanna na pieniadze,ale mam cholerny kredyt studencki do splacenia(do 2009 roku), wiec kazda wieksza wyplata by sie przydala:)wybierajac ten zawod wiedzialam,ze z kasa bedzie krucho,ale coz..powolania nie da sie oszukac dobrze,ze zalapalam sie na wykladowce w prywatnej szkole a jutro dzownie sie zapytac o pol etatu w szkole na wsi(jest ogloszenie) wiec moze nie bedzie tak zle :) na dodatek z mezem uklada mi sie kiepsko i mysle o rozwodzie wiec..rozumiecie :( pozdr Odpowiedz Link
maliniaq Joasiiik!! 21.08.06, 09:56 Pamiętam Ciebie z forum CiP, kiedy obie byłyśmy w ciąży. Zawsze zachwycałam się Twoim Kacperkiem (mój Adaś urodził się dwa miesiące później) i w życiu nie pomyślałam, że możesz mieć problemy z mężem. Macie takiego wspaniałego synka. Szkoda by było... Może da się jeszcze coś uratować... Nie rezygnuj. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje szczęście. Zrób tak, aby Tobie i dziecku było jak najlepiej:). Pozdrawiam. Agnieszka. Odpowiedz Link
joasiiik25 Re: Joasiiik!! maliniaq 21.08.06, 14:56 roznie w zyciu bywa:( teraz staramy sie z mezem porozumiec - roznie nam to wychodzi, niby jest ok..ale czuje sie pewien dystans !!! Odpowiedz Link
maliniaq Re: Joasiiik!! 21.08.06, 15:55 To dobrze, że rozmawiacie, próbujecie. Gorąco wierzę, że wszystko się ułoży i trzymam kciuki. Będzie dobrze, uszka do góry:) Odpowiedz Link