Dodaj do ulubionych

TEUTONIA PRIMUS- myślicie, że warto?

17.04.07, 11:55
Ja jak zawsze mam dylemat. Chcę w końcu wybrać wózek dla mojego synka, który
urodzi się pod koniec czerwca. Na USG już widać, że bedzie duży chłopak.
Szukam wózka, który będzie wygodny dla dużego noworodka, będzie miał dużą
spacerówkę, a przedw wszystkim 4 koła. Nie musi być lekki, bo i tak nie będę
go wnosiła na 4 piętro (chociaż nie mam windy), mam zamiar zostawiać go w
garażu a z dzieckiem jakoś (jeszcze nie wymyśliłam jak) przemieścić się do
domu. Za jakieś powiedzmy 2-3 lata planuję 2 dziecko i zastanawiam się czy
wózek może służyć też drugiemu, Czy lepiej kupić np. jakiś tańszy i jakby było
coś nie tak tzn. nie spełniał by moich oczekiwań kupić bez żalu drugi czy
oprostu zainwestować i kupić od razu lepszy. Proszę o radę. Z góry dziękuję :)))
Obserwuj wątek
    • anita.sz Re: TEUTONIA PRIMUS- myślicie, że warto? 17.04.07, 15:06
      Niestety nie jestem posiadaczka tego wózka, ale gdy sama szukałam idealnego
      wózka to właśnie ten model był moim ideałem. Niestety jest troche za drogi, a
      uzywanego nie znalazłam. Robiąc rozpoznanie spotkałam sę wyłącznie z bardzo
      dobrymi opiniami na jego temat. Jeśli ma służyć jeszcze następnemu dziecku i
      masz teraz kaskę to chyba warto wydać więcej i kupić dobry wózek. Myślę że ten
      moze takim być. Wydaje mi się, że dlatego ciężko kupic używany, bo ludzie nie
      pozbywaja się go po pierwszym dziecku, ale zostawiaja dla klejnej pociechy, bo
      się sprawdził.
    • duudus Re: TEUTONIA PRIMUS- myślicie, że warto? 18.04.07, 20:46
      Cześć!
      Ja także posiadam wózek firmy teutonia lecz inny model Spirit S3 i jestem bardzo
      zadowolona a co najważniejsze jest zadowolona moja dzidzia. Wózki tej firmy
      posiadają szerokie siedziska, duże wygodne gondole , są bardzo dobrze i solidnie
      wykonane. Tapicerkę można wyprać nawet z budki, materiał na siedzisku jest
      dwustronny. Z pewnością warto zainwestować troszkę więcej kasy w dobry wózek i
      jeżdzić nim na spacery a nie czekać kiedy wróci z naprawy gwarancyjnej! Uważam
      że ten wózek posłuży tobie ładnych kilka lat, znam osoby które mają wózki tej
      firmy sprowadzone z Niemiec które mają po 5 lat i nadal działają. Firma daje
      3lata gwarancji więc świadczy to o niezawodności tych wózków. Pozdrawiam i życzę
      wszystkiego dobrego w czerwcu!
      • xaga Re: TEUTONIA PRIMUS- myślicie, że warto? 01.05.07, 14:33
        Witam! Duudus napisał maila do Ciebie na priva odnośnie spirita S3. Strasznie mi
        się podoba ten wózek, Proszę o odpowiedź. Aga
    • ania-jak Re: TEUTONIA PRIMUS- myślicie, że warto? 02.05.07, 20:03
      My z mezem tez zdecydowalismy sie na ten wozek dla naszego synka (chyba
      synka :) -PRIMUS spelnia prawie wszystkie oczekiwania, jedyne co mi osobiscie
      przeszkadza-to, ze nie wyglada tak pieknie i zgrabnie jak inne stylowe wozeczki
      typu Mutsy. Jednak konstrukcja i funkacjonalność Teutonii jest ponad inne
      wozki, ktore ogladalam. Caly czas waham sie, czy Primus czy Mistral S - ale
      chyba zostaniemy przy Primusie. Przekladana rączka, szerokie kola, swietna
      budka z wentylacją. Wiem, wozek nie wazy tyle co Bugaboo - ale B. nie podoba
      nam sie - szczegolnie w wersji spacerowej.
      Gdzie chcesz kupic wozek? Skąd jestes?
      Pozdrawiam Ania
    • gajonka80 Warto 03.05.07, 08:01
      I ja i mój 4-miesięczny synek jesteśmy bardzo zadowoleni. Wszystkie zalety pewnie juz znasz z opisów, dla mnie najważniejsza jest duża budka i przekładana rączka, i oczywiście 3-letnia gwarancja.
      Pozdrawiam
      • maja.komosinska Re: Warto 03.05.07, 11:19
        ja od 3 lat użytkuję Teutonię Mistral i jestem zachwycona tym wozkiem, pomimo
        bardzo aktywnego używania w wózku nic się nigdy nie zepsuło, nie skrzypi, lekko
        sie prowadzi. I tak jak napisała któras z poprzedniczek, jezeli ktos zdecydował
        sie na zakup tego wózka to na ogół trzyma go dla nastepnego i tak tez jest w
        moim przypadku, nie zamierzam go sprzedawać, bo spokojnie posłuzy drugiemy
        dziecku. Ja mam model starszy bo 2004. Szczerze mówiąc nie wiem czym się różni
        Primus od Mistrala? Mistal ma przekładaną rączkę, wentylowaną budkę, bardzo
        duże siedzisko i oparcie (moje dziecko ma 100 cm a do tej pory na dłuższych
        spacerach bez problemu może się w nim wygodnie przespać), no i rewelacyja
        amortyzacja.Bardzo polecam.
        • kasiapfk Re: Warto 04.05.07, 20:41
          Primus ma innągondolę (miękką ) i nie ma chyba mozłiwości dopięcia fotelika
          Maxi Cosi i Romer.
          • ania-jak Re: Warto 04.05.07, 22:45
            Do Primusa mozna dobrac kazdą gondolę oraz wpiąc oba w/w foteliki. Na 100%.
            Ponadto ma szeroki wybor kol - pompowane i piankowe. Link:
            www.teutonia.pl/primus.htm
          • gajonka80 Re: Warto 05.05.07, 18:09
            My mamy do Primusa twardą gondolkę, wpinaną w stelaż, można też za ok. 100zł kupić adapter do fotelika Maxi Cosi.
            • kasiapfk Re: Warto 05.05.07, 18:49
              i wyjasniło się :)))))) na leafle'cie producenta w opisach tylko tę róznicę
              wyłapałam :(((
            • ania-jak Re: Warto 05.05.07, 21:40
              Gajonka80: rozumiem, ze macie gondolę Fashion? Tę ktora chwyta sie za uchwyt w
              budce i przenosi. Kiedy rodzilas (rodzisz)? Czy brakowalo Ci przewiewnej budki
              dla dziecka? Jesli juz masz dzidzie, to jak myslisz, jak dlugo (ze wzgledu na
              rozmiar gondoli) dziecko w niej pojezdzi? (oczywiscie wiem, ze zalezy to od
              wielkosci dzidzi, ale pytam orientacyjnie).
              • ania-jak Re: Warto 05.05.07, 21:41
                Gajonka - przepraszam. Wlasnie przeycztalam Twoj wczesniejszy posta i wyjasnilo
                sie ze masz juz dzidzie.
                • maja.komosinska Re: Warto 06.05.07, 08:41
                  do Mistrala tez można dokupić adapter i montowac fotelik Maxi Cosi więc to nie
                  jest różnica.A i z tego co widzę to koła są te same do wyboru. Jedyna różnica
                  to gondolka twarda.
                  Ja miałam miękką gondolkę, która po wyjęciu stelaża robiła za zimowy śpiworek
                  do spacerówki.
                  W lecie dobrze jest mieć wentylowanę budkę, bo pod budą w słoneczne dni jest
                  strasznie gorąco.Owszem mozna zamontowac parasolkę, ale jak trochę wieje to te
                  parasolki wogóle nie chcą się trzymać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka