Dodaj do ulubionych

zarobki nauczycieli

18.08.06, 23:10
Ile zarabia nauczyciel po kolejnych awansach netto (przy pełnym etacie)?
Gdzie mogę znaleść takie informacje?
Obserwuj wątek
    • if_ona Re: zarobki nauczycieli 19.08.06, 09:49

www.mein.gov.pl/nauczyciele/wynagradz/wynagradz.php
      • joasiiik25 Re: zarobki nauczycieli 19.08.06, 14:20
        wedlug stawek na 2006 rok to ja jako nauczyciel stazysta(obecnie staz zaczne od
        wrzesnia) teraz bylam 6 miesiecy na zastepstwie dostawalam za malo kasy (1160zl
        brutto)
        Czy ta roznica wynika z tego,ze mialam umowe na czas nieobecnosci nauczyciela i
        defakto nie bylam na stazu?

prosze o odpowiedz

pozdr
        • gwendal Re: zarobki nauczycieli 19.08.06, 16:15
          > Czy ta roznica wynika z tego,ze mialam umowe na czas nieobecnosci nauczyciela i
          > defakto nie bylam na stazu?

Tak. Aby odbyć staż należy mieć umowę od 1 września i odbyć go w całości czyli w
          wymiarze 9 miesięcy (stażysta -> naucz. kontraktowy).

Gwendal

• joasiiik25 Re: zarobki nauczycieli 19.08.06, 19:45
            wiem kiedy odbywa sie staz :)
            teraz od 1 wrzesnia bede miec nowa umowe ale czy moge liczyc na wieksze
            pieniadze? czy dopiero po odbyciu stazu?
            • radekzbroda Re: zarobki nauczycieli 20.08.06, 19:18
              Nie możesz liczyc na wieksze pieniądze (chyba, ze to niepaństwowa szkoła) jesli
              chodzi o podstawę zarobków, dyrektor ma mozliwośc obdarowania nauczyciela
              nadgodzinami lub zastepstwami płatnymi :)
              Pozdrawiam i życzę samozaparcia bo obecnie staz jest strasznie długi. Obecnie
              to ładnych parę lat by dojśc do stopnia mianowanego.
              • maliniaq Re: zarobki nauczycieli 20.08.06, 22:36
                Oj, Joasik, ja własnie kilka dni temu zostałam nauczycielem dyplomowanym. Nie
                zazdroszczę Ci tej caaaaaaaaałej drogi i trudów poniesionych w imię
                otrzymywania coraz wyższych stopni:).
                • kaha1 Re: zarobki nauczycieli 20.08.06, 23:24
                  ja pracuję 5 rok i nie mam jeszcze możliwości rozpocząć stażu na mianowanego..
                  to jest jak dla mnie totalne nieporozumienie.

Dyrektor jak może wynagradza mi to dodatkiem motywacyjnym, ale to i tak za
                  mało.. co za absurd.. A kiedy porównuję ile ja robię, a ile niektórzy
                  dyplomowani... to niesprawiedliwość w wynagrodzeniu aż bije w oczy :(
                  • joasiiik25 Re: zarobki nauczycieli 20.08.06, 23:49
                    DZIEWCZYNY NIE ZEBYM byla zacglanna na pieniadze,ale mam cholerny kredyt
                    studencki do splacenia(do 2009 roku), wiec kazda wieksza wyplata by sie
                    przydala:)wybierajac ten zawod wiedzialam,ze z kasa bedzie krucho,ale
                    coz..powolania nie da sie oszukac
                    dobrze,ze zalapalam sie na wykladowce w prywatnej szkole a jutro dzownie sie
                    zapytac o pol etatu w szkole na wsi(jest ogloszenie) wiec moze nie bedzie tak
                    zle :)

na dodatek z mezem uklada mi sie kiepsko i mysle o rozwodzie wiec..rozumiecie :(

pozdr
                    • maliniaq Joasiiik!! 21.08.06, 09:56
                      Pamiętam Ciebie z forum CiP, kiedy obie byłyśmy w ciąży. Zawsze zachwycałam się
                      Twoim Kacperkiem (mój Adaś urodził się dwa miesiące później) i w życiu nie
                      pomyślałam, że możesz mieć problemy z mężem. Macie takiego wspaniałego synka.
                      Szkoda by było... Może da się jeszcze coś uratować... Nie rezygnuj. Trzymam
                      kciuki za Ciebie i Twoje szczęście. Zrób tak, aby Tobie i dziecku było jak
                      najlepiej:). Pozdrawiam. Agnieszka.
                      • joasiiik25 Re: Joasiiik!! maliniaq 21.08.06, 14:56
                        roznie w zyciu bywa:(
                        teraz staramy sie z mezem porozumiec - roznie nam to wychodzi, niby jest
                        ok..ale czuje sie pewien dystans !!!
                        • maliniaq Re: Joasiiik!! 21.08.06, 15:55
                          To dobrze, że rozmawiacie, próbujecie. Gorąco wierzę, że wszystko się ułoży i
                          trzymam kciuki. Będzie dobrze, uszka do góry:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka