Dodaj do ulubionych

Kuklinski?

11.02.04, 17:16
Podobal mi sie komentarz Walesy. Kurcze, On jednak ma te swoje trafienia w
sedno.Brawo. A Kuklinski? No coz, jedna wielka zagadka.
Obserwuj wątek
    • naata Re: Kuklinski? 11.02.04, 17:51
      No tak "zagadka" to najbezpieczniejsze określenie, eliminujące dalszy podział
      opinii. Nie ma juz człowieka, nie powinno byc sprawy...
      • chetor Re: Kuklinski? 11.02.04, 18:50
        Masz rację ToJu - to był strzał w 10-kę. Gdy inni nie wiedzieli o co chodzi to
        przytoczę słowa Lecha: Kukliński to bohater, którego nie należy naśladować.
        Naata - w tym wypadku prawie zgadzam się z Tobą.
        • magikos Re: Kuklinski? 11.02.04, 19:38
          a zagadka zostanie głeboko pod ziemia razem ze śp. panem Kuklińskim
          • parkowy Re: Kuklinski? 11.02.04, 19:48
            Podpisać należy się obiema łapkami pod wypowiedzią Wałęsy mimo,że za nim nie przepadam.Dziś w RMF FM usłyszałem wypowiedź Jeziorańskiego: na postępku Kuklińskiego skorzystali na pewno amerykanie,polacy niekoniecznie.
            • toja50 Re: Kuklinski? 11.02.04, 22:35
              Jezioranski jak wrocil do Polski troszke zmienil zdanie o Amerykanach. Ciekawe
              kiedy i my zmienimy/nie mam tu siebie na mysli hehe/
              • parkowy Re: Kuklinski? 12.02.04, 09:12
                Im częściej i więcej słyszę w radio o bohaterstwie Kuklińskiego tym bardziej złość mnie bierze.Przymiotniki typu bohater itp okraszone cytatami wyższych wojskowych oraz polityków amerykańskich są conajmniej nie na miejscu.Bożę...Jaki z niego bohater?? Co Polska miała lub ma z tego bohaterstwa??Nasi bonzowie związkowi zostali internowani,bo nikt ich nie ostrzegł...Jankiesi wiedzieli o stanie wojennym wcześniej.Dostał szmal i to wszystko.Ot całe bohaterstwo.
                • chetor Re: Kuklinski? 12.02.04, 10:20
                  Moim zdaniem, spłycasz to za bardzo. Dość łatwo powiedzieć "ot bohaterstwo"
                  jeśli nie zna się wszystkich przysłanek a tylko na myśl przychodzi szmal.
                  • parkowy Re: Kuklinski? 12.02.04, 20:36
                    Nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć.Zobacz kto dziś jest tak naprawdę pełen entuzjazmu dla czynu Kuklińskiego.Powtarzam jeszcze raz:Polsce się on nie przysłużył.
                    • toja50 Re: Kuklinski? 12.02.04, 21:12
                      Tak prawde mowiac zdania sa podzielone na temat jego bohaterstwa. I mysle, ze
                      wlasnie Walesa ujal to trafnie. Dla jednych tak dla drugich nie. Widac, ze nikt
                      nikogo nie przekona. To trudna sprawa.
                    • naata Re: Kuklinski? 12.02.04, 21:14
                      Jako prosta baba myślę...Słucham, czytam wiele wypowiedzi na różnych forach, o
                      różnych zabarwieniach politycznych,i ....zaczynam bać się cokolwiek powiedzieć,
                      by jaka wiazanka za mna nie poleciała. Jak ze wszystkim w naszym kraju, nie
                      potrafimy jednoznacznie zdefiniować co jest właściwie wtkładnia sama w sobie, a
                      więc znaczenie słowa; 'zdrada'. Dla lewicowców to, szmata i zdrajca, bo
                      zdradził Polaków, dla prawicowców - bohater, bo chciał dobrze dla Polaków? Ja
                      nie wypowiem sie jednoznacznie, bo nie mam pojęcia, według mnie, kto zdradza
                      jest zdrajcą! Według politycznych układów i działań słuzb specjalnych to
                      szpieg, po czyjej naprawdę był stronie? Komu naprawdę słuzył??? Może musiał
                      czynić co, czynił??? Naraził na śmierc własnych synów!? Nie wiem, czy
                      kiedykolwiek poznamy tajemnice, która zabrał do grobu. Noooo,może ktoś tam
                      kiedyś z wyższej półki służb specjalnych, napisze, opowie...
                      • chetor Re: Kuklinski? 13.02.04, 09:23
                        Ja wcale nie podejmuję się oceny typu zdrajca czy bohater. Dal mnie to postać
                        tragiczna. Czy nie przysłużył się Polsce? Tu bym dyskutował ale być może
                        widział ktoś wczorajszy program na tvp2 ok.20:30. WYpowiedzi takich
                        autorytetów jak Brzeziński czy Jeziorański nie pozostawiają wątpliwości o
                        zasługach dla kraju.
                        Jak ocenic człowieka, który na plaszczyźnie szpiegoskiej znalazł się po drugiej
                        stronie. Czy ocena jego jest inna niz np. Światły, czy wielu innych co po
                        prostu mając dośc uciekali! Kukliński tez mógł uciec, ale został coś robił!!!
                        czy za darmo czy za pieniądze? Pytanie czy tylko o to chodziło . Nie wiem. Ale
                        wiem, że ci co sprzedali się Moskwie i wiernie jej służyli do końca mają się
                        dobrze i ich nikt nie oskarża czy zdradzili Polskę Moskwie. Dla mnie to dziwne!
                        Gdy patrzę na Jaruzela, Kwacha, Millera i im podobnych, widzę gęby najbardziej
                        sprzedajne i co? Mają się dobrze a nad Kuklińskim -sąd i opluwanie! Straszne.
                        • naata Re: Kuklinski? 13.02.04, 15:57
                          ...no i właśnie dlatego nie cierpię polityki :(
                          • toja50 Re: Kuklinski? 13.02.04, 20:10
                            A ja wlasnie dlatego ja uwielbiam hehehehehehehehe
                            • parkowy Re: Kuklinski? 13.02.04, 20:34
                              Otej całej wymienionej przez Chetora lewiźnie pisałem już dawno,nie powinno być grubej krechy i już.Na temat Kuklińskiego będę się nadal upierał.Przytoczeni przez Ciebie politycy oceniają czyn przez pryzmat Ameryki i trudno im się dziwić.
                              • toja50 Re: Kuklinski? 13.02.04, 21:06
                                Niektorzy jednak mowia, ze "zdradzil zdrajcow" , kazdy wiec patrzy na to
                                inaczej, zalezy po ktorej stronie sie znajduje. Ja sie w to nie wglebiam, bo
                                wiem za malo.
                                • naata Re: Kuklinski? 13.02.04, 21:12
                                  ...no i ja staję koło Toji, a Wy idźcie sobie na piFko i pogadajcie :)
                                  Zdecydowanie wolę przyjemniejszą część życia :))
                              • chetor Re: Kuklinski? 13.02.04, 21:59
                                Ja się przy niczym nie upieram, takie mam zdanie. Ty chcesz się upierać to się
                                upieraj, nie zamierzam Cię "odpierać".
                                pzdr
                                • toja50 Re: Kuklinski? 13.02.04, 22:03
                                  Hahahahaha, zguba sie znalazla, ciekawe gdzie? a Parkos juz do pracy poszedl,
                                  odeprze ten napierajacy napor dopiero jutro. Ale usmiechnij sie, bedzie lepiej,
                                  na pewno, Leper u wrot.
                                • toja50 Re: Kuklinski? 13.02.04, 22:04
                                  No i zapomnialam podziekowac za fotki roznoletnie. :-)))
                                  • qba26 Re: Kuklinski? 13.02.04, 22:20
                                    Aleście się tu rozgadali na taki fajny temat. Dla mnie Kukliński był szpiegiem
                                    a jako taki zdradził tych którym złożył przysięgę na wierność. Więc wniosek
                                    prosty - jest zdrajcą. Analizując jego postępek trzeba zauważyć że Polsce w
                                    niczym on nie pomógł, więc należy zastanowić się dlaczego uciekł z Polski
                                    przecież mógł tu jeszcze wiele zrobić. Być może prowadząc swoją szpiegowska
                                    działalność zaczynał być inwigilowany i to przyspieszyło jego ucieczkę z kraju.
                                    Samo zaś jego bohaterstwo to jakiś dziwny wymysł chorych umysłów które teraz
                                    tworzą bohaterów z zabitych żołnierzy w Iraku. Jak można być bohaterem za
                                    pieniądze?
                                    • naata Re: Kuklinski? 13.02.04, 22:59
                                      Witaj, Qbusiu, nie było Ciebie długo? a na ten temat to ja juz więcej nie
                                      powiem, bo...nie czuję sie na siłach :(
                                      Pozdrawiam :)
                                      • toja50 Re: Kuklinski? 16.02.04, 11:37
                                        Zostawiam to madrzejszym, niech rozstrzygaja, tylko czy to komu potrzebne, juz
                                        tak dosyc jatrzenia a prawdy nie dowiemy sie nigdy. Pozdrawiam obecnych, choc
                                        niewidocznych.
    • chetor Re: Kuklinski? 17.02.04, 10:37
      Nie pod dyskusję, bo każdy ma własne zdanie ale polecam przeczytanie artykułu
      Tomasza Lisa w ostatnim Wproście poświęconemu Kuklińskiemu.
      Naprawdę warto.
      • naata Re: Kuklinski? 17.02.04, 10:47
        Powiedzcie, czy nie odczuwacie niechęci do tego całego "szumu' na łamach prasy
        i nie tylko? Czy nie chodzi o pogłębienie przepaści między lewica a prawicą? O
        skłócenie społeczeństwa i tak nie bardzo orientujacego sie w "mapie"
        politycznych meandrów??? Wczoraj obejrzałam program "Bumerang" na Polsacie...z
        Tomaszem Wróblewskim i Iłowieckim. Urywki rozmów z Szyszkowskiej, Kiszczaka i
        td...wszystko by UDOWODNIĆ swoje argumenty? Niejasne i nieczyste to
        wszystko...W ten sposób "wszystko" można wytłumaczyć "wszystko" potepić...A
        naród i tak prawdy się nie dowie.
        • chetor Re: Kuklinski? 17.02.04, 13:38
          Programu "bumerang" nie oglądam już baaardzo dawno. Rzadko spotka się tak
          tendencyjne podejście jak u tej "trójcy". Tam kiedyś zamiast wróblewskiego
          uczestniczył jeszcze Szymczycha.
          To jest czyste 100% g.... - oczywiście wg mnie.
          • naata Re: Kuklinski? 17.02.04, 14:20
            Zgadzam się Chetorze, ja też nie oglądam, ale byłam ciekawa jak preparuje
            sie "wiadomości" dla przeciętnego Polaka.
            • toja50 Re: Kuklinski? 17.02.04, 16:55
              Wszystko sie przedstawia jak sie chce, co "autorytet"to inaczej. A ja juz mam i
              tak swoje zdanie i mam ich w nosie. Powoli zaczyna mnie to guzik obchodzic. Tak
              mysle wszyscy robia i beda sie dziwic jak przy wyborach do parlamentu europ.
              nie bedzie nawet 30%. Bo o czym sie slyszy teraz? o samych klotnich, a sa to
              ciagle te same osoby. Kaczory z Rokita na czele pomiedzy placze sie Walendziak,
              kurcze sama prawica? a lewa strona cicho siedzi i swoje robi. A nic do przodu.
              To jak w tym kisielu albo w blocie, wszyscy sie nas lekaja i maja
              racje.Oczywiscie media maja w tym swoj udzial. Nawet amerykanie nas uspakajaja.
              ((((((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka