Dodaj do ulubionych

jarmark europa

25.03.04, 23:23
Tym razem ja przesiedziałem przed TV.:) Oglądałem na TVN film dokumentalny Jarmark Europa.Szok,horror,niesmak.Tak jednym zdaniem można opisać przedstawioną w programie akcję straży granicznej na stadionie wśród cudzoziemców i naszych obywateli.Chamskie,rasistowskie odzywki zwracanie się do złapanych po imieniu,k... przerywnikiem wyrazów,szok.Rozumiem wszystko,wiem,że trzeba tropić przemytników ale do cholery nikt tym chamom nie dał zezwolenia na takie traktowanie ludzi!!!życzyłbym im aby ich żony podczas zagraniczych wojażów były obłapiane przez celników innych państw,aby sami byli traktowani jak zwierzęta.Jedynym stworzeniem które potraktowano po ludzku był pies jednego z handlujących Rosjan...
Obserwuj wątek
    • naata Re: jarmark europa 25.03.04, 23:39
      Też troche ogladałam. Straszni potrafimy być, niestety. Ciekawe co powoduje
      takie zezwierzęcenie? Przypodobanie sie przełozonym "sumiennością"? Chamska,
      ślepa dzicz!
      • chetor Re: jarmark europa 26.03.04, 09:26
        No, nie wmówicie mi, że naprzeciw celników stoją w większości sami grzeczni i
        praworządni obywatele i nieobywatel, nie, nie rozśmieszycie mnie.
        • toja50 Re: jarmark europa 26.03.04, 10:43
          Ale, ze dziczejemy, nie zaprzeczysz. A jak sam wiesz to nie tylko nasz problem,
          juz tyle filmow amerykanskich na ten temat bylo,i nauczylismy sie tylko tego
          najgorszego, smutne. Troche trzeba umiec odroznic Wicka od Wacka. Nie ogladam
          tego, nie na moje nerwy.
          • parkowy Re: jarmark europa 26.03.04, 23:55
            Nie masz racji Chetorze.To nie są przestępcy mający za pazuchą kałacha.Ci ludzie w większości mają prawo pobytu w Polsce i na tym się kończy pomoc państwa dla uchodżców z krajów dotkniętych wojną.Niektórzy z nich skończyli studia ,bądź nadal studiują i muszą się za coś utrzymać.Polacy handlujący papierosami na ulicach Berlina w poprzedniej dekadzie byli traktowni pobłażliwie przez tamtejszą Polizei.W filmie pokazano naszego rodaka,emeryta handlującego papierosami,mimo jego sprzeciwu na sposób zwracania się potraktowano go jak śmiecia.Czy trzeba robiś przekręty na grube miliony aby zasłużyć na szacunek celników?Odpowiedz sobie sam.
            • chetor Re: jarmark europa 27.03.04, 09:15
              Ty mówisz o tylko o jednej stronie, drugiej wcale nie dostrzegasz. Gdy w tej
              masie handlarzy, a uważam, że sporo tam kobinatorów, i jednak przestępców(bez
              kałachów) robi jakaś służba porządki, wtedy lecą wióry i zdarza się, że ci
              normalni także ucierpią. Takie życie.
              • parkowy Re:jarmark europa 27.03.04, 12:25
                Ależ dostrzegam racje drugiej strony!Pisałem o tym wcześniej.Chodzi mi tylko o to aby te porządki jak je nazywasz robić z poszanowaniem praw człowieka.Nie wmówisz mi,że jedyną metodą takich akcji jest poniżanie ludzi.Komentarze typu biała dziwka na widok białej kobiety idącej z murzynem nie są moim zdaniem na miejscu w ustach bądź co bądź urzędników państwowych.Wołanie do czarnej kobiety "chodź zrobimy sobie zdjęcie z czarną" w obecności jej męża też nie jest normalne!Na uwagę po polsku murzyna " co wy robicie z mojej żony dziwkę?" celnicy mieli nowy komentarz " stupid men".Uważasz to za normalne?
                • toja50 Re:jarmark europa 27.03.04, 14:16
                  Chamstwo i tyle, a szerzy sie wszedzie, nawet tam, gdzie tym bardziej nie
                  powinno. Przychylam sie do Parkowego, nie mam wyjscia. Tu juz nie chodzi o
                  tolerancje, a o zwykla ludzka przyzwoitosc. A ci o ktorych pisze Chetor i tak
                  rządzą, bo tych nasze kochane sluzby sie boja i tych nie zaczepią.
                • chetor Re:jarmark europa 27.03.04, 16:48
                  Nie, nie uważam za normalne chamskich odzywek, gdy brak jakichkolwiek przyczyn
                  ich używania, a tym bardziej w ustach takich służb.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka